Reacties

Dromen over overleden persoon: ik sprak vannacht mijn vader! — 23 reacties

 1. Ik zie zoiets als een onverwacht cadeautje. Deze week waren in mijn droom gewoon mijn ouders aanwezig.(in 1984 overleden). Dan word ik blij wakker. Een tijd na hun overlijden(verkeersongeluk) had ik een terugkerende droom. Ik wilde mijn ouders bellen en kon dan nergens het telefoonnummer vinden. Dat was triest ontwaken.

 2. Oh jaaa dat heb ik ook al gehad! Ik zie het net als jij als een cadeautje. :-)
  En als een reminder dat ik elke dag dankbaar moet zijn voor de fantastische mensen om me heen die ik graag zie en die mij graag zien

 3. Ben ook wel eens met een big smile wakker geworden doordat ik mijn lang overleden vriend weer was tegen gekomen, hem zelfs had omhelsd, en de geur van zijn haar weer kon ruiken.
  Maar ik heb ook wel heel ellendige dromen gehad, bv dat hij nog leefde, ergens op een stretchbedje in een kelder, en dat hij zei: waarom heb je me al die jaren niet opgezocht, waarom ben je me vergeten? Dat was afschuwelijk. De symboliek lijkt me wel duidelijk. Ik was verder gegaan met mijn leven, had een nieuwe vriend, en er gingen steeds meer dagen voorbij dat ik niet aan hem gedacht had. Het schuldgevoel daarover kwam tijdens mijn dromen naar boven.

 4. Fijn dat het voor jou als een cadeau voelt. Zelf voel ik me altijd heel naar als ik over mijn overleden vader droom, maar dat komt ook omdat het nooit over fijne dingen gaat, maar over toen hij ziek was bijvoorbeeld. Ik herinner me liever de 'gezonde versie' en heb daarom een hekel aan dromen over hem. Ik zoek er trouwens ook nooit iets achter. Behalve dan dat ik blijkbaar onbewust met hem bezig ben in zo'n periode.

 5. Mijn dromen vergeet ik bijna onmiddellijk, dus een antwoord hierover kan ik niet geven. Wel weet ik dat mijn moeder nog veel over vader/haar man droomt. Het is het verlies die deze dromen doet ontstaan volgens mij. Een bewust of onbewust verlangen naar een dierbare die overleden is.

 6. Toen mijn vader overleed die heel voor mij betekende heb ik veel over hem gedroomd. Dat gaf mij wel een soort van troost. Dan ging ik in de avond naar bed en kon ik mij verheugen op het feit dat ik weer over hem zou dromen. Uiteindelijk werden de dromen minder, tegenwoordig droom ik zo nu en dan van hem. Fijn!

 7. Ah, ik snap dat dat even heel fijn was. Ik droomde ook vaak over mijn vader toen hij pas overleden was. Maar hij ging altijd dood in mijn dromen dus dat was minder. Verder heb ik dat eigenlijk nooit gehad, alleen met mijn vader.

 8. Ik kan me goed voorstellen dat er verschillende emoties bij je boven komen na zo'n droom.
  Zelf heb ik ook al een aantal keer over mijn beste vriendin genoemd. Echter wel heel vaag tot nu toe, dus ik kan er niet veel meer over zeggen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder