Papieren zakdoekje meegewassen? 7 + 1 oplossingen!
Last updated on augustus 12th, 2024 at 04:40 pm
- Schat, zal ik de was doen?
- Tip uit Schat, zal ik de was doen?
- Schat, zal ik de was doen? Als Vaderdagcadeau?
- Mijn conclusie over dit boek
- Papieren zakdoekje meegewassen? Dit is de oplossing
- Pluisjes van een meegewassen papieren zakdoek verwijderen methodes
- 1. Schud de kleding goed uit
- 2. Gebruik een droger met een droogdoekje
- 3. Plakroller of plakband
- 4. Kledingborstel
- 5. Nogmaals wassen
- Tips voor het opnieuw wassen:
- 6. Stofzuiger of kruimeldief (voor extreme gevallen)
- 7. Snippers van een meegewassen papieren zakdoekje verwijderen met paracetamol of aspirine?
- Bonustip papieren zakdoekje meegewassen
- Week de Kleding
- Praktische informatie
- Meer leestips over de was doen
Heb je per ongeluk een papieren zakdoekje meegewassen in de was? Dan zitje nu waarschijnlijk met een schone was vol met witte pluisjes. Maar geen nood! Ik geef je 8 handige lifehacks om van die pluisjes af te komen.
Maar eerst even een review van het boek Schat, zal ik de was doen van huisman Rudolf Hunnik.
Schat, zal ik de was doen?
In Schat, zal ik de was doen? beschrijft huisman Rudolf Hunnink in duidelijke eenvoudige stappen het proces van ‘de was doen’.
Het boek lag al enige tijd in mijn kast stof te verzamelen, want eerlijk gezegd leek het me een nogal duf boek. Alsof er niet al genoeg van die Oma weet raad boeken zijn. Maar toen ik het boek eindelijk ging lezen werd ik aangenaam verrast!
Rudolfs aanpak van de was doen is dermate recht toe, recht aan dat ‘Schat, zal ik de was doen’ een heuse aanwinst is voor iedereen die wel eens de was moet doen. Zelfs de meest onnozele ziel kan met dit boek de was doen, simpelweg door de stappen te volgen.
Naast een grondige basiscursus ‘de was doen’ biedt het boek verder interessante informatie over de geschiedenis van de was. Wist jij bijvoorbeeld dat het eerste wasmiddel bestond uit een combinatie van vet en as van geofferde dieren? En als je vindt dat de was doen veel werk is, lees dan vooral eens over het wasproces in de vorige eeuw.
Tip uit Schat, zal ik de was doen?
Van sommige tips vraag ik me wel stiekem af of Rudolf die zelf toepast. Zoals altijd eerst met een doekje over je waslijn gaan voor je de was ophangt, of je wollen trui drogen met een föhn. Persoonlijk zie ik mijn man nog niet met de föhn in de weer om een trui droog te blazen.
Schat, zal ik de was doen? Als Vaderdagcadeau?
Rudolf prijst zijn boek aan als leuke vaderdagtip, maar ik vraag me af of zijn seksegenoten hem dit in dank afnemen, want met dit boek kan echt iedereen de was doen! Feitelijk is het een ultiem moedercadeau, niet om te krijgen maar om weg te geven. Geef het bijvoorbeeld ook aan je kinderen cadeau als ze op kamers gaan.
Mijn conclusie over dit boek
Rudolf Hunnink heeft een leuk en praktisch boek geschreven, dat handig is voor iedereen die de was moet doen. Als je dit nog nooit gedaan hebt, is dit boek een heel fijn naslagwerkje. Het helpt je dan echt op weg.
Papieren zakdoekje meegewassen? Dit is de oplossing
Ik denk dat veel van ons dit herkennen: er is per ongeluk een papieren zakdoek meegewassen in de wasmachine! Wat er dan gebeurt is dat het papieren zakdoekje tijdens het wassen in ontelbare kleine snippers is veranderd, en die papieren snippertjes kleven als pluisjes overal en nergens aan je schone was. Dat is heel vervelend, want het is helaas niet een kwestie van de kleding even goed uitschudden om die pluisjes eraf te krijgen
Dus: hoe krijg je een meegewassen papieren zakdoek van je schone was af?
Pluisjes van een meegewassen papieren zakdoek verwijderen methodes
Je kunt in theorie de pluisjes één voor één verwijderen, maar ik vind dat persoonlijk niet te doen. Hieronder vind je 7 methodes om pluisjes van een meegewassen papieren zakdoekje van je kleding te verwijderen:
1. Schud de kleding goed uit
Haal alle kledingstukken uit de wasmachine en schud ze één voor één goed uit om zoveel mogelijk pluisjes los te maken.
2. Gebruik een droger met een droogdoekje
Doe de kleding in de droger en voeg een droogdoekje toe. Dit doekje helpt om de pluisjes aan te trekken. Zet de droger op een korte, zachte cyclus (10-15 minuten) om de pluisjes los te maken en te verzamelen in het pluisfilter. Controleer na de cyclus het pluisfilter en verwijder de pluisjes.
3. Plakroller of plakband
Gebruik een plakroller of breed plakband om de overgebleven pluisjes van de kleding te halen. Rol of druk het plakband stevig op de kleding en trek het dan weer los. Herhaal dit totdat de meeste pluisjes verdwenen zijn.
4. Kledingborstel
Een kledingborstel kan ook effectief zijn om de pluisjes van bepaalde stoffen te verwijderen. Borstel de kleding in één richting om de pluisjes op te vangen.
5. Nogmaals wassen
Nog een keer wassen kan helpen, maar het is niet altijd de meest effectieve methode om pluisjes van kleding te verwijderen. Als je ervoor kiest om de was opnieuw te wassen, zijn hier een paar tips om de kans op succes te vergroten:
Tips voor het opnieuw wassen:
- Gebruik geen wasmiddel: Was de kleding zonder wasmiddel, omdat wasmiddel de pluisjes juist meer aan de kleding kan laten kleven.
- Voeg een kopje azijn toe: Azijn helpt om pluisjes los te maken en kan ook helpen om eventuele resterende stukjes papier op te lossen.
- Kies een kort programma: Gebruik een kort wasprogramma om te voorkomen dat de kleding te veel door elkaar wordt gehusseld, wat nieuwe pluisjes kan veroorzaken.
6. Stofzuiger of kruimeldief (voor extreme gevallen)
Als er nog hardnekkige pluisjes zijn, kun je ook proberen een stofzuiger met een zachte borstel opzetstuk te gebruiken om de pluisjes van de kleding te zuigen.
7. Snippers van een meegewassen papieren zakdoekje verwijderen met paracetamol of aspirine?
Een erg bijzondere methode vind ik de snippers uit je schone was verwijderen met behulp van paracetaol of aspirine. Deze methode is gebaseerd op het idee dat paracetamol en aspirine stoffen bevatten die helpen bij het oplossen van papiervezels. Deze stoffen kunnen helpen om pluisjes die zijn ontstaan door het meegewassen papieren zakdoekje, los te maken en te verwijderen tijdens het weken. Wil je dit proberen?
Dit heb je nodig:
- Paracetamoltabletten of aspirine (ongeveer 2-3 tabletten, afhankelijk van de hoeveelheid kleding).
- Water.
- Vaatwasmiddel (optioneel).
Maak een oplossing met de tabletten
Vermaal de tabletten tot een fijn poeder. Dit kun je doen door ze in een plastic zak te plaatsen en met een lepel of iets anders te pletten. Los het poeder op in een kom met warm water. Zorg ervoor dat je genoeg water hebt om de kleding onder te dompelen.
Bonustip papieren zakdoekje meegewassen
En hier is nog een eenvoudige bonustip om de pluisjes weg te krijgen van Libelle. En dat is simpelweg een microvezeldoekje meewassen. Microvezeldoekjes zijn ontworpen om stof, vuil en pluisjes aan te trekken en vast te houden. Door een microvezeldoekje mee te wassen, werkt het doekje als een soort magneet voor de pluisjes die tijdens het wassen in de trommel rondzweven.
Week de Kleding
Plaats de kleding met de pluisjes in het mengsel en laat het een paar uur weken. De chemische reactie helpt om de papierpluisjes los te maken.
Was de Kleding
Na het weken, haal je de kleding uit het water en was je het zoals je normaal zou doen. Gebruik eventueel een beetje vaatwasmiddel om extra schoonmaakkracht toe te voegen.
Waarschuwing
Zorg ervoor dat je voldoende poeder oplost in voldoende water om de kleding niet te beschadigen. En test deze methode eerst op een klein, onopvallend deel van de kleding om zeker te zijn dat het geen schade veroorzaakt.
Zelf vind ik deze methode veel te veel werk!
Mijn favoriete methode is de was met de snippers in de droogtrommel doen.
Praktische informatie
Schat zal ik de was doen? is voor 4,99 te koop bij bol.com! Rudolf Hunnink beheerde destijds de website huismannen.nl. Helaas is deze website er niet meer. Je komt nu terecht op alimentatiestart.nl.
Meer leestips over de was doen
- Beste wasmiddel witte was
- post over de discussie rondom droogtrommeldoekjes.
- Alles over wassymbolen
- Donkere was
- Was komt muf uit de wasmachine
- Is ’s avonds de was doen goedkoper?
Ontdek meer van Huisvlijt
Abonneer je om de nieuwste berichten naar je e-mail te laten verzenden.
ik denk dat veel vrouwen dit ook wel interessant vinden….
—>Ik wens je een fijn weekend en hier is een @->- voor jou.
Ik deed op mijn veertiende de was al zelf. Als ik de was buiten ophang, dan maak ik inderdaad altijd even de lijn schoon. Je moet eens weten hoeveel viezigheid er op kan zitten.
Love As always
Di mario
Ja, ik vind dat echt wel een goed aandachtspunt inderdaad, hoewel ik er zelf nooit aan denk om het te doen moet ik bekennen.
Toen ik ziek was, kreeg mijn man les in het gebruik van de wasmachine van onze zoon. Maar wassen liet hij al snel weer aan mij over.
Daar zou zelfs ik aan denken om eerst de waslijn schoon te maken. maar dat was hier destijds ook hard nodig als je in de buurt van een kolenmijn woonde. Anders had je in ieder stukje wasgoed een zwarte streep zitten.
Dan is het zeker goed om te doen Sjoerd!
De waslijn schoon maken deed ik vroeger ook altijd. Nu doet mijn dochter de was en ik heb gezien dat zij het niet doet.
Ik veeg de waslijn schoon, en hang lakens zo op dat als ze droog zijn ze super makkelijk te vouwen zijn ;)
Wat slim John. Hoe doe je dat dan?
Wij gebruiken wasmachine en droger. Soms hangen we op. Niet altijd. Lakens en dekbed overtrek gooie we in droger. Het word dan zacht. Mannen komt weinig voor om te doen.
Ahum, met een doekje over de waslijn voor je iets ophangt. Ik denk altijd maar zo: de vorige was is er net af, dus er kan nooit veel vuil op zitten;).
Haha, als je dit boek aan je kinderen geeft als ze op zichzelf gaan wonen brengen ze juist iedere week de was bij jou. De titel nodigt daar toe uit toch.
Nooitgeen problemen mee gehad, heb zelfs mijn ex leren strijken. Hans
Kom uit een tijd dat je zulke dingen nog thuis leerde…
En ach 1 x een rode sok bij de witte was en je vergeet dat nooit meer
Krijg je roze luiers van hihi
Groetjes en fijn weekend
Ik denk dat ouders het hun kinderen moet leren. Ik vind het zo sneu als iemand het niet kan of niet doet omdat ze bang zijn het te verzieken. De waslijn hier is schoon, de houten knijpers daarentegen…
Altijd met een doekje over de lijn?
We hebben een droogmolen, met een hoes er overheen als die niet gebruikt wordt.
Als die lange tijd niet gebruikt is pak ik een doekje, maar anders niet hoor.
Serieus? Een boek over de was doen? Waar komt dan het gezegde ‘een kind kan de was doen’ vandaan? ;-)
Dat is een goede vraag Nicky…
:-) leuk om te lezen dat jij het goed leesbaar vond