Vaatwasser reinigen: dít wordt vaak vergeten!

Vaatwasser reinigenJe vaatwasser reinigen is een klusje dat soms wordt vergeten. Je gebruikt hem immers om dingen schoon te maken? Je zou denken dat de vaatwasser dan ook automatisch schoon wordt!

Maar zo werkt het dus niet.

Een badkamer wordt immers ook niet vanzelf schoon, ook al ga je er douchen en badderen!

Daarom schreef ik ooit deze post over je vaatwasser schoonmaken in 6 stappen, met een gratis printable!

Vaatwasser reinigen: dit wordt vaak vergeten!

Maar er is één onderdeel van een vaatwasser reinigen dat vaak wordt vergeten. Mijn tante Marietje zei het laatst nog weer tegen me:

De binnenkant van de deur van de vaatwasser!

Het is niet zo raar dat je die vergeet. Je zet hem immers open om de binnenkant van de vaatwasser schoon te maken. Daardoor wordt hij vervolgens wel eens over het hoofd gezien…

De deur van je vaatwasser is stap 5 van het stappenplan, maar omdat hij toch vaak vergeten wordt, krijgt hij deze speciale blogpost!

Leestip: Welke vaatwasser is de beste?

Hoe schoon is de deur van jouw vaatwasser denk je?

Similar Posts

16 Comments

  1. Inderdaad, ook een vaatwasser heeft net als alle apertuur onderhoud nodig.
    Zo deed ik het ook altijd, een keer per maand aandacht voor de schoonmaakapperaten. Hans

  2. Ik heb een vaatwasser op twee benen gelukkig want ik haat afwassen .Ooit jarenlang eczeem gehad en dan moest ik eerst katoenen handschoenen aan en daarna huishoud handschoenen pfff Sinds we hier wonen en de man met pensioen is mag ik niet eens afwassen .Nee een vaatwasser heb ik nooit gehad en eerlijk gezegd weleens flink de P in gehad daarover

  3. Ik gebruik altijd dezelfde soort vaatwastabletten. Als een pak leeg is, is het tijd om de machine te reinigen en zout en glansspoelmiddel bij te vullen. Zo vergeet ik het niet en gebeurt het vrij regelmatig.

  4. Met regelmaat, net als de wasmachine, en ik giet er ook vaak wat schoonmaakazijn in en baking soda en laat dat gewoon staan. Goedkoper dan de machine reinigers en natuurlijk ook de deur en de rubbers net als bij de koelkast en de wasmachine er goed onder even met een doekje of iets. Doe je dat echt niet? Nou ik heb het ooit geweten toen ik nog onwetend was, hahahaha

    X

  5. Ik maak mijn vaatwasser en wasmachine met regelmaat schoon! Wel zo fris en beter voor de levensduur van je apparatuur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.