Jaren 80 kapsel

jaren 80 kapsel

Naar aanleiding van mijn post over de Verschrikkelijke jaren tachtig serie, zocht ik een oude schoolfoto op.

Hierop is te zien hoe ook ik ten prooi was gevallen aan een jaren 80 kapsel.

Het is foto die op de middelbare school is gemaakt door de schoolfotograaf.

Table of Contents

Jaren 80 kapsel

Om onduidelijke redenen was het toen in de mode om je haren bovenop korter te knippen, en de rest lang te laten. Achteraf gezien was dat voor mij een onfortuinlijke keuze.

Ik had vrij dik haar, dat ook nog eens weerbarstig was. Knip je dat bovenop kort, dan gaat het heel ‘hoog’ staan. Ik herinner me dat ik er niet blij mee was.

Wat dat betreft had ik meer smaak dan de jaren 80 ; )

Leestips

Hoe kijk jij terug op de jaren tachtig?

Similar Posts

22 Comments

 1. Wel een mooi koppie bij dat jaren 80 haar. Ik weet nog dat ik een keer naar de kapper ging met een foto van Madonna waarop ze kort haar had (True Blue tijd) en dat ik daarna urenlang huilend onder de douche heb gestaan en niet meer naar buiten wilde haha

 2. Prachtige haardos en heel herkenbaar in de jaren 80, zelf ben ik nooit met modetrends meegegaan,het staat je heel mooi,en die bril had ik ook, trouwens die is weer in de mode nu. Héle andere tijden,mijn kinderen zijn geboren in de jaren 80.

 3. Leuke foto, niets mis mee. ;-)

  Begin jaren 80 begon ik met werk nadat ze me niet bij het leger wilden hebben. Vooral veel ontdekken en halverwege de jaren 80 kwam daar de PC bij en veel langdurige dienstreizen naar Canada, USA, Frankrijk en GBR, die ik leuk vond. Heb dus goede herinneringen aan die tijd. Aan mode heb ik nooit gedaan, dus toen ook niet.

 4. Je hebt inderdaad een Jaren 80 kapsel, kan ook niet anders want dat was toen mode.
  Maar ik vind je best leuk op de foto staan.
  Ik heb nooit haar gehad wat maar in welke periode ook paste.
  Ik heb melkboerenhondenhaar, nou dan weet je genoeg. Hans

 5. Voor mijn gevoel had iedereen in die tijd zo’n ‘hoge’ pony. Geweldige bril trouwens! (En met dat ik dat schrijf, over die bril, bedenk ik dat dat nu ook weer het modebeeld is. Is het dus toch waar, dat het terugkomt. Van het kapsel hoop ik het alleen niet.;))

 6. Wat een lief snoetje heb je op de foto! Leuk toch? Ik vond de jaren tachtig geweldig!! Alles van kleding, make-up tot muziek. Londen trok me heel erg vanwege de uitgaansscene en de muziek. Ik woonde er vanaf 1987 een aantal jaar en beleefde de tijd van mijn leven!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.