Nooit meer is wel heel erg lang…

rouwen

Het vervelende aan de dood is dat ze zo definitief is…

Ik weet dat mijn vader er niet meer is.

Toch is er een deel van mij dat lijkt te denken:

‘Och, dat zal heus zo’n vaart niet lopen!’

Maar nu de verjaardag van zijn sterfdag nadert, wordt de kille werkelijkheid van zijn dood steeds opdringeriger.

Nooit is wel heel erg lang

Het loopt wel degelijk zo’n vaart.

Mijn vader is er niet meer.

Ook al voelt het alsof hij elk moment kan binnenkomen.

Dat zal nooit meer gebeuren.

Maar nooit, vind ik wel heel erg lang pap….

Similar Posts

25 Comments

  1. Mijn vader overleed in 2006. Mijn moeder in 2014. Het wordt nooit meer zoals het was… Mis ze elke dag💫 Gemis, je weet pas wat het is als ze er niet meer zijn. Sterkte!

 1. Mijn geliefde is nu 6 jaar dood en vaak heb ik het gevoel dat het nu wel lang genoeg geweest is, tijd om weer terug te komen, maar dat gaat helaas niet gebeuren. Gemis is vreselijk en het blijft, ik wens je sterkte.

 2. Volgende maand is mijn moeder 30 jaar dood en het blijft raar en alhoewel het verdriet en gemis minder zijn, is het op de sterfdag toch altijd moeilijk. Sterkte de komende tijd Nicole. xx

 3. Ik haal veel troost uit het nummer Here I Am van The Boxer Rebellion. Dit wil ik graag delen met je. Ik herken het zo wat je schrijft….
  Liefs Janie

 4. Het leven is oneerlijk,het gemis van ouders blijf je je leven lang voelen,je zou ze zo graag nog eens willen bellen of spreken,maar het is voorbij,daarom moet je je bewust zijn als ze nog in leven zijn,en alles eruit halen, jammer genoeg hebben we dat niet altijd.

 5. Verjaardag, sterfdag en andere bijzondere familiedagen zijn de dagen dat je je extra bewust bent van het gemis. Het niet meer zijn.
  Sterkte.

 6. Ik heb slecht nieuws voor je; het gemis gaat nooit over. Maar het wordt anders, dat wel. Konden we ze maar bellen, he? Niet iedere dag, hoor. Maar gewoon af en toe een uurtje. Sterkte x

 7. Ik herken dit. Ergens in mijn hoofd weet ik hij toch op de hoogte is van alles wat ik nooit tegen hem heb kunnen zeggen. Ik ga ervan uit dat hij toch nog ergens naar mij kan kijken en dat hij best fier is op mij en meevoelt met mij. Deze gedachten geven me op een bepaalde manier rust.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.