Maggi ovenschotel bloemkool room: is het wat?

maggi ovenschotel bloemkool room

Omdat de bloemkolen in de aanbieding waren bij de Albert Heijn kocht ik een zakje Maggi ovenschotel bloemkool room. Zo simpel is het soms. Want zo'n zakje voorziet me meteen van recept + benodigde ingrediënten.

Er valt veel af te dingen op pakjes-en-zakjes, zoals dat er teveel zout en suiker in zit, maar niet dat ze niet handig zijn.

Wie wil koken zonder pakjes en zakjes zal waarschijnlijk de boeken Koken met Karin interessant vinden!

Een nieuw recept proberen is als een nieuwe weg bewandelen

Ik had de Maggi ovenschotel bloemkool room nog niet eerder gemaakt. En ik vond het daardoor nog best een gedoe. Een nieuw recept vind ik altijd net een nieuwe weg bewandelen: je weet nog niet waar je op moet letten en waar eventuele valkuilen zitten. Dus las ik van te voren het recept goed door om in ieder geval goed voorbereid van start te gaan. Maar zelfs dan nog, kom je soms voor verrassingen te staan.

Kook aardappels en bloemkool roosjes apart

Zo leek het mij een goed idee om de aardappelschijfjes en bloemkool in 1 pan te koken. Omdat ik zo min mogelijk pannen wilde vies maken... Tsja, achteraf weet ik ook niet waar dat vandaan kwam. Hoe dan ook, dat bleek niet handig. Want ik moest op een gegeven moment de bloemkoolroosjes meebakken met het gehakt en de ui. En die dreven dus tussen de aardappelschijfjes. Dat doe ik dus niet nog een keer op die manier.

Planning, planning en planning

Wat me vooral opviel was de ovenschotel 45 minuten in de oven moest. Met andere woorden: als ik op onze normale tijd van 17 uur wilde eten, moest ik de ovenschotel om 16.15 in de oven zetten. Maar daarvoor moest ik dan ook al de aardappelschijfjes en bloemkoolroosjes ca. 5 minuten gekookt hebben! Om over het  bakken van het gehakt en de ui nog maar te zwijgen. Ik begon daarom om 15.45 met koken. En dat pakte goed uit.

Om 17 uur konden we aan tafel. En het was een succes. Zowel mijn jongste dochter als ik hebben nog een keer opgeschept. Het fijne aan een ovenschotel vind ik, dat je weliswaar eerst werk hebt, maar daarna langdurig achterover kunt leunen in afwachting van een fijne maaltijd.

De enige die niet blij was, was mijn man. Want alles was op toen hij thuiskwam.

Koken zónder pakjes en zakjes?

Wie wil koken zonder pakjes en zakjes kan gebruik maken van het kookboek Koken zonder pakjes en zakjes van Karin. Daarnaast biedt Geertje Boekhouder op haar blog Life's About alternatieven voor gerechten die veel mensen met pakjes en zakjes maken. Bijvoorbeeld om de Bami met een zakje van Knorr te maken zonder dat zakje.

Mijn conclusie over de Maggi ovenschotel bloemkool room

Ik ga dit nog een keer kopen, want het was lekker. Dat is dus duidelijk een verschil met de Maggi roerbaknoedels. Die waren wel oké, maar ga ik niet nog een keer klaarmaken.

Wil je liever 'gewone' bloemkool eten? Dan vind je mijn post Hoe lang moet bloemkool koken wellicht interessant.

Praktische informatie over de Maggi ovenschotel bloemkool room

Ik kocht mijn zakje Maggi ovenschotel bloemkool room voor 93 cent bij Albert Heijn. Het lag heel praktisch in hetzelfde gebied als de goedkope bloemkolen ; ) Het recept kun je online nalezen.

Leestips

Wil je nog meer maken in de oven? Lees dan eens mijn post Gehaktbal uit de oven!

Similar Posts

16 Comments

 1. Als je het lekker vindt kan je de ingredienten lezen en het volgende keer namaken!
  Je kan toch ook eerst de aardappelen en pas erna de bloemkoolroosjes koken in dezelfde pan?

 2. Nog een tip als je aardappelschijfjes koopt hoef je die niet meer voor te koken .je kookt dan alleen de bloemkool 5 minuten voor .

  1. Ik wist niet dat die bestonden Lies. Maar ik vond het eigenlijk al best erg van mezelf dat ik voorgeschilde en gesneden aardappels kocht. Normaal doe ik dat altijd netjes zelf.

 3. Ik stoom al mijn groenten en aardappels in een pan van I kea. Met opzetstukken. Heel handig en je kan er drie boven elkaar zetten. Als iets eerder gaar is kan je het eraf halen.

 4. Ik ben dol op ovenschotels, maar zonder gluten en lactose zijn ze helaas bijna onmogelijk te maken en eieren eten we eigenlijk al genoeg bij het ontbijt. Als ik meer tijd heb, ga ik me toch weer eens in de mogelijkheden verdiepen, want na het lezen van jouw stukje heb ik echt zin in een ovenschotel...

  1. Er zijn tegenwoordig veel vegan recepten online te vinden en dat is erg handig als he lactosevrij moet eten. Ik eet glutenvrij en dierlijke melkvrij (en nog een hele lijst van intoleranties).
   Van witte, ongezouten cashewnoten kun je bv heerlijke room maken. Of sojamelk binden en er een scheutje olie door doen. Edelgistvlokken geven een kaasachtig smaakje.
   Ik maak weleens een pastaschotel. Dat gaat in een grote, ingevette bakvorm, dan een laag pompoenpuree erop, dan een laag vegan kaassaus en dat gaat de oven in. Heel erg lekker, alleen wel veel werk.

 5. Het lijkt me best lekker toe! Hier gebruiken we geen pakjes en zakjes wegens glutenvrij dieet maar anders zou ik het denk ik wel doen. Is makkelijk zo'n pakje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.