6 voordelen van fulltime moederen

Thuisblijfmoeder

Voor mijn blog Het Moederfront interview ik regelmatig vrouwen die ervoor kozen om fulltime te moederen. Eén van de dingen die in bijna al hun verhalen terugkomt, is hoe fijn ze het vinden om bij hun kind te zijn, en niets te hoeven missen.

Hun stem gaat soms verloren in het geschreeuw over het belang van financiële onafhankelijkheid, en het standaard argument dat je ‘een leukere moeder’ bent als je de zorg voor je gezin met betaald werk combineert.

Het leek me daarom leuk om de 6 belangrijkste voordelen van fulltime moederen eens op een rijtje te zetten. Want die zijn er wel degelijk.

Je moet alleen wel durven.

Similar Posts

3 Comments

 1. Mooi artikel, helemaal mee eens!
  Eén dingetje blijft wel onderbelicht in de discussie rond fulltime moederschap, namelijk de papa. Die wil zijn kinderen liever ook wat vaker zien dan alleen s avonds tussen half zes en zeven (als ze moe en niet meer gezellig zijn…) en in het weekend.
  Dat is een van de redenen waarom ik wel werk en mijn man die dag thuis is.

 2. Ik heb het niet gedurfd, en ben drie dagen per week blijven werken. Later vier dagen toen mijn man werkeloos werd. Later kreeg hij weer werk als zzper, toen weer in vaste dienst, en inmiddels is hij twee jaar werkeloos en loopt zijn uitkering af. We zijn beide blij dat ik een goed inkomen heb, al vindt vooral mijn man het moeilijk dat ik hoofdkostwinner ben. Ik werk nu 90% en moet er niet aan denken dat ik die laatste 10% er ook bij zou moeten nemen. Want al werk ik buitenshuis, er blijven nog heel veel huishoudelijke klussen voor mezelf over en ik heb echt moeten leren me niet te bemoeien met de manier waarop man en kinderen huishoudelijke klussen aanpakken (overhemden aan de kragen ophangen- dat soort dingen). We hebben geen hulp in de huishouding.

 3. Door omstandigheden ben ik tijdelijk full time moeder. En ja, dat geeft rust en ik ben zelf ook rustiger geworden (zeggen de kinderen). Maar waar ik veel bewondering voor heb, is de efficiëntie van thuisblijf moeders. Ik vind dat ik geen tijd over houdt en continu bezig ben met zaken die ik niet wil doen. Voorheen trok ik de deur om half negen dicht, om om zes uur weer eens te kijken hoe groot de puinhoop was. Nu ben ik om vijf over half negen thuis en eerst het halve huis aan het opruimen omdat dat mijn omgeving is en ik graag schoon werk….

  Mijn jongste dochter gaat ook nog gewoon naar de tussenschoolse opvang omdat om 12:00, 13:30 en om 15:30 op het schoolplein staan mij beperkt in het afronden van klussen en werkzaamheden en ik dan alleen maar van en naar school race.
  En oja, dat we de hulp in de huishouding hebben moeten opzeggen, helpt ook niet mee.
  Dus er zitten wel degelijk voordelen aan thuisblijven, maar graag zou ik weer willen werken!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.