Reacties

6 voordelen van fulltime moederen — 3 reacties

 1. Mooi artikel, helemaal mee eens!
  Eén dingetje blijft wel onderbelicht in de discussie rond fulltime moederschap, namelijk de papa. Die wil zijn kinderen liever ook wat vaker zien dan alleen s avonds tussen half zes en zeven (als ze moe en niet meer gezellig zijn...) en in het weekend.
  Dat is een van de redenen waarom ik wel werk en mijn man die dag thuis is.

 2. Ik heb het niet gedurfd, en ben drie dagen per week blijven werken. Later vier dagen toen mijn man werkeloos werd. Later kreeg hij weer werk als zzper, toen weer in vaste dienst, en inmiddels is hij twee jaar werkeloos en loopt zijn uitkering af. We zijn beide blij dat ik een goed inkomen heb, al vindt vooral mijn man het moeilijk dat ik hoofdkostwinner ben. Ik werk nu 90% en moet er niet aan denken dat ik die laatste 10% er ook bij zou moeten nemen. Want al werk ik buitenshuis, er blijven nog heel veel huishoudelijke klussen voor mezelf over en ik heb echt moeten leren me niet te bemoeien met de manier waarop man en kinderen huishoudelijke klussen aanpakken (overhemden aan de kragen ophangen- dat soort dingen). We hebben geen hulp in de huishouding.

 3. Door omstandigheden ben ik tijdelijk full time moeder. En ja, dat geeft rust en ik ben zelf ook rustiger geworden (zeggen de kinderen). Maar waar ik veel bewondering voor heb, is de efficiëntie van thuisblijf moeders. Ik vind dat ik geen tijd over houdt en continu bezig ben met zaken die ik niet wil doen. Voorheen trok ik de deur om half negen dicht, om om zes uur weer eens te kijken hoe groot de puinhoop was. Nu ben ik om vijf over half negen thuis en eerst het halve huis aan het opruimen omdat dat mijn omgeving is en ik graag schoon werk....

  Mijn jongste dochter gaat ook nog gewoon naar de tussenschoolse opvang omdat om 12:00, 13:30 en om 15:30 op het schoolplein staan mij beperkt in het afronden van klussen en werkzaamheden en ik dan alleen maar van en naar school race.
  En oja, dat we de hulp in de huishouding hebben moeten opzeggen, helpt ook niet mee.
  Dus er zitten wel degelijk voordelen aan thuisblijven, maar graag zou ik weer willen werken!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder