Een engel op je pad, of ben je er zelf wel eens eentje?

Een engel op je padIn een lastige periode gaf iemand mij een mooi gedicht:

‘We wensen je toe,

Dat je aangesproken wordt,

door een woord van de andere kant,

dat je verbinding krijgt,

daar waar je het niet verwacht,

dat je gehood wordt,

door een engel op je pad.’

Ik heb het gedicht met een magneet aan de koelkast geplakt in het hoekje waar mijn fijne Jennylund Ikea fauteuil zie. En telkens als ik daar ‘s ochtends mijn koffie drink, valt mijn oog erop. En dan denk ik aan de engelen die ik zelf ben tegengekomen op mijn pad.

Zelf een ‘engel’ zijn voor een ander

Het gedicht heeft twee kanten. Enerzijds is het fijn om zo’n ‘engel’ op je eigen (levens)pad tegen te komen. Maar misschien is het nog wel mooier om zo nu en dan zélf een engel te zijn voor een ander. Door iemand aandacht te geven. Een hand op een schouder te leggen. Of een mailtje  te sturen om iemand te laten weten dat je aan hem of haar denkt. Ik heb zelf gemerkt hoeveel goed zoiets kan doen als je het moeilijk hebt.

Hoe dan?

Iets voor een ander doen kan heel simpel zijn. Bijvoorbeeld een deur open houden voor een moeder die worstelt met een buggy. Iemand voor laten gaan in de supermarkt die duidelijk haast heeft. Op de site Random Acts of Kindness kun je zelfs een hele reeks aan ideeën vinden die je voor een ander kunt doen.

Een engel op iemands pad zijn is feitelijk niets nieuws.

Maar mooi is het wel!

Herken jij dit in je eigen leven? Dat je positief verrast wordt door een aardig mens?

Met een dankbare groet aan de engelen op mijn pad ; )

Similar Posts

7 Comments

  1. Over het algemeen ben ik aardiger voor anderen dan anderen voor mij. Al mijn hele leven hoor ik dat ik een hooghartige houding heb en hard overkom, pas als mensen me beter kennen zeggen ze vaak dat ik zo meeval in de praktijk.
    Kan er niets aan doen dat ik zo overkom, of weet ook niet hoe dat te veranderen, ik ben vriendelijk en hulpvaardig. (Behalve als ik in een boze bui ben, maar dat komt niet vaak voor).
    Doe graag vrijwilligerswerk nu dat mensen persoonlijk echt helpt.

  2. Klinkt misschien arrogant maar ik probeer er een te zijn. Ik vind dat er veel te weinig engelen zijn terwijl het zo makkelijk is om er een te worden en het is best leuk om te doen. Ik ben maar een klein maar ben aan het proberen groter te worden

  3. Voor mezelf probeer ik volgens het oude scouting principe te leven van 1 goede daad per dag (ja, soms ook meer en ik sla ook wel eens een dag over wegens ziek,zwak,misselijk,enz.). Over het algemeen hoef ik er ook niet naar te zoeken, de gelegenheden vinden mij wel. Maar een vlieg naar buiten jagen (ipv doodslaan) valt daar ook al onder dus ik maak er niet elke dag een mens blij mee.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.