Reacties

Kliko verbergen? 5 tips tegen lelijke kliko's + bonustip — 52 reacties

 1. Ik heb er al tien jaar kliko stickers op van jawel de Action.
  Meen iets van twee euro. De groene met vogeltjes en de grijze met hondjes. Papier brengen we naar de voetbalvereniging. De grijze wordt binnenkort de plastic container. Plastic wordt nu iedere twee weken opgehaald in plastic zakken. Restafval komt straks in een ondergrondse container.

 2. Wij hebben er inderdaad drie staan (papier, plastic en combi van groen met restafval). Lelijke dingen. We hebben ze in de poort naast ons huis staan dus het valt niet echt op. Zo'n ombouw is mooi, maar bij ons niet praktisch (gedoe met smalle poort en ze eruit krijgen - op verschillende ophaaldagen - wordt dan echt een dingetje). Dat filmpje trouwens! Hilarisch. Een hele wereld op zich.

 3. Ooit op de basisschool heb ik met kinderen kliko's versierd. Hoewel ze het in eerste instantie een stomme activitiet vonden, werden ze gaandeweg enthousiast.Het zag er ook heel vrolijk uit zo voor de school.
  Onze eigen klilo's staan verstopt in een houten bak die manlief heeft getimmerd

 4. Ik woon in hoogbouw dus maak gebruik van ondergrondse containers. Maar mijn ouders hebben een omheining in hun tuin gebouwd waar ze hun containers achter weg zetten

 5. Wij hebben de kliko in de schuur. Maken hem elke maand een keer schoon en halen een doekje langs de buitenkant. Dan valt het wel mee. Wij hebben er dan ook maar 1 tegenwoordig :)

 6. Ik woon in Amsterdam en hier hebben we gelukkig helemaal geen lelijke kliko's. Ik heb geluk dat voor mijn deur alle ondergrondse containers te vinden zijn (papier, glas en huisvuil) dus ik kan meteen van m'n rotzooi af. Dat vind ik ook altijd heel erg fijn.

 7. Dat je geen container nodig hebt wanneer je geen afval hebt, is in mijn gemeente niet mogelijk. Ik heb hierover contact gehad met de gemeente. Een grijze en groene container is verplicht per woning en gekoppeld aan je adres (enige wat je mag kiezen is of je een grotere of een kleinere wilt; prijs is hetzelfde). Net als een bak voor chemisch afval. Die laatste heb ik in de achterliggende 7 jaar nog nooit (!) bij iemand in gebruik gezien. Wij hebben er een periode aanmaakhout in opgeslagen of kinderspeelgoed, of ........... noem maar op. Alleen de oranje container is hier optioneel, maar anders moet je zakken naar de dichtsbijzijnde container brengen. Die staat hier ong. 1 km verderop. Liever maakte ik gebruik van een ondergrondse container, die staat hier op een paar stappen afstand. Nadeel is weer dat daarin niet gescheiden wordt en dat wil ik liever wel...

 8. Een kliko dat is denk ik een typisch woord uit Nederland. In België gebruiken we dat niet. Nu ja, kliko's gebruiken we natuurlijk wel, wij hebben er twee, voor algemeen afval en groenafval. Die worden geleverd door de gemeente.Mooi zijn ze niet.

 9. Wij hebben in de tuin een stukje naast de schuur waar precies 3 kliko’s passen. Om ze aan het zicht vanuit de woonkamer te onttrekken hebben we er een kant en klare haag voorgezet. Prima en relatief voordelige oplossing!

 10. Ik wist niet dat dit kliko genoemd. Ik noem alle soort bakjes "bahbakie". Die stickers zijn handig zodat makkelijk kan vinden. Vorige keer die van ons is weg maar gelukkig is hij weer terug

 11. Hahah ik vind zo'n kliko ombouw zo lelijk! Dan zou ik eerder voor stickers gaan... Wij hebben de stoep een stukje verlaagd achter een heg waardoor ze redelijk buiten beeld staan gelukkig.

 12. Haha ik roep al jaren om een ombouw voor de containers. Wij hebben voor nu achterin de tuin nog een stuk schutting staan waar we de containers aan de achterkant tegenaan zetten. Aan de zichtkant een klimop, aan de achterkant dus te containers. Ook ideaal!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder