Kliko verbergen? 5 tips tegen lelijke kliko’s + bonustip

Kliko verbergen

Ik weet niet hoe het bij jou is, maar ik vind onze kliko’s spuuglelijk. En we hebben er maar liefst vier. Een kliko met een blauwe deksel voor papier. Eentje met een oranje deksel voor plastic. Een kliko met een grijze deksel voor overig afval. Last but not least een groene kliko voor organisch afval. Het liefst zou ik onze kliko verbergen.

En dan mag ik eigenlijk nog niet mopperen vind ik. Want ik heb best veel ruimte rondom het huis, dus ik kan de kliko’s een flink eind van het huis afzetten. Hoewel, ook weer niet té ver, want dat is niet praktisch.

Hoe dan ook: de meeste mensen hebben op z’n minst 3 ontsierende kliko’s bij hun huis staan. Hoe kun je een kliko verbergen? Hieronder een aantal mogelijkheden.

1. Zorg voor minder afval!

Laten we beginnen met het probleem bij de bron aan te pakken! Je hebt alleen maar een kliko nodig als je afval hebt. Dus je zou kunnen proberen je afval drastisch te verminderen. Green Evelien doet dat bijvoorbeeld. Zij had in één jaar tijd maar ‘1 bokaal afval’. Op haar blog staat een foto van haar met die hoeveelheid afval. Neem bij voorbeeld je eigen Lidl green bag mee als je groente en fruit gaat kopen.

Hoe minder afval, hoe kleiner je kliko kan zijn, en daardoor minder opvallend aanwezig.

Maar goed. Zo weinig afval produceren valt niet mee. Dus voor iedereen die toch wel een lelijke kliko nodig heeft, komen hieronder nog een aantal oplossingen.

2. Kliko verbergen met een ombouw

Er zijn speciale ombouwen te koop waar je een lelijke kliko in kunt zetten. Hieronder een voorbeeld van een kliko ombouw die je bij Blokker kunt kopen:

Kliko verbergen

88,90 bij Blokker

Er zijn ook kliko ombouwen voor meerdere kliko’s. Je vindt kliko ombouwen onder andere bij de Praxis en Hornbach. Helaas nog niet bij de Action ; )

Ben je niet zo handig als doe-het-zelver maar heb je wel groene vingers? Dan zou je ook kunnen denken aan beplanting om een lelijke kliko achter te verbergen.

3. Kliko verbergen met stickers

Misschien heb je wel helemaal geen plek voor een kliko ombouw. Of vind je dat niet mooi. Dan is er ook nog de oplossing om je kliko te verbergen met behulp van stickers. Je kunt allerlei stickers kopen om je kliko een leuker uiterlijk te geven. Je kunt kiezen uit kleine stickers die een kliko opsieren. Zoals deze:

Kliko verbergen

Bron: Stickermaster. 14,95

Maar je kunt ook kiezen voor stickers die je hele lelijke kliko bedekken.

Kliko verbergen

Bron: Stickermaster. 27,95

Een kliko verbergen met stickers is een makkelijke en snelle methode om een lelijke kliko aan het oog te onttrekken.

Kliko verbergen: filmpje

In onderstaand filmpje komen een aantal wel heel bijzonder versierde kliko’s voorbij. Hier zijn de mensen wel even wat verder gegaan dan alleen maar met stickers.

4. Koop een hele nieuwe kliko

Wij kregen onze kliko’s van de gemeente. Maar je kunt er ook voor kiezen om er zelf eentje te kopen. Persoonlijk vind ik dat niet veel helpen, maar je kunt dan bijvoorbeeld kiezen voor een vrolijke gele container. Of een kobaltblauwe. Deze kliko’s zag ik bij huizinga.nl.

5. Kliko letterlijk verbergen: zet hem uit het zicht

‘Uit het oog, uit het hart,’ gaat het gezegde. Als je de ruimte hebt, kun je een lelijke kliko verbergen door hem ergens neerzetten waar je hem niet meer ziet. Maar omdat je er vaak 4 hebt, zal dit nog niet altijd meevallen.

Kliko verbergen: samengevat

Een kliko verbergen valt nog niet mee omdat ze vrij groot zijn.

De simpelste oplossing voor lelijke kliko’s bij je huis, is proberen om je afval te verminderen zodat je ze niet meer nodig hebt. Of in ieder geval alleen een kleinere versie. Lukt dat niet, dan zou ik kiezen voor een grote sticker die de hele kliko bedekt. Er zijn echt leuke kliko stickers te koop, waardoor ze minder lelijk zijn om naar te kijken. Ook kunnen stickers ervoor zorgen dat een kliko niet meer opvalt. Een sticker met groene blaadjes op je kliko kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat een kliko ‘wegvalt’ tegen een groene achtergrond.

Lees ook: Kliko schoonmaken

Bonustip: Graaf je kliko in

Nadat ik deze post had geschreven kwam ik nog een oplossing tegen om een lelijke kliko te verbergen. Hem ingraven! Toen vroeg ik me vervolgens wel meteen af hoe je dat ding er dan weer uit moet krijgen om hem te laten legen. Ook blijkt er een flink prijskaartje te hangen aan een soortgelijk systeem. Voor mij is het te duur. Maar wie geld genoeg heeft, kan dus ook voor deze oplossing kiezen. Meer informatie vind je op klikoplus.nl

Hoeveel kliko’s heb jij? En waar staan ze?

52 Comments

  1. E
  2. Jessie
  3. Isa
  4. Noor
  5. Jouvence
  6. Anne van Huis

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Refresh