Hoe eet je meer groente op een makkelijke manier?

meer groente etenHet advies is dat je elke dag 250 gram groente moet binnenkrijgen.

Dat blijkt in de praktijk nog niet zo makkelijk te zijn.

Daarom hier onder tips waarmee je makkelijker meer groentes binnenkrijgt.

Hoe zorg je dat je makkelijk meer groente binnenkrijgt?

 1. Eet groente bij het ontbijt en de lunch. Niemand zegt dat je alleen groente kunt eten bij het avondeten. Eet als lunch bijvoorbeeld een lekkere salade. En als ontbijt zo’n moderne spinazie smoothie.
 2. Neem groente als snack voor de lekkere trek. Worteltjes, paprikareepjes, komkommer, bleekselderij… Het zijn allemaal groentes die zich goed lenen om rauw te worden gesnackt.
 3. Maak broccoli nuggets! In het tijdschrift Boodschappen en op de bijbehorende website vind je instructies hoe je van broccoli een soort rösti rondjes maakt. Het ziet er nog lekker uit ook, en jij hebt weer groente binnen.
 4. Verwerk groentes in smoothies.
 5. Maak chips van courgette, zoete aardappel en bietjes! Want dat kan dus ook! Groentes omtoveren tot chips : ) Geen idee hoe dat moet? Geen probleem. Volg gewoon dit recept: Bietenchips met zeezout.
 6. Kies voor bloemkoolrijst in plaats van voor gewone rijst. Lees ook mijn post over rijst koken.
 7. Kies voor courgette pasta in plaats van gewone pasta. Je bent ook nog veel sneller klaar dan bij gewone pasta koken.
 8. Gebruik de kant en klare groentesauzen van de Albert Heijn.
 9. Koop snacks met mini groentes. Er zijn er steeds meer in de supermarkten te vinden. Denk aan mini komkommers, mini tomaten, mini paprika’s. Het wordt snackgroente genoemd, en je hapt het makkelijk weg. En ja, je kunt natuurlijk ook gewone groente in kleine stukjes snijden.
 10. Verwerk alle restjes groente die je nog had in een zogenoemde weggooigroentesoep.
 11. Doe groente op je brood! Denk aan tomaat, komkommer, wortel etc. Maar je kunt ook een groentespread maken en daarmee je boterham lekker dik besmeren.
 12. Vervang een stuk vlees door een groenteburger!
 13. Bak een taart met groente! Zoals carrot cake. Of bak eens een cake met courgette met behulp van dit recept.
 14. Rooster groentes in plaats van vlees op de barbecue!
 15. Verwerk groentes in een omelet.
 16. Maak lasagne van courgette!

Conclusie over meer groente eten

Groente eten is gezond en past bij een gezond leven. De aanbevolen hoeveelheid per dag is 250 groentes. Omdat dit in de praktijk nog best lastig is om te halen, gaf ik in deze post 15 tips om op een makkelijke manier meer groente te eten op een dag!

Lees ook mijn post over Airfryer recepten! en low carb recepten.

Krijg jij minimaal 250 groente binnen per dag?

Similar Posts

52 Comments

 1. Ik vrees van niet. De courgettespaghetti wil ik nog wel een keer maken. En zelf verwerk ik groenten vaak in eigengemaakte saus bij pasta bijvoorbeeld.

 2. Oké, ik krijg dus echt te weinig groentes binnen op een dag, dus deze tips zijn super handig voor mij. Die brocolli rosti dingen lijken me trouwens echt lekker. Die ga ik eens proberen!

 3. Hier ook altijd rauwkost klaarliggen, makkelijk voor op de boterham! (Wel in van die kant-en-klare zakjes. Whoops! ;) ) Verder is soep inderdaad een heel gemakkelijke manier om snel aan je groenten te komen :)

 4. 250 gram groentes? Ik denk dat we daar bijna aankomen. Maar niet altijd. Al gebruik ik in een zelfgemaakte soep zo een kilo broccoli voor ons drietjes. Maar daar houden we wel weer wat van over. Voor een pasta of een ander gerecht hou ik tussen de 400 – 600 gram aan. Hmmm. Toch niet genoeg dus. Al snacken we vaak stukjes komkommer of worteltjes tussendoor. Goede tips trouwens. Veel nog niet uitgeprobeerd.

 5. Als ik de augurken uit pot mag meetellen zeker. Eet ik graag samen met zilveruitjes en tomaten bij de lunch. Vanavond bloemkool uit de oven.

 6. Ik ga er ruim overheen. Ik eet veel groente bij de lunch op mijn brood. Regelmatig een groentesoep. Ik ga zo maissoep maken. In vegan burgers verwerk ik meestal ook groente. Die burgers maak ik altijd zelf. Of spreads maken met groente erin. Het is veel grmakkelijker als je vegan eet om aan voldoend groente te komen. Al is het ook best veel werk als je zoveel zelf maakt.

 7. Ik kom er ruimschoots overheen, kom aan 500-750 gr per dag , misschien nog wel meer, dit baseer ik op hetgeen ik 2x per week koop bij de groetenboerin en wat we van de tuin eten.
  Ik verwerk het soepen, sappen, omeletten, rauwkost bij de lunch en forse hoeveelheid bij avondeten.
  Ik snack weinig tussendoor van groenten.
  Mijn man haalt denk ik ruim 300 gram.

 8. De meeste tips doe ik wel al, enkel die smoothies ‘s morgens heb ik nog niet gedaan. Kwestie van op tijd opstaan en op tijd vertrekken, enz… Zwak excuus, ik weet het :-)

 9. Ik eet het grootste deel van de tijd vegetarisch dus ik kom wel goed aan mijn aantal groenten/fruit per dag. Smoothies en juices zijn inderdaad handig als je geen liefhebber bent! Zelf hou ik er ook van om een slaatje te maken bij iedere maaltijd.

 10. Bij ons is het niet zo lastig want wij eten heel veel groenten bij het avondeten, maar zelf vind ik het ook lekker om van die snoeptomaatjes enz te eten die gaan er veel in haha

 11. Als ik dit zo lees vind ik dat een aantal vrouwen wel heel erg veel eten. Ik heb altijd zware lichamelijke arbeid verricht en mijn warme maaltijd overschreed nooit circa 350 gram. Dat is groenten, aardappelen en een stukje vlees. 750 gram of meer groenten per dag??? Dat zijn twee royale bouwvakkersporties.

 12. Ik eet zelf heel graag groenten. Ik eet ze ook vaak gewoon als tussendoortje. Wel leuke tips voor als later m’n kids het niet graag zouden eten :p

 13. Ik probeer veel groentes te eten, maar ga het niet redden om elke dag 250gram binnen te krijgen helaas.
  Een groene smoothie wil ik graag nog eens proberen. En als lunch probeer ik vaker een salade te maken of iets. Of een eitje met waterkers of iets erdoorheen.

 14. 250gram groenten eten lukt niet altijd bij mij. Ik lust echt geen groente smoothies, ooit eens geprobeerd en nee dat was niet lekker. Tijdens de lunch durf ik wel eens groentjes te eten zoals tomaatjes of komkommer.

 15. Ik heb zelf niet zoveel last van het binnenkrijgen van te weinig groente, maar het zijn zeker handige tips! I love zoete aardappel chips en frietjes! Super lekker haha! Bloemkoolrijst wil ik ook nog eens uitproberen!

 16. ik heb hier nooit zo moeite mee eigenlijk. groente omelet vind ik heerlijk bijvoorbeeld of een quiche. ik eet geen pasta rijst of aardappelen en daardoor meer groenten

 17. Vrees dat wij het ook niet halen. Probeer nog wel eens komkommer naar binnen te krijgen als extra, maar dat wordt door niemand met gejuich ontvangen….

 18. Mijn man is echt anti groente. Ik vind dat eigenlijk niet kunnen gezien onze voorbeeldfunctie als ouders. Als ontbijt heb ik het nog niet geprobeerd (behalve in een omelet).

  1. Mijn zwager lust ook geen groentes! Ik vind dat best heel bijzonder. En het lijkt me ook niet zo gezond. Eet je man dan bijvoorbeeld heel veel fruit om het gebrek aan groente te compenseren? En is hij wel fit en gezond?

 19. Goede tips om groente te eten. Zelf eet ik vaak al wat groente of fruit bij de lunch en in de avond laat ik vaak mijn khoolydraten weg, waardoor ik wel groente moet eten.

 20. Meestal lukt het wel. Ook een tip voor hardnekkige groente-mijders: koop een sapcentrifuge en maak een sap van fruit en groente.
  Heel goed te drinken en je bent in één keer klaar.

  1. Het nadeel van sap, zoals ik het heb begrepen, is dat er dan veel van de gezonde vezels verloren gaan. Dus je kunt bijvoorbeeld beter een sinaasappel eten, dan uitpersen en het sap drinken.

 21. Slimme tips zeg! Ik denk dat wij veel groente eten, voornamelijk vers. Maar ik vind juist de afwisseling leuk. Dus ik kan hier wel wat mee :-)

 22. Ik betwijfel het, doe wel mijn best overigens en over een week gezien gemiddeld zit ik dan wel goed. Maar er zijn dagen dat het minder is ben ik bang. Wel geode tips idd om groenten ergens anders in te verwerken. Doen wij regelmatig, je wordt creatief met kleine kinderen he.

 23. Ik denk dat ik de hoeveelheid wel haal. Begin dagelijks al met een groene smoothie. Als tusse doortjes eet ik graag paprika, komkommer, tomaatjes of worteltjes. En bij het avond eten overheerst de groente op mijn bord.

  Er zitten wel handige tips bij die ik ga proberen!

 24. Goeie tips, vind het best moeilijk om groentjes op een lekkere manier klaar te maken, vaak heb ik na een schepje al genoeg en vind ik ze eentoning!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.