Reacties

Hoe eet je meer groente op een makkelijke manier? — 52 reacties

 1. Oké, ik krijg dus echt te weinig groentes binnen op een dag, dus deze tips zijn super handig voor mij. Die brocolli rosti dingen lijken me trouwens echt lekker. Die ga ik eens proberen!

 2. Hier ook altijd rauwkost klaarliggen, makkelijk voor op de boterham! (Wel in van die kant-en-klare zakjes. Whoops! ;) ) Verder is soep inderdaad een heel gemakkelijke manier om snel aan je groenten te komen :)

 3. 250 gram groentes? Ik denk dat we daar bijna aankomen. Maar niet altijd. Al gebruik ik in een zelfgemaakte soep zo een kilo broccoli voor ons drietjes. Maar daar houden we wel weer wat van over. Voor een pasta of een ander gerecht hou ik tussen de 400 - 600 gram aan. Hmmm. Toch niet genoeg dus. Al snacken we vaak stukjes komkommer of worteltjes tussendoor. Goede tips trouwens. Veel nog niet uitgeprobeerd.

 4. Ik ga er ruim overheen. Ik eet veel groente bij de lunch op mijn brood. Regelmatig een groentesoep. Ik ga zo maissoep maken. In vegan burgers verwerk ik meestal ook groente. Die burgers maak ik altijd zelf. Of spreads maken met groente erin. Het is veel grmakkelijker als je vegan eet om aan voldoend groente te komen. Al is het ook best veel werk als je zoveel zelf maakt.

 5. Ik kom er ruimschoots overheen, kom aan 500-750 gr per dag , misschien nog wel meer, dit baseer ik op hetgeen ik 2x per week koop bij de groetenboerin en wat we van de tuin eten.
  Ik verwerk het soepen, sappen, omeletten, rauwkost bij de lunch en forse hoeveelheid bij avondeten.
  Ik snack weinig tussendoor van groenten.
  Mijn man haalt denk ik ruim 300 gram.

 6. Ik eet het grootste deel van de tijd vegetarisch dus ik kom wel goed aan mijn aantal groenten/fruit per dag. Smoothies en juices zijn inderdaad handig als je geen liefhebber bent! Zelf hou ik er ook van om een slaatje te maken bij iedere maaltijd.

 7. Bij ons is het niet zo lastig want wij eten heel veel groenten bij het avondeten, maar zelf vind ik het ook lekker om van die snoeptomaatjes enz te eten die gaan er veel in haha

 8. Als ik dit zo lees vind ik dat een aantal vrouwen wel heel erg veel eten. Ik heb altijd zware lichamelijke arbeid verricht en mijn warme maaltijd overschreed nooit circa 350 gram. Dat is groenten, aardappelen en een stukje vlees. 750 gram of meer groenten per dag??? Dat zijn twee royale bouwvakkersporties.

 9. Ik probeer veel groentes te eten, maar ga het niet redden om elke dag 250gram binnen te krijgen helaas.
  Een groene smoothie wil ik graag nog eens proberen. En als lunch probeer ik vaker een salade te maken of iets. Of een eitje met waterkers of iets erdoorheen.

 10. 250gram groenten eten lukt niet altijd bij mij. Ik lust echt geen groente smoothies, ooit eens geprobeerd en nee dat was niet lekker. Tijdens de lunch durf ik wel eens groentjes te eten zoals tomaatjes of komkommer.

 11. Ik heb zelf niet zoveel last van het binnenkrijgen van te weinig groente, maar het zijn zeker handige tips! I love zoete aardappel chips en frietjes! Super lekker haha! Bloemkoolrijst wil ik ook nog eens uitproberen!

 12. ik heb hier nooit zo moeite mee eigenlijk. groente omelet vind ik heerlijk bijvoorbeeld of een quiche. ik eet geen pasta rijst of aardappelen en daardoor meer groenten

  • Mijn zwager lust ook geen groentes! Ik vind dat best heel bijzonder. En het lijkt me ook niet zo gezond. Eet je man dan bijvoorbeeld heel veel fruit om het gebrek aan groente te compenseren? En is hij wel fit en gezond?

 13. Meestal lukt het wel. Ook een tip voor hardnekkige groente-mijders: koop een sapcentrifuge en maak een sap van fruit en groente.
  Heel goed te drinken en je bent in één keer klaar.

  • Het nadeel van sap, zoals ik het heb begrepen, is dat er dan veel van de gezonde vezels verloren gaan. Dus je kunt bijvoorbeeld beter een sinaasappel eten, dan uitpersen en het sap drinken.

 14. Ik betwijfel het, doe wel mijn best overigens en over een week gezien gemiddeld zit ik dan wel goed. Maar er zijn dagen dat het minder is ben ik bang. Wel geode tips idd om groenten ergens anders in te verwerken. Doen wij regelmatig, je wordt creatief met kleine kinderen he.

 15. Ik denk dat ik de hoeveelheid wel haal. Begin dagelijks al met een groene smoothie. Als tusse doortjes eet ik graag paprika, komkommer, tomaatjes of worteltjes. En bij het avond eten overheerst de groente op mijn bord.

  Er zitten wel handige tips bij die ik ga proberen!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder