Hema jurkjes toen en in 2023

hema jurkjes

 

Ik ben een fan van Hema jurkjes: ze zijn vaak van soepele jersey, en kosten gemiddeld zo’n 25 euro. Daarmee vormen ze voor mij een goed alternatief voor de veel duurdere jurkjes van Desigual en  King Louie.

Maar er is één ding wat ik wél vervelend vind aan de Hema jurkjes, en dat is dat ze in de regel veel te laag zijn uitgesneden! De bovenkant bestaat vaak uit een overslag, die zo laag is, dat je er eigenlijk wat onder moet dragen.

Hema jurkjes: Laag décolleté is verkooptruc?

Ik mopperde hierover tegen mijn jongste zusje, die gezegend is met een marketingopleiding en zakelijke instelling. En zij concludeerde laconiek: ‘Dat doen ze expres! Zo moet je hun bijpassende hemdjes kopen!’

Dat lijkt mij een plausibele verklaring, maar ik houd niet van hemdjes. En dus laat ik tegenwoordig de (te) laag uitgesneden jurkjes gewoon hangen, of probeer ze aan de bovenkant een stukje dicht te naaien. Zie ook de foto, linksboven.

Trinny and Susannah en de Hema jurkjes

Ik ben overtuigd fan van de stijladviezen van Trinny & Susannah, die niet zozeer uitgaan van de heersende mode als wel van je lichaamsvorm. Wat zouden zij zeggen van de Hemajurkjes?

Zoals zoveel Nederlandse vrouwen ben ik peervormig: smal van boven, en breder op de heupen. De Hemajurkjes lopen onder wijd uit, en dat is dus prima. Maar omdat ik slechts gezegend ben met een bescheiden B-cup en smalle shouders, zou ik juist hooggesloten jurkjes moeten dragen!

Huidige mode vrouwelijk met veel jurkjes

Overigens vind ik de mode op het moment erg leuk! Er waren tijden dat ik echt nergens een jurkje kon vinden, behalve bij het dure Laura Ashley. En nu hangen ze echt overal. Overigens zie ik ook veel terug uit de jaren tachtig, tevens mijn tienertijd! Leuk om te zien, maar ik hoef het niet nog een keer te dragen!

Hema jurkjes 2023

Op dit moment zijn de Hema jurkjes in een model dat mij veel minder aanspreekt helaas. Zo is een soort trui jurk populair op het moment, en een overhemd jurk. Maar de soepele jersey Hema jurkjes zijn er helaas niet meer. Bekijk hier het huidige Hema jurkjes assortiment! Onderstaande Singletjurk vind ik dan nog wel aardig:

hema jurkje

Ben jij een jurken-, rokken- of broekenvrouw?

Hieronder mijn stijlgids!

Ik ben een ‘low maintenance’ vrouw: ik draag geen make-up, Birkenstocks of Uggs aan mijn voeten, maar ik wil er wel leuk uit zien! En met deze gids lukt mij dat, zonder op comfort in te leveren.

Similar Posts

10 Comments

 1. Haha, ik heb het boek “What not to wear”van het tweetal. Toen ik dikker werd na de zwangerschappen heb ik het boek weer uit de kast gehaald en de tips gelden nog steeds. Nu ben ik van 46 weer netjes maat 40, oké ik wil weer naar 36/38, maar ook nu heb ik weer gekeken. Wat zou wel leuk staan en wat niet.

 2. ik ben een jurkjes moeder love king louie koop ze vaak 2 e hands. en de hema jurkjes inderdaad met hempje maar dan wel in dezelfde kleur valt het niet op

 3. Ik ben ook fan ( van de HE.MA ). Koop daar best veel. Een jurkje heb ik daar nog niet gekocht.
  Ook vind ik de King-Louie jurkjes erg leuk, maar veel te duur. Daarom ga ik nu proberen om zelf achter de naaimachine te kruipen en er eentje zelf te maken. Wordt vervolgd.

 4. Spaarmoeder, hun tips zijn inderdaad handig voor alle maten!

  En Meiske: ik ben benieuwd! Ik wou dat ik het ook zelf kon, maar ondanks drie jaar naailes, bak ik er niks van…

 5. Ik ben een broeken vrouw, kan me de tijd niet heugen dat ik een jurkje aan had.
  Kun je trouwens over die jurkjes geen bollero dragen?
  Ik hou niet van hooggesloten maar zo ontzettend laag uitgesneden hoef van mij nu ook weer niet.

 6. Ik ben een rokkenvrouw, met een enkele jurk. Ben zo ongeveer hetzelfde model als jij en vind dat ook de shirts van Hema tegenwoordig zo laag uitgesneden zijn, terwijl wij daar altijd de effen shirtjes kopen.

 7. T&S zijn zo grappig :) Ga eens kijken bij de jurkjes van de hema dan want ik heb ook amper tieten en vind dat dan juist wel weer een goed excuus voor een enorme v-hals want dat maakt slanker, haha.

 8. Belachelijk zo’n jurkje waar dan weer een hemdje onder moet. Zie je weer zo’n hemdrand. Hoe sluiker hoe beter ter hoogte van de heupen, volgens mijn stijlgids!
  Trinny and Susannah zijn hilarisch.
  Groet, Loonlijstmama

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.