10 redenen om naar de kerk te gaan

10 redenen om naar de kerk te gaan

Eén van de bezoekers van Huisvlijt vroeg ooit hoe ik denk over kerk, geloof en spiritualiteit. Dat is niet iets waar ik het op Huisvlijt vaak over heb, hoewel ik soms misschien wel eens iets noem in het voorbij gaan.

Relimam

Op mijn blog Relimam schrijf ik wel over dit soort onderwerpen. Ik begon dat blog nota bene al in 2008! Maar de afgelopen jaren heb ik er weinig op gepubliceerd. Ik denk omdat het dagelijks leven te druk was, en er weinig ruimte was voor dit soort zaken. Maar nu heb ik het stof van dat blog afgeblazen : ) Dus als je interesse hebt in religieuze en spirituele onderwerpen, wees dan van harte welkom op Relimam : ) Je vindt er onder andere een post met 10 redenen om naar de kerk te gaan.

Het licht is er aan : )

Similar Posts

13 Comments

  1. heel leuk dat je er toch een artikeltje over schrijft,de enigste reden om naar de kerk te gaan is uiteindelijk bekering,je leven geven aan God,zodat je bevrijdt bent,dan ben je op nieuw geboren,maar dat is wel een heel lang proces,eigenlijk levenslang,en een kind van God.

  2. Wat heb een leuke artikel geschreven Nicole. Maar wij zijn echt niet gelovig. Toch zie ik steeds meer mensen naar de kerk gaan.. Sommige kerken gebruiken iets anders voor. Zonde…. Fijne dag. Groetjes.,

    1. Ik zit meestal in een halfvolle kerk, en ben dan ook nog eens de jongste. Mensen zijn wel op zoek naar zingeving, maar vinden dat denk ik ook vaak op andere plekken.

  3. Wij gaan niet naar de kerk, zijn er ook niet mee opgevoed. Toch is het geloof wel iets dat mijn interesse heeft, kan het niet uitleggen ;)

  4. De kerk en het geloof raken uit de mode. Best zonde want de verhalen zijn nog steeds actueel. Ik ben weinig in de kerk geweest maar ben nog steeds blij dat ik de Bijbel las, al is het maar om de verwijzingen erheen te herkennen.

    1. Ja, afgezien van alles zijn de bijbelverhalen ook cultureel gewoon interessant en waardevol : ) Ze worden soms misbruikt of letterlijk genomen, waardoor ze voor sommige mensen een negatieve lading krijgen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.