Zelf armband maken met kralen en horloge

zelf armband maken

Zelf een armband maken met kralen en een horloge is niet moeilijk, want zelfs ik kan het, en ik ben helemaal niet handig.

Zelf armband maken: waarom ik dit deed

Wat sieraden betreft vind ik het al snel 'te veel'. Aan mijn vingers draag ik een trouwring, en een ringetje met een groeidiamant-met-groeistoornis dat ik van mijn ouders kreeg. En om mijn hals draag ik een kettinkje met een kruisje dat ik van mijn man kreeg op mijn veertigste, en sindsdien nog niet weer heb afgedaan. Maar om bij de tijd te blijven, droeg ik vaak ook nog een horloge om je mijn hals. Tot ik dat ook 'te veel' vond. Toen ging ik een hele tijd tijdloos door het leven, maar dat is niet altijd praktisch.

En toen vond ik deze oplossing: op eBay kocht ik een los horloge, en fabriekte van elastisch draad mijn eigen armbandhorloge.

Zelf armband maken met horloge

Benodigdheden

 1. Een los horloge dat onder en boven een haakje heeft. Ik kocht mijn 'watch face' online bij Always Affordable Jewelry.
 2. Sieraden elastiek oftewel elastisch draad van Xenos (Xenos 0,99). Je kunt elastisch nylon ook kopen bij bol.com
 3. Kralen (Xenos 2,99)

Werkwijze zelf armband maken met kralen en horloge

Je kunt een haakje aan het horloge maken, of de draad gewoon door het oogje van het horloge halen. Rijg de kralen die je mooi vindt, totdat je de gewenste lengte hebt bereikt. Dan knoop je het elastiek aan de andere kant aan het horloge vast. Doordat het zelfgemaakte armbandje elastisch is, heb je geen sluitinkje nodig. Maar je kunt natuurlijk in plaats van elastisch draad ook visdraad gebruiken.

Ik zou het bijna gaan aanbieden op Etsy Nederland!

Ben jij bij de tijd?

Lees ook mijn post over Zilveren sieraden schoonmaken en mijn Gnoce review.

Similar Posts

5 Comments

 1. Ja hoor, 'k was zelfs voor.... Ooit, toen de kids nog op de basisschool zaten maakte ik ook voor de meisjes zo'n horloge voor hun verjaardag. Inderdaad een heel leuk werkje en ze droegen ze dan ook met plezier!

 2. Ik ben niet bij de tijd, heb geen horloge ;) Denk dat ik een jaar of 15 was dat ik voor het laatst een horloge heb gedragen dus ga nu al ruim 20 jaar zonder door het leven. Maar vind jou horloge erg leuk!

  groetjes Isabelle

 3. Ha, leuk! Die kun je naar eigen smaak maken en ook nog afhankelijk van de gelegenheid.
  Nee, ben al een tijd zonder horloge. Thuis en op mijn werk zijn gewone klokken en op de PC ook uiteraard. Ben ik weg, heb ik de gsm mee. En zit ik buiten in het zonnetje en mag de tijd niet vergeten - dan zet ik de kookwekker zodat ik de ogen lekker dicht kan doen!
  Draag behalve trouwring en oorstekers eigenlijk hoogst zelden sieraden, hoewel ik het bij anderen vaak heel vrolijk en vrouwelijk vind staan. Maar voor mezelf vind ik het al snel over the top.
  Groet, Loonlijstmama

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.