Reacties

Allerzielen 2021 — 17 reacties

  1. Nooit had ik iets met Allerzielen totdat ik Frankrijk ging wonen, het is hier heel gebruikelijk om dan chrysanten op de graven te zetten, vorig jaar tijdens de lockdown waren zelfs de bloemenwinkels even open in het weekend voor Allerzielen. Ik heb geen chrysanten maar wel rode rozen op het graf van mijn man gezet.

  2. Ik denk altijd op Allerzielen aan de mensen die ik verloren heb. Vroeger ging ik met oma de kerk in en uit, omdat je iedere keer als je de kerk bezocht op Allerzielen een aflaat verdiende voor een overledene. Tegenwoordig steek ik een kaars op.

  3. Ik zing elk jaar het lied “Allerseelen” van R. Strauss. En dan gedenk ik, gewoon met mezelf, de geliefden die niet meer op aarde zijn.
    Dit jaar maakte ik een opname en stuurde die naar een kennis in Mexico, die me foto’s had gestuurd van zijn prachtige día de los muertos altaar.

  4. Mooie traditie. In de (protestantse) kerk van mijn ouders worden aan het einde van het kerkelijk jaar (de zondag voor advent) de namen genoemd van de overleden kerkgenoten. Maar geen kaarsen, water of lichtjes. Wat ik wel een mooi gebaar vindt. Dat symbolische licht.

    • Gisteren op zondag 7 november werden bij ons in de protestante kerk de overledenen herdacht. Mijn zusje is daarnaar toe gegaan met mijn moeder. Maar als ik haar ervaring hoorde, was de katholieke versie veel mooier en fijner.

  5. Wat bijzonder zeg, zo'n dienst. Ik heb er nooit iets mee gehad en nog steeds niet. Het is denk ik echt een Roomse traditie. Bij mij in de kerk worden de namen van de overledenen in de dienst op Oudjaarsdag opgelezen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder