Koken voor 4 personen voor €5

koken voor 4 personen

Koken voor 4 personen is niet zo moeilijk.

Maar koken voor 4 personen voor aar 5 euro is een uitdaging!

Thuisblijfmoeder Sofie deed een challenge waarbij ze moest rondkomen van 1,40 per persoon per dag. Sofie’s gezin bestaat uit drie personen: haar man, Sofie en haar zoontje. Dat betekent dus een dagbudget van 4,20.

Ik moest aan die challenge denken toen ik Marlien Welzijns boek Koken voor 4 personen voor 5 euro per dag las. Maar in dit boek gaat het alleen om de warme avondmaaltijd.

Koken voor 4 personen voor €5

Het boek bestaat uit twee delen: eerst een algemeen deel met tips over zuinig boodschappen doen, weekmenu’s maken, voorraadbeheer en een basisvoorraad aan kruiden en potten en pannen die je moet hebben om de gerechten te kunnen maken. Het tweede deel bevat recepten.

koken voor 4 personen

Lees ook: Kosten boodschappen per maand.

Koop bij diverse winkels om zuinig boodschappen te doen

Eén van de adviezen is om niet al je boodschappen klakkeloos bij de supermarkt te doen, als je wilt bezuinigen. Bepaalde dingen zijn elders goedkoper. Maar toen ik dat zo las, dacht ik wel: ‘Wie heeft de tijd om allerlei verschillende winkels af te lopen?’ Hoewel het advies heus wel zal kloppen, vond ik het niet zo realistisch.

N.B. Als je wilt bezuinigen op je boodschappen vind je mijn post over Scoupy vast ook interessant!

De recepten

Daarna volgen de gerechten. Bij veel recepten staan foto’s, maar helaas niet bij allemaal. Maar ik vond het boek wel prettig lezen. De recepten zijn niet al te lang of te ingewikkeld. Wel viel het me af dat knakworsten uit blik regelmatig voorkwamen. En knakworst uit blik associeer ik met ongezond, en ‘bah!’ Dus daar werd ik niet enthousiast van.

Formele toon

De toon van het boek is vrij formeel, soms zelfs een beetje plechtig! Marlien Welzijn spreekt jou als lezer aan met u.Dat vind ik niet helemaal passen bij de eenvoudige uitstraling van het boek. Marlien Welzijn spreekt jou als lezer bijvoorbeeld aan met u.

Mijn conclusie over Koken voor 4 personen voor €5

Ik vond het een nuttig, toegankelijk boek. Alleen die knakworsten… Die zitten me nog steeds een beetje dwars. Maar het gedeelte over de basisvoorraad kruiden vond ik inspirerend. Diverse mensen hebben op Huisvlijt al geadviseerd om een basisvoorraad kruiden aan te leggen. Gehinderd door onwetendheid en vrekkigheid heb ik die nog steeds niet gekocht. Maar met dit boek in de hand, zou ik het bijna gaan doen. Dus wie weet.

Wat ik verder een beetje lastig vond is dat wij met 7 zijn, niet met 4. Als we nou met 8 waren, dan had ik alles gewoon kunnen verdubbelen, maar nu vind ik het lastig om de recepten toe te passen voor ons gezin. Want zoals ik al vaker heb gezegd: ‘Ik ben geen creatieve kok, en krijg alles graag tot in de puntjes voorgeschreven.

Praktische informatie

Koken voor 4 personen voor €5 is voor 25,00 te koop bij bol.com.

https://partner.bol.com/click/click?p=2&t=url&s=1182&f=TXL&url=https%3A%2F%2Fwww.bol.com%2Fnl%2Fnl%2Fp%2Fkoken-voor-4-personen-voor-5-euro-per-dag%2F9200000016321339%2F&name=Koken%20voor%204%20personen%20voor%205%20euro%20per%20dag%2C%20Mer...

Maar ja, die knakworsten…

Lees ook mijn posts over Airfryer recepten en meal preppen.

Hoeveel geef jij per dag aan de avondmaaltijd uit?

14 Comments

  1. VeggieMo
  2. johmar
  3. Eva
    • ans
    • Mariska
    • ans

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Refresh