Reacties

Zo kun je behang óók gebruiken! — 39 reacties

 1. Er is inderdaad erg mooi behang. Zulke houten planken, stenen muren of allemaal Jeans vind ik erg leuk voor tienerkamers.
  Maar toch hebben onze tieners vliesbehang en dan geverfd. Dat is makkelijker te veranderen van kleur. Dus wel zo praktisch.

  • Dat vind ik ook een geweldige toepassing Ernie! Stom dat ik daar zelf nog niet aan gedacht had. Wij hebben regelmatig geen cadeaupapier meer in huis, en dan is behangpapier een prachtig en origineel alternatief.

 2. Wij konden niet het behang vinden dat we wilden (ooit in een Frans kasteeltje gezien). Dus hebben we zelf een patroon gemaakt en dat op fotobehang laten printen. Fotobehang wordt eigenlijk altijd gebruikt voor grote foto's, maar je kunt er dus ook je eigen patroon op laten maken.

  • Ernie hierboven tipt om het als inpakpapier te gebruiken. Dat vind ik werkelijk ook een handige toepassing. Zeker voor de mensen die niet graag behangen.

  • Intrigerend.... Heeft hij soms als kind heel vaak moeten helpen met behangen? Of moest hij juist als kind behang afkrabben? Of moest hij vaak verplicht mee op bezoek bij zijn opa en oma en hadden die heel lelijk behang?

   Ik ben helemaal benieuwd wat er ten grondslag ligt aan zijn afschuw.

 3. Tegenwoordig heb je zulk mooi en leuk behang. In de woonkamer is alles strak gestuct, maar de kamers van de meiden hebben we een PIP behangetje, staat gezellig vrolijk. Ik had een stukje over van het behang en heb er een boekenkastje van Ikea bekleed. Staat gelijk weer heel anders

  • Ik vind Pip behang ook bijzonder leuk. Met bloemetjes en vogeltjes... Super mooi. Briljant idee om er een boekenkastje mee te bekleden. Zo krijg je een uniek boekenkastje.

 4. Super leuke tips! Wij kochten een vintage kastje voor in de schuur. Deze heeft glazen ruitjes. Ik beplakte deze aan de achterzijde met vrolijk inpakpapier. Dat is dan wel geen behang, maar hetzelfde idee! Het maakt het kastje enorm schattig en je kunt het steeds veranderen.

 5. Wat grappig om een deur te behangen, misschien heel dom maar hier heb ik echt nog nooit over gedacht! Ik heb behang in de gang, ben er na bijna 6 jaar nog steeds helemaal happy mee. Liefs.x

 6. Bij ons is er heel weinig behang omdat we spachtelputz muren hebben. Op zich prima, we kunnen makkelijk van kleur veranderen. Bij ons op de slaapkamer vind ik het wel jammer. Ik had graag een muur gehad met fotobehang van een bos. Dat kan alleen als de muur wordt gestukadoord, maar dat vind ik toch een beetje zonde van het geld.

  • Een bed behangen! Dat vind ik ook een briljante vondst. Wat is behang eigen multifunctioneel!

   Slim om er ook dozen mee te bekleden. Zo creëer je ook meteen een rustige uitstraling.

 7. Ik ben ook echt 'van het behang'. Al die egaal gesausde muren is niets voor mij. Op de jongenskamers ook planken en stenen muren. Lekker stoer. Voor mijn dochter Pip. In de hal, keuken en kamer wat rustiger behang.
  En behang op het plafond? Dat hebben wij al 28 jaar. In de kamer tussen de balken. Een tip van de schilder omdat het gips erg verkleurd was en ik heb er nooit spijt van gehad. Het is nog als nieuw.

  • Ja, het heeft ook echt een leuk effect Sammie. Onze badkamer deur is behangen met een 'boekenkast'. Daar ben ik nog steeds heel blij mee.

  • Het is altijd goed om te weten waar je talenten liggen, en waar juist niet Mirjam : )
   En dan is het mooi om anderen de kans te geven om hun talent bij jouw thuis te gebruiken.

 8. Wat een creatieve ideeën! Ik vind het leuk, maar ben bang dat mijn man mijn doodskist of de scheidingspapieren gaat behangen met een vrolijk bloemetje als ik het huis aanpak...

 9. Wij hebben een kast van de Ikea met glazen deurtjes en een plaat. Het idee is om deze leuk op te fleuren met een gek behangetje. Altijd de instentie gehad, nooit aan toe gekomen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder