Perspex als goedkope keuken achterwand!

perspex als goedkope keuken achterwand

Hierboven zie je een stuk perspex als goedkope keuken achterwand. Eerder blogde ik over het vraagstuk wat te gebruiken als keuken achterwand.

Tegels wilde ik liever niet, en als alternatieven passeerden glas en de ludieke achterwanden van Pimp Your Kitchen de revue. Uiteindelijk besloot ik voor glas te gaan, omdat ik niet meer wilde kiezen, en glas is immers doorzichtig?! Dan was ik mooi van dat gezeur over vormen en kleuren af.

Keuken achterwand van glas is duur

Maar dat had ik mooi fout gedacht. De meneer die het aanrecht kwam opmeten, had een hele map vol met kleurstalen bij zich, en daar moest ik uit kiezen. En het bleek dat gewoon doorzichtig glas nog duurder was ook. Daar kwam bij dat het hele kostenplaatje voor een dergelijke keuken achterewand veel duurder bleek dan verwacht: ruim 200 euro voor een enkele glasplaatje achter het fornuis! Dat was dus het einde van dát idee voor een keuken achterwand.

Keuken achterwand van tegeltjes

Omdat ik nog steeds leed aan hevige keuzemoeheid, kwamen we er niet aan toe een alternatief te bepalen. Maar toen bleken er in de kelder nog een stuk of 10 authentieke tegeltjes uit de keuken van mijn oma te liggen. Niet genoeg om de hele boel te betegelen, maar wel geschikt om de eerste spatten op te vangen.

Perspexplaat als keukenachterwand*!!!

En om grote vlekken te voorkomen, hebben we er daarnaast als tijdelijk oplossing perspexplaten van de Praxis voor gezet! Die voorkomen dat de keukenwand vies wordt, en doen precies wat ik me van het veel te dure glas had voorgesteld.

Op de foto zie je het eindresultaat. De tegeltjes moeten nog worden 'vastgezet', maar voorlopig kunnen we ons zo goed redden! Het is natuurlijk even afwachten hoe het perspex zich houdt op de lange termijn, maar als het zo blijft, is het een fantastische, goedkope keukenachterwand.

Bovendien biedt het de mogelijkheid voor verandering: je kunt er behalve tegels allerlei verschillende dingen achter zetten. Denk aan leuke placemats van Kitsch Kitchen, en als je die zat bent, zet je er gewoon andere achter!

*Perspex kan alleen gebruikt worden als keukenachterwand op 'koude plekken'. Omdat wij een inductiefornuis hebben, kan het wel even tijdelijk, maar bij gas zou het al te warm worden.

Vergelijkbare berichten

9 reacties

  1. Ik meen dat Zuinigaan gelijk heeft (zoek op Polymethylmethacrylaat).

    Ik kwam destijds met het verhaal over glas (dat wij overigens bij de gootsteen hadden), maar kan mij absoluut niet herinneren dat het idioot duur was, en het was meer dan een meter lang. Misschien ook omdat ik naar een gewone glashandel geweest ben en geen keukenmeneer met stalen over de vloer heb gehad.

  2. In onze oude keuken hadden wij ook een achterwand hetzelfde als ons aanrechtblad. Nu hebben we een nieuwe keuken en ik wilde nog steeds eigenlijk geen tegeltjes...Maar hebben nu een soort hardstenen aanrechtblad en daarvan een achterwand is te donker en veel te duur.
    Onze timmerman kwam met de optie die zijn moeder had gedaan: verf die ook in badkamers wordt gebruikt en evt andere natte ruimtes.
    Weet even geen naam, maar als je interesse hebt kan ik het wel nog navragen/zoeken. Eigenlijk maak je een soort plastic laagje van verf. We konden het in lichte kleuren laten kleuren (donkere schijnt niet zo te werken) en wij hebben licht grijs gekozen. Onze hele achterwand en dus ook achter de kookplaat hebben we ermee geverfd. En na zo'n 1.5 mnd kan ik zeggen dat het perfect werkt! Heerlijk glad en je gaat er even met een sopdoekje over (bij tomatensoep bijv doe ik wel direct!) en het is weer lekker schoon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.