Kraampje voor jam

jamhalte

Ik kan erg genieten van kraampjes langs de weg.

Bushalte als kraampje

Het is leuk om te zien wat mensen aanbieden, en hoe ze hun spullen presenteren. In bovenstaande foto zie je één van de meest bijzondere kraampjes. Het ziet er namelijk uit als een bushalte. Aangezien open vervoer op het platteland beroerd tot niet-aanwezig is was ik eerst helemaal blij met deze onverwachte bushalte. Een beetje teleurgesteld was ik dus wel toen het een nep bushalte bleek te zijn.

Maar het had dus wel mijn aandacht getrokken : )

Overigens heeft één of andere onverlaat een ruit van het 'bushokje' stuk geslagen. Of het is stormschade.... En de jam en chutney ontbreken op het moment nog.

kraampje
Ik hoop dat het gebroken glas door stormschade komt....

Nog meer kraampjes langs de weg! en Buurtkast.

Similar Posts

6 Comments

 1. Hier in Limburg zie je dat soort kraampjes veel. Met name in het Mergelland staan ze aan de openbare weg voor de diverse boerderijen. Zelfgemaakte jam, eieren, diverse soorten fruit, van alles wat het land bied staat op de kraam. Personeel zie je nooit. Het is allemaal zelfbediening. Ook het betalen en wisselgeld terug nemen doet de klant zelf. Bij de "kassa", meestal een glazen pot, hebben sommigen een beeld van Jezus of Maria gezet. Ik vermoed dat een enkeling dus wel leergeld betaald heeft getuige een bordje dat ik bij een streng kijkend Jezusbeeld tegen kwam.
  GOD ZIET ALLES EN STRAFT ONMIDDELLIJK.
  Deze waarschuwing dat God onmiddellijk straft toverde gelijk een glimlach van oor tot oor op mijn gezicht. Maar het heeft wel wat, die zelfbediening kraampjes op het platteland

  1. Intrigerend dat ze er een beeld van Jezus of Maria bij zetten! Dat heb ik hier nog nooit gezien. Maar ik weet dat je heel goedkoop kunt aanschaffen bij de Xenos. En wellicht helpt het inderdaad voor mensen die anders in de verleiding komen om niet te betalen of zo...

   Het voegt wel echt iets toe aan zo'n kraampje!

 2. Toen wij hier pas kwamen wonen zagen we overal van die kraampjes en inderdaad ook gewoon met wisselgeld potten. Maar ik denk dat er toch te veel misbruik van gemaakt is want die kraampjes zijn veel al ingeruild voor kasten met van die draaischijven waar je geld in stopt en je dan pas een deurtje kan open maken. Wel heel jammer hoor ik vond het juist zo charmant en was trots dat het hier in de buurt nog zo vol vertrouwen kon.

 3. Deze is geweldig leuk! Jammer van de ruit.
  Ik ben een lange-afstand-wandelaar (o.a. Pieterpad, M.van Rossumpad, Drenthepad etc.) en kom regelmatig kraampjes en vaak ook heel bijzondere tegen! Veel mensen hebben voor het geld 'n blik, met schroeven aan het kraampje bevestigd, het deksel erop gesoldeerd en voorzien van een smalle gleuf.
  We kwamen zelfs wel langs een kraampje met warm water, theezakjes, suikerklontjes en ontbijtkoek. Vrije gift stond op het geldbakje!

  1. Wauw, die laatste vind ik helemaal leuk. Vast iemand die wandelaars een warm hart toedraagt. Prachtig zoals dit soort mensen de wereld een stukje mooier maken : ))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.