Motorola Moto E (Gen 3): wat vind ik er van?

motorola review

Hoewel ik jarenlang overtuigd lid was van de anti-smartphone-brigade, zou ik eerlijk gezegd nu toch niet meer zonder kunnen.

Want een smartphone is gewoon zo handig!

Neem nou alleen al de mogelijkheid om via Whatsapp berichten te versturen! Zoals ik al wel eens heb verteld: 'Ik heb een hekel aan telefoneren.' Daarom houd ik erg van mailen. Maar berichten versturen via mijn smartphone biedt dezelfde voordelen als mailen. Alleen is het nog iets sneller.

Ik testte een Motorola Moto E (Gen 3) van Coolblue

Omdat ik dus inmiddels het nut van smartphones helemaal inzie, vond ik het erg leuk om er eentje te mogen testen van Coolblue. Een Motorola Moto E (Gen 3) om precies te zijn. En als leuke bijkomstigheid: ik ben ineens heel populair onder mijn kinderen! 'En mag je die dan ook houden mam?!' vroegen ze in een mengeling van verbijstering en bewondering.

'Ja hoor,' antwoordde ik nonchalant. 'Dat is mijn werk hè,' en ik blies een denkbeeldig stofje van mijn nagels.

Hier onder mijn review van de Motorola Moto E.

Motorola Moto E: wat is het voor soort smartphone?

 • De Motorola Moto E draait op Android 6.0 ook wel Marshmallow genoemd.
 • Hij heeft een 5 inch scherm wat lekker ruim is! Hij is dus groter dan mijn iPhone5c.
 • Hij kan 8 gigabyte opslaan.
 • Hij heeft aan de voorkant een 5 megapixel-camera.
 • De Motorola Moto E heeft aan de achterkant een 8 megapixel-camera met autofocus! Dus geen misluke wazige foto's meer.

Het uiterlijk van de Motorola Moto E

De Motorola Moto E is mooi om te zien. Hij ziet er strak en elegant uit, zonder toeters en bellen. Je kunt hem een kleurtje geven, of personaliseren door de back cover te vervangen. Hier onder een foto van deze smartphone:

 MOTOROLA MOTO E (GEN 3) ZWART

Hij wordt geleverd met zo'n oplaaddingetje, dat je in een stopcontact stopt.

De Motorola Moto E: foto's zijn mooi scherp!

Eén van de bijzondere pluspunten van de Motorola Moto E zijn de twee camera's. Hier onder zie je een foto die ik met de Motorola heb genomen:

IMG 20170301 075733
Gemaakt met de Motorola Moto E

En dan nu ter vergelijking een foto van precies hetzelfde beeld, enkele secondes later, met mijn iPhone 5c (8-megapixel camera achterkant, 1.2-megapixel voorkant):

iphone5c
Gemaakt met de iPhone5c

De foto's die zijn gemaakt met de Motorola zijn een stuk mooier en scherper!

De Motorola Moto E in de praktijk

Ik vind de Motorola Moto E een mooie smartphone. Eerlijk gezegd baal ik als een stekker dat ik hem aan mijn man heb beloofd. Die heeft namelijk geen goede smartphone, en is daardoor slecht bereikbaar. We roepen al maanden tegen hem dat hij een goede smartphone moet kopen, dus beloofde ik hem in een onbewaakt moment deze review smartphone.

De Motorola Moto E heeft alles wat je van een smartphone kunt wensen: je kunt er mee bellen, whatsappen, surfen over internet, internetbankieren, foto's maken, Instagram gebruiken etc. Door het grotere scherm is hij bovendien makkelijk in het gebruik. Het toetsenbord vind ik ook erg prettig. Fijner dan dat van mijn iPhone 5c, waarmee je snel spelfouten typt.

De opslagcapaciteit schijnt met 8 gb aan de krappe kant te zijn. Maar dit kun je eenvoudig oplossen door er een geheugenkaart in te doen.

Praktische informatie over de Motorola Moto E

De Motorola Moto is voor 129,- te koop bij Coolblue. Dat vind ik niet duur als ik zie wat je er voor krijgt. Zeker ook gezien de mooie foto's die je er mee kunt maken. Volgens mijn jongste dochter valt de Motorola Moto E in de categorie  'budget telefoon'.

Mijn conclusie over Motorola Moto E

De Motorola Moto E doet, en kan alles waarvoor je een smartphone wilt hebben. Je kunt er zelfs gewoon radio mee luisteren, iets wat niet kan met een iPhone. Voor 129,- heb je er een prima smartphone aan vind.

N.B.

Volgens mijn kinderen is de opvolger van de Motorola Moto E, de  Motorola Moto G4 slechts 40,- duurder en dan heb je : een octa core processor, een groter scherm, android 6 en dual sim. Zij vinden dat dus een betere koop.

Wat zijn jouw aandachtspunten bij de aanschaf van een smartphone? Wat vind je belangrijk?Advertisement

Vergelijkbare berichten

10 reacties

 1. Mijn Nokia uit het stenen tijdperk heeft het in de loop van vorig jaar begeven. Uiteindelijk heb ik een iPhone4 gekregen. En het whatsappen bevalt mij enorm goed, maar ik ben wel afhankelijk van wifi. En anders sms/bel ik. Ik check mijn mail en verder vind ik het scherm te klein, dat vind ik ook van grotere smartphones.

  1. Ik ben ook helemaal over de streep wat betreft whatsappen. Het is eigenlijk bijna net zoiets als emailen, alleen kun je beter zien of iemand je bericht heeft gelezen.

   Net als jij ben ook ik afhankelijk van Wifi. Ik heb prepaid.

 2. Je kinderen hebben gelijk :) Vaak krijgen die budget modellen ook geen Android update naar nieuwste versie.

  Accu heel belangrijk nu een die wel 5 dagen mee kan :)

 3. Mijn smartphone is een Samsung, J3 geloof ik. In ieder geval een budgetmodel. ik ben er dik tevreden mee, Ik gebruik hem vooral voor Whatsapp en om wordfeud te spelen. Ook maak ik veel foto's, de camera kan beter maar is ok.
  Als wekker gebruik ik hem ook wel, er zit zo'n leuk harpmelodietje als wekkertoon op ! Eerder wilde ik nooit een smartphone, maar ik ben er nu wel blij mee.

  1. Ik heb precies hetzelfde Louloudi: ik hoefde ook heel lang geen smartphone, maar als je hem eenmaal hebt is het toch eigenlijk wel een heel handig ding.

 4. Apart dat jouw kinderen voor de duurdere zouden gaan. Betalen ze een smartphone zelf van hun zakgeld? Dan hebben ze meer zakgeld dan ik.

  Ik maak mij nogal zorgen om al die dure dingen die kinderen "moeten" hebben. Een pc of laptop voor school, een dure mobiel, een scooter, bepaalde kleding om erbij te horen. Dat ze dat niet allemaal kunnen betalen, dat er tegenwoordig steeds jongere jongeren zijn die overvallen en diefstallen plegen om zo toch mee te kunnen doen met de anderen. En dat ze schulden oplopen, niet goed met geld leren omgaan.
  Ik bedoel niet perse jouw kinderen hoor, maar ik zie teveel kinderen met deze problemen opgroeien en het maakt me bezorgd voor hun toekomst.
  Ik heb geen smartphone maar een oude Nokia die kan bellen en sms versturen.

 5. Bij de aanschaf van een telefoon vind ik het belangrijk dat alle functies erop zitten, er een goede camera op zit en dat hij niet te duur is. Ik heb nu een Samsung Galaxy A3. Prima toestel. Ben ik erg blij mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.