Sex Education seizoen 2

sex education seizoen 2

Omdat mijn man en ik het eerste seizoen van Sex Education allebei leuk vonden, keken we ook naar Sex Education seizoen 2. Eigenlijk kijk ik uit principe niet naar series met in de hoofdrol pubers en jong volwassenen. Ik vind het genoeg dat ik er in mijn dagelijkse leven door omringd wordt. Dus het pleit voor Sex Education dat ik bereid ben de leeftijd van de personages door de vingers te zien!

Sex Education seizoen 2: waar gaat het over?

Tsja, Sex Education seizoen 2 gaat feitelijk simpelweg verder waar het eerste seizoen stopte. In die zin is het tweede seizoen meer van hetzelfde. Maar dat geeft niet als ‘hetzelfde’ leuk is. En de personages ontwikkelen zich wel. In het tweede seizoen heeft Otis bijvoorbeeld een vriendinnetje, en besluit de vrouw van de ‘headmaster’ dat ze van haar man wil scheiden. Bovendien heeft het leven op de fictieve school Moorland High iets gezelligs. Net zoals ik het gezellig vond in het dorpje in de serie After Life.

Veel expliciete sekscènes

Wel zijn er in het tweede seizoen vrij veel expliciete sekscènes, ook al zijn ze onhandig met botsende neuzen etc. Zo heeft Otis in het begin van het tweede seizoen voortdurend erecties op onhandige momenten, en die kan hij alleen bezweren door veelvuldig masturberen. Tsja, ik had dat eigenlijk allemaal niet zo hoeven zien.

Ik herinner me dat ik me ongemakkelijk voelde toen, tijdens alweer een expliciete onhandige sex scène, mijn zestienjarige zoon de woonkamer binnenkwam. Ik had het gevoel dat ik moest uitleggen:

‘Papa en ik zitten echt geen porno te kijken hoor! Dat lijkt alleen maar zo.’

Wat maakt Sex Education dan de moeite waard?

  • De prachtige omgeving. De serie is opgenomen in South Wales
  • Het mooie Engels van Otis’ moeder, gespeeld door actrice Gillian Anderson
  • De sfeer van de serie.
  • Het gaat over menselijke relaties, en het leven in het algemeen. Sex Education is het tegenovergestelde van Instagram: geen filter om dingen mooier te laten lijken dan ze eigenlijk zijn. Je ziet mensen in hun gewone, alledaagse klungeligheid. De acteurs zijn ook niet standaard ‘mooi’.

Trailer Sex Education seizoen 2

Hieronder de trailer van seizoen 2 die een goed beeld geeft van de sfeer en de serie. Het begint met Otis’ moeder die op zijn school komt werken als counsellor. In de eerste scène van de trailer stelt ze zich voor en zegt dat ze wil praten over s-e-x. De stilte die volgt is oorverdovend.

Sex Education seizoen 2: praktische informatie

Sex Education seizoen 2 is te zien op Netflix. Hij is helaas nog niet beschikbaar op dvd, dus je hebt er wel echt Netflix voor nodig.

Similar Posts

9 Comments

  1. Ga ik dus zeker niet naar kijken. Hoef het zelf al niet te zien en voel me niet prettig als mijn zoon dan binnenloopt!

  2. Seizoen 1 vonden wij leuker. Twee is toch anders, we zijn dan ook gestopt bij aflevering 4 ofzo. Of we hem gaan afkijken, nog geen idee…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.