Netflix tip: Sex Education

Netflix Sex Education review

Sex Education. Het is een Netflix serie waarvoor ik op basis van de titel mijn neus voor ophaalde. Vanwege de titel verwachtte ik een soort schunnige onderbroekenlol over sex. Toen ik vervolgens las waarover Sex Education ging, een stelletje tieners op een Britse school en hun seksuele perikelen, haakte ik definitief af. Maar toen las ik een positieve review over deze serie, en besloot ik toch eens te kijken. Je moet tenslotte open staan voor nieuwe inzichten vind ik : )

En wat blijkt? Sex Education is een hele leuke serie! Helemaal geen platvloerse lol, maar sympathiek en sfeervol. Hij deed me een beetje denken aan The End of The Fucking World, hoewel die serie veel ‘donkerder’ is.

Sex Education: waar gaat het nou eigenlijk echt over?

In een notendop: de onzekere Otis geeft zijn medeleerlingen advies op relationeel en seksueel gebied, ongehinderd door persoonlijke ervaring op seksueel gebied. Maar hij groeide om in een huis met twee therapeuten als ouders, en zijn moeder is een sextherapeut. Dus Otis heeft veel opgevangen, en brengt deze kennis in praktijk op school. Dus ondanks het feit dat hij zelf nog geen relatie of sex heeft gehad, werpt zijn therapie vruchten af. Het helpt echt. Verder gaat Sex Education vooral over Britse tieners, en de dingen waarmee ze zoal worstelen. Tegelijkertijd is er ook ruimte voor volwassen perikelen. Otis’ moeder (gespeeld door Gillian Anderson bekend als Scully uit de X-files) worstelt met haar rol als moeder nu Otis zelfstandig en onafhankelijk van haar wordt. Enerzijds komt ze over als enorm tolerant, en alsof ze hem heel veel vrijheid geeft, maar tegelijkertijd spioneert ze in zijn kamer en controleert ze Otis.

Thema’s die worden aangesneden in Sex Education

Een greep uit de actuele thema’s die worden aangesneden in Sex Education:

 • Abortus
 • Seksuele geaardheid
 • Seksuele ontwikkeling
 • Maagdelijkheid
 • Seksualiteit van meisjes in het algemeen
 • Het uiterlijk van een vagina
 • Ouder – kind relaties. Vooral de relatie tussen de Eric Effoing en zijn vader vond ik intrigerend. Eric Effoing is homoseksueel, en kleedt zich uitbundig en opvallend. Ook gaat hij in de serie verkleed als vrouw uit. Je ziet de zorg van zijn vader. Niet eens zozeer vanwege de seksuele geaardheid van zijn zoon, maar angst om zijn veiligheid.
 • Spijbelen
 • Pesten
 • Lesbische vrouwen die samen een kind krijgen
 • Prestatiedruk van ambitieuze ouders op hun kind
 • Overspel
 • Populair zijn op school

Wel blijft het allemaal wat aan de oppervlakte.

Trailer van Sex Education

De trailer van Sex Education begint met een scène waarin Otis’ moeder opmerkt: ‘I’ve noticed you were pretending to masturbate and I was wondering if you wanted to talk about it.’ Dit geeft prachtig de relatie tussen Otis en zijn moeder weer.

Mijn conclusie over Sex Education

Sex Education is de moeite van het kijken waard. Hij valt in het genre ‘comedy-drama’. Op IMDB wordt de serie heel treffend beschreven in de volgende zin:

Netflix’s ‘Sex Education’ Is Funny, Awkward, and Real.

Ondanks de titel is het geen platvloerse serie. Wel blijft het allemaal wat kabbelen aan de oppervlakte. Als ze dieper op onderwerpen zouden ingaan, zou het de serie beter hebben gemaakt. Maar zoals hij nu is, is ook prima. Geen wonder van originaliteit, maar gewoon fijn vermaak.

Praktische informatie over Sex Education

Sex Education bestaat uit 8 afleveringen van ongeveer 50 minuten. Je kunt de serie kijken op Netflix.

Lees ook mijn review van The Affair.

Haal het maximale uit je Netflix account met deze Netflix tips

N.B. Ik had een kind dat spijbelde. Lees in dit verband mijn post: Gesprek met leerplichtambtenaar.

Similar Posts

34 Comments

 1. Heb al heel wat over die serie gehoord, en waren ongeveer dezelfde commentaren als die van jou. Ik heb zelf geen netflix dus zal die serie niet gaan bekijken

 2. Ik ben al blij dat ik wekelijks onthou dat de Blacklist op tv is, maar volgens mij kijk jij best wel veel series toch? Ik ben sowieso dan meer van de films hoor, bij een serie vind ik het vaak op een gegeven moment te langdradig worden.

 3. Hoe je jouw vooroordeel op basis van de titel omschrijft… zo herkenbaar. Zo dacht ik er voor het lezen van jouw artikel ook over. Nu ben ik echter toch wel heel nieuwsgierig. Ik houd wel van serie, vol humor, die zich afspelen op een middelbare school. Zal hem toch maar op ‘mijn lijst’ zetten.

 4. Ik heb die ook gekeken en ik ben normaal echt geen binge-watcher, maar dit heeft me toch min of meer zo ver gekregen.
  Ik vond het hilarisch om te zien en ergens toch een soort van herkenbaarheid naar de zoektocht in je eigen tienerjaren… Dat is volgens mij ook het succes, de combinatie van beiden: komisch én herkenbaarheid!

 5. Ik denk dat het goed is van Netflix om alleen de oppervlakte te laten zien. Ik kan mij voorstellen dat jongeren dingen zelf willen uitzoeken en niet voorgekauwd willen worden door tv.

 6. Ha, wat leuk. Volgens mij heb ik de tip over YOU ook van jou. En die serie bevalt goed, dus nu… op naar de tieners en hun seksperikelen!

 7. Ik heb er nu al een paar keer iets over voorbij zien komen zit nu nog middenin de blacklist op netflix maar ga misschien daarna wel even een kijkje nemen hier

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.