Reacties

Zelf verhuizen, zonder verhuisbedrijf — 31 reacties

 1. Toen wij naar hier verhuisden wat dat ook zonder verhuisfirma, mijn man kon toen van zijn werk een kamionetje lenen en we deden dat daarmee en ook met eigen wagen en van familie.
  Mijn ouders onlangs verhuisden wel met een firma en dat ging natuurlijk veel sneller en vlotter omdat die mensen dat dagdagelijks doen maar de kostprijs...

 2. Wij hebben destijds een busje gehuurd. Manlief heeft groot rijbewijs, dus dat was handig. De verhuisafstand was 30 kilometer en de spullen konden in twee keer mee. We hadden eerder al heel wat dozen naar het nieuwe huis gebracht omdat ons nieuwe huis in de plaats stond van manliefs nieuwe baan.

  Er zit een nieuwe verhuizing aan te komen. Waarschijnlijk nemen we dan wel een verhuisbedrijf. We gaan anderhalf uur reizen verder wonen. Dan wordt het lastiger om meerdere keren te rijden. Ook vanwege mijn gezondheid is het waarschijnlijk handiger om alles in een grote verhuiswagen te kunnen stoppen.
  Maar ben heel benieuwd naar de ervaringen van anderen want onze beslissing is nog niet zeker.

  • Wij verhuisden een aantal jaar geleden anderhalf uur rijden verderop. We hebben toen 1 bakwagen gehuurd (dat is de grootste soort bus waar je met gewoon rijbewijs in mag rijden) en via mijn broer zijn werk 1 bakwagen geleend.

   We hadden voor de verhuizing al flink opgeruimd en wat dingen al met de gewone auto verplaatst als we gingen klussen (planten! Dat scheelt later veel ruimte). De rest paste dus goed in die twee bakwagens.

   De grote dingen zoals kasten werden eerst uit de wagens gehaald en gelijk gezamenlijk gemonteerd (we hadden volgens mij 4 helpers en dan wijzelf. Vervolgens werden de dozen uitgeladen.
   Alle dozen hadden een stikker met een kleurtje wat de ruimte aangaf en erop geschreven wat er in zat.
   Ik stond bij de ingang van het nieuwe huis en dirigeerde alles naar de goede kamer en zelfs naar de goede kast. Keuken spullen en kleding is gelijk uitgepakt, de rest is in dozen in de kasten geschoven.

   Volgens mij was het onze soepelste verhuizing ever! Om 18.00 uur zaten we fijn op de bank met zijn allen aan een bord patatjes in een compleet ingerichte woonkamer.

 3. Leuk verhaal van Spaarmoeder :)

  Wij zijn ook gewoon met een busje verhuisd, dankzij een collega met groot rijbewijs. Je maakt je twee dagen kwaad en je bent verhuisd, vind het het geld niet waard.

 4. Wij zijn ook alle keren gewoon zelf verhuisd. De verste keer hebben we een busje gehuurd, zodat we niet tig keer veel kilometers hoefden te maken. En ook gewoon altijd de auto helemaal vol stoppen als we erheen gingen om te klussen of te kijken (dat laatste wel even overleggen ;-) ). We hebben tot nu toe ook altijd een overlap gehad van 1-2 weken, dus dan heb je ook net even wat meer mogelijkheden.

 5. Wij zijn ook zonder verhuiswagen verhuisd. Ik wilde eigenlijk wel een verhuiswagen, maar mijn man wilde het zelf doen… Achteraf ben ik daar superblij mee, want het had een hoop geld gekost terwijl we het inderdaad prima zelf konden :)

 6. Hoi,

  Wij verhuisden 12 jaar geleden met een grote bestelbus, mijn vader heeft zijn groot rijbewijs. Daarnaast ook nog spullen verhuisd met de auto. Wij verhuisden ook binnen dezelfde gemeente.
  Mijn oma verhuisde op haar 67 ste jaar wel met een verhuisbedrijf haar spullen gingen eerst in de opslag omdat ze eerst haar nieuwe huis liet verbouwen. Vervolgens ging de verbouwing niet door en verhuisde ze na ongeveer een jaar naar een ander huis. Al die tijd hadden haar spullen opgeslagen gestaan. Voor haar was het een uitkomst en toen ze alles kwamen brengen was het echt leuk om alle spullen weer terug te zien:-), zo van oh ja idd dat had ik ook.

  Groetjes Alice

 7. Van NH naar Brabant heb ik een verhuizer ingehuurd.
  Een beetje rekenen leerde dat met een gehuurd busje tig keer heen en weer rijden duurder was dan een verhuisbedrijf.
  En ik had ook geen chauffeur die dat wilde doen.
  Verder kreeg ik hulp van een hele groep mensen van de club van 100 om in te pakken en m´n flat kaal op te leveren. Indertijd een actief programma van de RVU.
  Heel jammer dat dat wegbezuinigd is.
  Als je alleen op de wereld bent en chronisch ziek, dan ben je heel blij met dit soort initatieven.

  Mijn laatste verhuizing ging hemelsbreed over 500 meter.
  Maar vanwege de leuke jaren tachtig opbouw van deze wijk, was het qua km heel wat meer.
  Omdat het om een noodgedwongen en ongeplande verhuizing met urgentie ging, kreeg ik van diverse instanties hulp.
  Het verhuizen ging per minibusje met aanhanger en vrijwilligers van een project ergens in de regio.
  Er was klussenhulp van de gemeente.
  Maar ik heb wel in mijn eentje 150 dozen staan inpakken.

  Ik hoop nooit meer te hoeven verhuizen, maar zit ook met een diepe heimwee naar de zee.

  • Wat apart dat het hemelsbreed maar 500 meter is, maar qua kilometers veel meer. Hoe krijgen architecten dat toch voor elkaar?!

   Naar dat je diep heimwee naar de zee hebt. Ben je bij de zee opgegroeid?

  • Allemaal woonerven met alleen wandel en fietspaadjes ertussen
   Elk erf heeft maar 1 ingang aan de buitenkant van de wijk.
   Je moet dus met de auto de hele wijk om ;-)))

   Ik heb 45 jaar aan zee gewoond.
   Als je er woont besef je niet hoe diep die zee in je systeem verankerd zit.
   Dat merk je pas als de dichtstbijzijnde kust 2,5 uur reizen is.

  • Ik vind dat bijzonder! Ik ben zelf opgegroeid in de Achterhoek, maar vind de zee wel heel indrukwekkend. Mooi eigenlijk dat de zee in je systeem gaat zitten.

 8. Eenmaal zijn we voor ons werk door een bedrijf verhuisd (lange afstand 50 km) en dat bedrijf heeft toen ook onze spullen ingepakt. Wat ontzettend handig doen die mensen dat zeg, ik heb er heel wat tips van opgestoken voor de verhuizingen die we later zelf hebben uitgevoerd. Het is niet alleen dat ze flinke spierballen hebben, ze werken ook ergonomisch en zijn geweldig op elkaar ingespeeld. Petje af.
  Binnen mum van tijd alle spullen op de plek die we daarvoor hadden aangegeven, niets beschadigd, en bijzonder vriendelijk.
  Jammer dat het zo veel kost.

  • Ja, ik vind een verhuisbedrijf ook erg duur. Je bent een flink bedrag kwijt.

   Maar wat grappig dat ze echt wel heel handig zijn met inpakken. Waar zouden ze dat leren?! Je zult maar zo'n man als echtgenoot hebben! Zouden ze thuis dan ook zo handig zijn met keukenkastjes en boodschappen inpakken?

   Dat doet me er trouwens aan denken: zijn er eigenlijk vrouwelijke verhuizers???

  • Anoniem,

   Misschien kun je wat van de meegenomen tips delen? Dat zou fantastisch zijn. Wij gaan voor het eerst 'echt' verhuizen.

   Groet,
   Hillie

 9. Wij hadden de veekar bekleed met oude vloerbedekking en omdat we maar een paar kilometer verder zijn gaan wonen, was dit een prima oplassing.
  Dit was 16 jaar geleden, en behoorlijk intensief: een verhuizing plus het hele bedrijf met levende have erbij...;-)

 10. Wij zijn zelfs van Nederland naar Servie geemigreerd zonder een verhuisbedrijf. de ene laatste rit een grote bus gehuurd voor een week en daar zijn alle grote spullen in gegaan. Van de zomer was een buurjongen uit Nederland op visite en die zei toen hij in de woonkamer kwam " he het is net of ik in de ......laan zit." Ik had alles in dozen gepakt en daarop gestickert wat er inzat en naar welke ruimte het gebracht moest worden . Het is echt probleemloos gegaan. 1 doos hebben we nooit meer terug gevonden.

  • oh dat had ik ook.
   notabene de allerlaatste doos die ik ingepakt heb.
   de laatste keukenspulletjes, waar ik savonds nog mee gekookt had en die ik voor avondeten en ontbijt gebruikt had.
   noooooooooooooooooooooooit meer teruggevonden.

   pas geleden vond ik tot mijn verbazing nog wel een hele doos met vergeten kleren.

  • Dat is dan wel weer een leuke verrassing! Bij onze laatste verhuizing ben ik een heleboel boeken kwijtgeraakt. Waarschijnlijk zijn ze naar de kringloop gebracht. Al die dozen lijken op een gegeven moment op elkaar...

 11. Bij verhuizingen van meer dan 150 km is het al heel snel voordeliger een verhuisbedrijf in te schakelen. Zelf in en uitpakken en dat zij alleen het transport doen.
  1x ben ik volledig verhuisd door een bedrijf. Zij alles inpakken (ik mocht niets ivm verzekering) en verhuizen en ook alles weer uitpakken en opbouwen op de door mij aangegeven plek. Ik heb me nog nooit zo nutteloos gevoeld.

  • Ik heb ook wel eens gehoord over de service dat het verhuisbedrijf ook alles voor je inpakt. In dat verhaal hadden ze zelfs de prullenbak vol met troep netjes mee verhuisd!

   Ik kan me voorstellen dat het ook een psychologische meerwaarde heeft om in ieder geval zelf alle dozen in te pakken. Terwijl alles door je handen gaat neem je telkens meer afscheid. Dat lijkt me goed voor 'het proces'.

 12. Wij zijn 3x met verhuisbedrijf verhuisd en 1x zelf (dat was binnen de toenmalige woonplaats ) Die 3x met werden door de werkgeven betaald of ieg grotendeels, bovendien over een grotere afstand. De laatste keer hebben wij wel zoveel mogelijk zelfingepakt, net niet helemaal gelukt omdat er niet genoeg dozen geleverd waren. Dit was ook de verhuizing van 1 dag inpakken en reizen en pas de volgende dag uitpakken. Bij de middelste mocht ik eigenlijk niet veel doen, was toen 28 weken zwanger van een tweeling. En idd als je alles laat inpakken pakken ze echt alles in, ze hebben ook geen tijd om op zoek te gaan naar waar dat moet.
  Henriette

  • Die keer dat ik zwanger was, was het gewoon wel heel fijn dat ik niet steeds hoefde in te pakken. Maar uitpakken moet je toch nog steeds zelf doen, al hoef je geen kasten of bedden zelf meer in elkaar te zetten. Of het nou rustiger is dan alles zelf doen weet ik niet. Alles zelf doen was niet altijd een optie met verhuizingen ver weg ( 100 km of meer). Dan moet je toch vaker heen en weer.

 13. Ik hoop binnenkort te mogen verhuizen (Nou ja, met dubbele gevoelens), maar ik overweeg nu toch erg om het te laten doen. Vroeger hielpen altijd wel vrienden en vriendinnen mee, maar of ik ze nu nog zo gek krijg? Ik heb nogal wat te verhuizen (veel inhoud in een klein huis), en mijn lijf is inmiddels ook ruim 20 jaar ouder geworden - ik zie mezelf al halverwege de verhuizing plat gaan met spit!

  • Spannend Hanneke! Verhuizen is niet niks! Op zich is verhuizen wel een prachtige gelegenheid om eens flink op te ruimen, en oude bagage weg te doen. En door zelf dozen in te pakken neem je langzaam maar zeker afscheid.

   Dus als je een verhuisbedrijf inschakelt zou ik dat persoonlijk alleen doen voor het echte sjouwwerk op de vehuisdag. Het inpakken zou ik zelf doen.

   Succes gewenst!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>