Whooga Boots anno 2013: wat hebben ze met de maat gedaan?!

Whooga uggs

Hoewel mijn Whooga Boots nog steeds lekker warm zijn, zit er warempel een gat in! Aan de bovenkant. Ik snap niet hoe dat gat daar komt, maar tochtig is het wel. Dus besloot ik mezelf dan maar op een nieuw paar te trakteren. Mijn huidige Whooga Boots zien er behoorlijk afgetrapt en besmeurd uit.

Whooga Boots bestellen in Engeland

Eerst zocht ik braaf op eBay om ze zo goedkoop mogelijk te krijgen, en ook op marktplaats keek ik. Maar op eBay worden ze weinig aangeboden en op marktplaats lijkt het wel alsof niemand er ooit van heeft gehoord. Uiteindelijk besloot ik ze dan toch maar gewoon bij Whooga Boots Uk te bestellen voor 117 euro. Nog steeds een schijntje vergeleken met de prijs die je betaalt voor een paar UGGS Australia uggs. Met de verzendkosten ad 12,- kwam het totaal op 129 euro.

Maattabel Whooga Uggs: meet je voetlengte

Mijn huidige Uggs zijn een maat 37, terwijl ik normaliter 38 draag, en ik ging er vanuit dat de maat nog klopte. Ik gebruikte voor de zekerheid nog even de Whooga Uggs maattabel, waarbij je de afstand tussen je grote teen en hak meet, en aan de hand van het aantal centimeters je maat bepaalt. Met 23 cm moest ik nog steeds een maat 37 hebben, dus vol vertrouwen plaatste ik mijn bestelling.

Donderdag besteld, vrijdag al in huis

Wie schetst mijn verbazing toen de Whooga Boots de volgende dag al arriveerden! Dat is een potje snel! Met dank aan DHL. Verwachtingsvol opende ik het pakketje, en was eerst een beetje teleurgesteld: wat is er met die mooie doos met dat gele lint gebeurd? (zie foto linksboven). Maar later las ik op de website dat ze om de kosten te drukken die mooie doos hebben afgeschaft. Hm… desondanks zijn de Whooga Boots een stuk duurder dan een paar jaar geleden…

Whooga Boots 2013: bleek, en zonder leuke extra’s

De Whooga Bootss zagen er goed uit, maar ik vond ze voor de kleur ‘chestnut’ vrij bleekjes. Ook de zool was veranderd: op mijn oude Whooga Boots staat nog het Whooga Boots embleem: een vrolijk zonnetje ( zie ook in de fotogalerij hier onder). De nieuwe zool is kaal en zonder toevoegingen. Maar goed ik was bereid dat allemaal door de vingers te zien. Toen trok ik ze aan, en ze waren veels te klein! Uggs mogen in het begin best een beetje strak zitten, omdat de schapenwol helemaal naar je voet gaat staan, maar dit was niet leuk meer. Ik zag mijn tenen bijna door het leer heen zitten.

Ik baalde als een stekker, en stuurde de Whooga Boots voor 13 euro retour naar Whooga Uggs. Een paar dagen later arriveerden ze in maat 38: opnieuw te klein! Weer dertien euro verzendkosten later kreeg ik ze in maat 39: die waren te groot. Toen heb ik Whooga Uggs gemaild dat ik mijn geld terug wil, en dat ik het opgeef!

Klantenservice Whooga Bootss is wel prima

Ook al was mijn ervaring met Whooga Boots laarzen dit keer niet zo positief, ik moet de klantenservice wel een compliment maken. Ze handelen de zaken snel en correct af, verkeerde maten worden snel vervangen, en uiteindelijk kreeg ik ook snel mijn geld terug. Dat zit dus wel goed.

Whooga Uggs kopen niet meer zo simpel

Whooga Boots kopen is niet meer zo simpel als het was. Volgens mij hebben ze het model veranderd, waardoor de maten niet meer kloppen, en is de achterkant wijder geworden waardoor de laars al snel te groot valt. Zelfs bij de maat 39 zat ik met mijn tenen helemaal voorin, terwijl ik aan de achterkant voortdurend uit de hak slofte. Dit probleem had ik een paar jaar geleden niet.

Ik vind het erg jammer, want Whooga Uggs zijn echte sheepskin laarzen, maar dan betaalbaar.

Het ziet er naar uit dat ik mij moet behelpen met mijn Whooga Uggs met een gat erin. Die zijn weliswaar heel erg 2009, maar ze passen tenminste. En dat kan ik van de Whooga Uggs 2013 niet zeggen.

Similar Posts

20 Comments

 1. Ja, ik vind het ook enorm jammer, want ik vond ze echt geweldig. Nu kan ik ze niet meer zo van harte aanbevelen. Hopelijk herstellen ze zichzelf nog weer, want de prijs kwaliteit verhouding was echt super.

 2. Jammer dat Whooga de schoenen op een negatieve manier heeft veranderd! Ik was ook van plan om een paar te bestellen als ik geld heb, maar door jouw blogpost twijfel ik nu sterk… Wel heb ik een mail van Whooga gehad, waarin staat dat ze bezig zijn om de zolen te vervangen voor rubberen zolen. Maar of dit dan een goede verbetering is, of niet, valt nog niet te zeggen.

 3. Nadat ik zoveel jaren zoveel plezier heb gehad van mijn Whooga Uggs vind ik het maar wonderlijk dat daar zo abrupt een eind aan is gekomen! Kan een maat dan zoveel veranderen, of ligt het aan mij?

  Dus ik las met genoegen onderstaande advertentie op de Engelse eBay waarbij de verkoopster aangeeft dat de maten van Whooga Uggs inderdaad ineens veel kleiner vallen:

  'Whooga Boots are just as good as real Uggs, they are made of super-soft sheepskin and are gorgeous to wear.

  These boots are labelled as a UK size 5 but they are actually more like a 4. My daughter is on her second pair of Whooga's and absolutely loves them.'

  Ik vind het maar dom van de makers van Whooga Uggs, want gaat niet het Engelse gezegde: 'If it ain't broke, don't fix it?' Hun Whooga Uggs waren geweldig, en door de verandering in maatvoering zijn ze helaas niet verbeterd.

 4. Bedankt voor de tip. Bij de Bijenkorf kosten de Uggs nog even veel, maar bij van Assem hebben ze bepaalde kleuren en modellen inderdaad voor de helft van de prijs!

  Maar ik ben nog even aan het bijkomen van de uitgaven die ik tot dusver heb gedaan, en bovendien hebben ze niet de gewone chestnut uggs die ik zo graag draag.

 5. Wat een goede tip dat ze in de sale zijn bij van Assem schoenen. Ik heb net twee paar besteld. Lage zwarte en hoge grijze. Beiden voor de helft. Ik ben benieuwd. Kan thuis beslissen welke ik houd en wie weet vind ik ze beiden zo mooi dat ik ze beiden houd. Collega van mij leeft ook in die dingen (buiten werktijd dan) vanwege het comfort. Ze gaf ook aan dat de echte normaal zelden in de sale zijn.

 6. ik mag hopen dat je die 2x 13 euro verzendkosten ook terug hebt gekregen of was dat jouw probleem??
  groetjes monique

 7. Ja, dat is echt een lastig punt bij Uggs! De verschillende merken vallen allemaal weer anders en dat maakt het lastig kopen. Bovendien past de laars zich aan aan je voet, waardoor hij uiteindelijk ook nog ruimer wordt.

  Daarom vond ik de Whooga Uggs maattabel ook erg handig: aan de hand van het aantal cm van je teen tot je hiel bepaal je de maat. Dat kán niet missen zou je denken.

 8. Ik heb een laag model Uggs laten meebrengen uit Australië. Na alle maatverhalen heb ik ze ook kleiner besteld dan de maat 38 die ik normaal draag. Ik heb nu maat 36/37, ze hadden iets groter mogen zijn maar ik ben er hartstikke blij mee. Nooit gedacht dat ik nog op Uggs zou lopen trouwens …..

 9. Dat was in Amsterdam. Volgens mij hadden ze bij de bijekorf nu ook 50% en bij Assem.nl was volgens mij ook 50%. Via de officiële .nl website van Ugg Australia kun je de verkoopadressen vinden. Ik meen me te herinneren dat Cosmic Cowboys oid (ff Googlen) ook flinke kortingen gaf.

 10. Voor mij is het niet zozeer de hype als het feit dat ze zo enorm lekker zitten en zo heerlijk warm zijn. Als je echte uggs hebt van schapenleer dan ga je ook niet soppen, daar zorgt de wol wel voor. In nep uggs krijg je inderdaad wel zweet voeten.

 11. Hoi Alice,

  mijn meest recente ervaring is inderdaad minder positief. Ik vind dat echt erg jammer moet ik zeggen, want mijn oude versleten Whooga Uggs heb ik met enorm veel plezier gedragen.

  In welke winkels verkopen ze Uggs met 50% korting? Want ik heb het idee dat UGGS Australia uggs nooit in de uitverkoop gaan…

 12. Hoi,

  Oh wat zonde, ik heb laatst op het punt gestaan om daar uggs te bestellen voor mijn man en dat naar aanleiding van jou goede berichten.
  Idd even in de uitverkoop kijken, bij ons in de stad zijn de uggs nu met 50% korting.

  Groetjes Alice

 13. Ik heb de hype nooit begrepen, die dingen kun je niet fatsoenlijk op lopen zie vaak mensen sloffen, bij grote wandeling loop je te soppen in die dingen.Dan zwijg ik nog over de prijs daar koop ik zeker 2 paar goede schoenen voor met juiste pasvorm en die ook zeker een keer zo lang mee gaan :)

 14. Waarom kijk je nu niet even in de uitverkoop voor de 'echte' uggs? Ik heb dit model vorige maand voor 120 euro (nieuw) op de kop getikt in de winkel!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.