Reacties

Whooga Boots anno 2013: wat hebben ze met de maat gedaan?! — 20 reacties

 1. Jammer dat Whooga de schoenen op een negatieve manier heeft veranderd! Ik was ook van plan om een paar te bestellen als ik geld heb, maar door jouw blogpost twijfel ik nu sterk... Wel heb ik een mail van Whooga gehad, waarin staat dat ze bezig zijn om de zolen te vervangen voor rubberen zolen. Maar of dit dan een goede verbetering is, of niet, valt nog niet te zeggen.

 2. Nadat ik zoveel jaren zoveel plezier heb gehad van mijn Whooga Uggs vind ik het maar wonderlijk dat daar zo abrupt een eind aan is gekomen! Kan een maat dan zoveel veranderen, of ligt het aan mij?

  Dus ik las met genoegen onderstaande advertentie op de Engelse eBay waarbij de verkoopster aangeeft dat de maten van Whooga Uggs inderdaad ineens veel kleiner vallen:

  'Whooga Boots are just as good as real Uggs, they are made of super-soft sheepskin and are gorgeous to wear.

  These boots are labelled as a UK size 5 but they are actually more like a 4. My daughter is on her second pair of Whooga's and absolutely loves them.'

  Ik vind het maar dom van de makers van Whooga Uggs, want gaat niet het Engelse gezegde: 'If it ain't broke, don't fix it?' Hun Whooga Uggs waren geweldig, en door de verandering in maatvoering zijn ze helaas niet verbeterd.

 3. Bedankt voor de tip. Bij de Bijenkorf kosten de Uggs nog even veel, maar bij van Assem hebben ze bepaalde kleuren en modellen inderdaad voor de helft van de prijs!

  Maar ik ben nog even aan het bijkomen van de uitgaven die ik tot dusver heb gedaan, en bovendien hebben ze niet de gewone chestnut uggs die ik zo graag draag.

 4. Wat een goede tip dat ze in de sale zijn bij van Assem schoenen. Ik heb net twee paar besteld. Lage zwarte en hoge grijze. Beiden voor de helft. Ik ben benieuwd. Kan thuis beslissen welke ik houd en wie weet vind ik ze beiden zo mooi dat ik ze beiden houd. Collega van mij leeft ook in die dingen (buiten werktijd dan) vanwege het comfort. Ze gaf ook aan dat de echte normaal zelden in de sale zijn.

 5. Ja, dat is echt een lastig punt bij Uggs! De verschillende merken vallen allemaal weer anders en dat maakt het lastig kopen. Bovendien past de laars zich aan aan je voet, waardoor hij uiteindelijk ook nog ruimer wordt.

  Daarom vond ik de Whooga Uggs maattabel ook erg handig: aan de hand van het aantal cm van je teen tot je hiel bepaal je de maat. Dat kán niet missen zou je denken.

 6. Ik heb een laag model Uggs laten meebrengen uit Australië. Na alle maatverhalen heb ik ze ook kleiner besteld dan de maat 38 die ik normaal draag. Ik heb nu maat 36/37, ze hadden iets groter mogen zijn maar ik ben er hartstikke blij mee. Nooit gedacht dat ik nog op Uggs zou lopen trouwens .....

 7. Dat was in Amsterdam. Volgens mij hadden ze bij de bijekorf nu ook 50% en bij Assem.nl was volgens mij ook 50%. Via de officiële .nl website van Ugg Australia kun je de verkoopadressen vinden. Ik meen me te herinneren dat Cosmic Cowboys oid (ff Googlen) ook flinke kortingen gaf.

 8. Voor mij is het niet zozeer de hype als het feit dat ze zo enorm lekker zitten en zo heerlijk warm zijn. Als je echte uggs hebt van schapenleer dan ga je ook niet soppen, daar zorgt de wol wel voor. In nep uggs krijg je inderdaad wel zweet voeten.

 9. Hoi Alice,

  mijn meest recente ervaring is inderdaad minder positief. Ik vind dat echt erg jammer moet ik zeggen, want mijn oude versleten Whooga Uggs heb ik met enorm veel plezier gedragen.

  In welke winkels verkopen ze Uggs met 50% korting? Want ik heb het idee dat UGGS Australia uggs nooit in de uitverkoop gaan...

 10. Hoi,

  Oh wat zonde, ik heb laatst op het punt gestaan om daar uggs te bestellen voor mijn man en dat naar aanleiding van jou goede berichten.
  Idd even in de uitverkoop kijken, bij ons in de stad zijn de uggs nu met 50% korting.

  Groetjes Alice

 11. Ik heb de hype nooit begrepen, die dingen kun je niet fatsoenlijk op lopen zie vaak mensen sloffen, bij grote wandeling loop je te soppen in die dingen.Dan zwijg ik nog over de prijs daar koop ik zeker 2 paar goede schoenen voor met juiste pasvorm en die ook zeker een keer zo lang mee gaan :)

 12. Waarom kijk je nu niet even in de uitverkoop voor de 'echte' uggs? Ik heb dit model vorige maand voor 120 euro (nieuw) op de kop getikt in de winkel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder