Origineel schilderij voor de keuken

Toen ik op de verjaardag van mijn jongste zusje was, zag ik boven haar eettafel drie elegante zwart-wit schilderijen hangen.

Schilderij maken van kalender!

In elk schilderij eet een ouderwetse filmster spaghetti. Het zag er niet alleen mooi uit, maar het was ook erg toepasselijk in de keuken. Dus ik vroeg waar ze die gevonden had. Het bleek dat ze gewoon een oude kalender heeft verknipt. En de plaatjes heeft ze in een lijst met zwarte rand van Ikea gedaan.

Ik vind dit een erg leuke, en bovendien goedkope manier om een origineel schilderij te maken. Hier onder een foto van één van de schilderijen. Genomen met mijn mobieltje, dus een beetje wazig helaas...

goedkoop schilderijRustige muren

In onze woonkamer hangt niet heel erg veel aan de muur. In de keuken daarentegen heb ik recent hele fleurige borden met dubbelzijdige tape opgehangen als wandversiering.

Toch ben ik in het algemeen voorzichtig als het gaat om dingen aan muren ophangen. Aan de ene kant omdat ik niet goed overal spijkers in de muur durf te slaan. Maar ook omdat ik weet dat ik een vrij drukke smaak heb, en ik probeer dat in toom te houden.

Vintage schilderijen

Toch vind ik schilderijen erg leuk. In tijdschriften zie ik vaak van die leuke vintage geborduurde schilderijen. Bijvoorbeeld een geborduurde versie van Het Melkmeisje van Vermeer. Of een geborduurde bos bloemen.

Tips hoe je een schilderij moet ophangen!

Op de website van OTTO vind je handige tips waarop je moet letten als je een schilderij wilt ophangen! Wist jij bijvoorbeeld dat de aanbevolen hoogte van een schilderij ongeveer 170 cm is?!

Zie ook Bordjes aan de muur.

Heb jij veel aan je muren hangen?

Similar Posts

12 Comments

 1. Niet zo heel veel. Een aantal schilderijen, wel grote, dus ze vullen wel mooi. Ik houd niet zo van overal maar gaten boren en ik houd ook niet van die verzamelingen met kleine lijstjes enzo, dus wat ik heb is voor mij meer dan prima.

 2. Vrijwel alles wat bij ons aan de muren hangt heb ik zelf gemaakt. In de woonkamer 2 grote schilderijen en een kleine. Verder een icoon en foto's van dochterlief.
  Op zolder hangen alle borduurwerken die ik maakte vroeger, en in de slaapkamers en hal hangen ook schilderijen van mij.

  Ik houd erg van een rustige stijl, zeker ondat ik samenleef met een enorme rommelkont en zelf niet altijd de energie heb alles netjes te houden.
  Dus niet teveel accessoires maar wel dingen die ik écht mooi vind en persoonlijk voor ons zijn.
  Verder staat er ook niet teveel want prullen afstoffen is eeeecht niet mijn hobby. Haha!

  1. Ehm… het is ook een foto. Mijn zus mocht willen dat ze zo kon schilderen. Maar ze is ongeveer even handig als ik. Het enige creatieve wat zij heeft gedaan is de foto uit de kalender halen en in een lijstje doen.

  2. Oh, ik dacht dat ze de kalenderplaten nageschilderd had ;-) omdat jij het over schilderijen en niet over wandversiering(en) had!

 3. De schilderijen van je zus zijn geweldig goed bedacht. Rn met die lijsten kan ze ook nog eens regelmatig van prent veranderen...
  Hier hebben we boven de bank twee houten plankjes hangen van 190 cm bij ongeveer 6 cm. Daarop staat momenteel een verzameling van oude fotolijstjes met daarin zwartwit foto's van de familie. Maar je kunt er ook allerlei schilderijtjes op kwijt. Zo kun je wisselen zonder spijkers in de muur te slaan.
  Ik wens je een heerlijke dag,
  Lieve groet,
  Mirjam

  1. Zo'n plankje lijkt mij ook ideaal. Want dan kun je heel makkelijk nog eens wisselen. Het enige lastige lijkt me dat je aan een bepaalde hoogte vast zit. En sommige schilderijen moeten misschien juist hoger of lager hangen, dan zo'n plankje.

 4. In de rustige woonkamer hangt een heel groot druk felgekleurd schilderij in Cobra stijl.
  In mijn werkkamer heb ik op de muur een onzichtbare lijst(ooit met potlood getekend) waarbinnen tientalle verschillende zilveren lijstjes hangen met foto's van putdeksels(tja, die verzamel ik, putdekselfoto's) Door de onder zij en bovenkant recht en gelijk te houden oogt het heel rustig.

  Groet, Greet

  1. Wat leuk om foto's van putdeksels te verzamelen Greet. Zijn er veel soorten?! Ik let daar eigenlijk nooit zo op. De volgende keer dat ik een putdeksel zie zal ik die eens goed bekijken!

  2. Toen ik met mijn jongste dochter (ze studeert geschiedenis met als specialisatie OostEuropese en Russische geschiedenis) in Kaliningrad (stad en provincie) was hebben we een fotoboek samengesteld van foto's van "gaten in de weg"
   Toendertijd (+_ 6 jaar geleden) bestonden sommige wegen uit veel gat en weinig weg ;-)

 5. Heb zelf 2 schilderijen in de woonkamert, die ik met het midden op ons beider(toevallig) ooghoogte heb gehangen. Ooghoogte is bij ons ca. 170 cm. Zie ook vaak mooie prenten, die ik in een lijstje zou willen hangen, maar houdt niet van teveel aan de muur.

  Mieke R

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.