Hoe vind je mijn klok? + spijt van opruimwoede

dali klok

Zie je bovenstaande Dali klok?

Die kocht ik in 2016.

Ik schreef er toen onderstaande blogpost over.

Dali klok

Deze Dali klok druipt van de boekenplank af : )

Ik kocht hem bij Big Bazar voor 7,99.

Zelfs mijn man vindt hem mooi.

Dali klok: 6 jaar later 2022

Nu ik deze foto zie, vind ik deze klok echt geweldig. Maar wat wil het geval?! In een bui van opruimwoede, die ik nu niet meer begrijp, heb ik die mooie klok naar de kringloop gedaan!

Ik baal helemaal van mezelf en snap niet waarom ik dat heb gedaan!

spijt
Berouw komt na het opruimen.

Het komt gelukkig niet zo heel vaak voor, maar soms krijg ik heel veel spijt van dingen die ik in een bui van opruimerigheid heb weggedaan.

Van welke dingen heb jij spijt dat je ze hebt weggedaan?

Zie ook Keukenklok.

Similar Posts

68 Comments

 1. Wat een leuke klok!
  Ik heb een klok van de kringloop sinds mijn klok door een onweersbui met een blikseminslag hier vlak bij niet meer bleek te werken. Erg vreemd want het was een klok op batterijen, maar het elektrische deel was beschadigd door de elektrische lading(EMP)Raar hoor. Ik ben nog op zoek naar een mooie klok, maar die moet automatisch gestuurd zijn, zodat die altijd gelijk staat. Tot die tijd mag de kringloopklok zijn werk doen.

  Groet,Greet

 2. Ik vind hem superleuk :-).
  Wij hebben een ronde klok met romeinse cijfers en een dikke geloogd grenen rand erom heen. We hebben hem al 37 jaar. Niet heel modern dus :D

 3. Mooi, ik houd van Dali! (En van mannen die het met mijn smaak eens zijn, haha. Gelukkig is die van mij op dat gebied een goede keuze geweest…)

  Wij hebben de tijd klein en digitaal op apparatuur (dvd speler etc). En een onopvallend wekkertje met iets grotere digitale dingen ergens hoog. Niet voor het mooie maar het prktische.

 4. ik vind hem geweldig, zelf heb ik een hele oude klok in de kamer hangen.
  Van mijn oudtante Jansje geweest. Mijn neven vonden hem niet passend in hun modern interieur, ik vind hem fijn omdat hij van haar was, en er hoeft geen batterijtje in want je moet m met zo’n grote sleutel opwinden.
  Hij tikt nu al 100 jaar ofzo rustig en geruststellend de minuten en uren en dagen weg, en ook dat geeft mij een fijn gevoel :-)
  En je wilnietweten hoe mooi dat uurwerk er van binnen uitziet!!! waanzinnig vinden ook mijn kinders….

 5. Jouw klok zou niet bij onze spullen passen.
  Ik heb een heel klein klokje van de a.c.tion ophangen. Soort brocantestijl. En op de tv ontvanger kan ik ook zien hoe laat het is.
  Ik denk erover om een antieke klok te kopen in art decostijl. Daar wil ik nog even over nadenken en dan wil ik hem graag voor mijn vijftigste verjaardag die dit jaar is :-)

 6. Heel grappig maar niet mooi.

  Er staan veel klokken in huis allemaal radiogestuurd en allemaal verschillend maar niets tikt.

 7. Ik vind hem heel lelijk, en de big bazar is ook niet mijn winkel. Ik vraag mij dan ook altijd af hoe het kan dat alles daar in de winkel te koop is voor een habbekrats. Net als de action ook zo’n soort winkel.
  Ergens anders betaald iemand toch de rekening daarvan, mensen, kinderen, de natuur.

 8. Apart, grappig, maar niet mijn smaak.
  Wij hebben een antieke klok in de woonkamer. Zo een met een paardje er bovenop. In het zitgedeelte van de keuken een hele grote ronde van de Action. En in het eetgedeelte van de keuken een klok van Boerenbont in de vorm van een soepbord. Dit past bij mijn servies, dat is ook van Boerenbont.

 9. Een echte oude comtoise. Ooit (45 jr geleden) gerestaureerd door en gekregen van mijn schoonvader. Een mooie herinnering aan hem

  1. Nee maakt niets uit wat je vandaag hebt gedaan. Nog steeds kan ik pas andere commentaren lezen als ik zelf weer wat schrijf.

    1. Bij mij heeft het ook niet geholpen helaas…..pagina vernieuwen helpt ook niet. Ik kan wel alles lezen als ik je blog bezoek via Firefox, maar via Google kan ik mijn eigen commentaar als laatste lezen en dan niks meer.

     1. Balen zeg dat mijn acties nog niet helpen! Ik snap niet waar het door komt. Ik heb het al zitten googelen, maar het lijkt geen veelvoorkomend probleem te zijn.

     2. Ik heb het zelf geprobeerd met de browser Safari als anonieme bezoeker. Ik heb een comment geschreven en gepubliceerd. Vervolgens heb ik op een andere post geklikt, en dan staan mijn emailadres e.d. gewoon al ingevuld. Het probleem lijkt dus toch opgelost gelukkig.

 10. Mooi vind ik hem niet, wel grappig!

  De klok die hier hangt… een antieke ouderwetse klok, staat op de nominatie om te vertrekken aangezien hij niet aan kan ivm een zeurende buurman die het geluid stom vindt!

 11. Ik heb geen klok in huis! Altijd een horloge bij me en in de bijkeuken een fornuis met een tijdsaanduiding. De klok vind ik lollig maar niet mooi. Ik kom nooit in dergelijke winkels!

 12. Ik vind je uurwerk absoluut niet mooi en moeilijk af te lezen doordat de wijzers nogal klein en dun zijn. Wij hebben al 35 jaar een houten uurwerk hangen met heel duidelijke zwarte cijfers op een inoxen ondergrond dus heel duidelijk afleesbaar. De wijzers zijn nogal breed, wat het aflezen van het uurwerk makkelijk maakt.
  Ik vind het een mooi uurwerk maar het enige nadeel eraan is dat ze enorm luid tikt en dat kan ik niet goed verdragen. Bijgevolg zit er in dat uurwerk al jaren geen batterij meer en hangt het uurwerk er gewoon voor de fantasie.

 13. wahahahaha, geweldig…
  ik heb een redelijk grote klok in het middel van de huiskamer
  onder tussen heeft hij al een aantal verschillende kleuren gehad

 14. Ja waarom deed je dat ?
  Ha hier gaat alles wat weg gaat eerst naar zolder…en heb ik het dan 1 jaar niet in handen gehad kan het weg…
  Dus eigenlijk nooit spijt van wat er opgeruimd word ;)

 15. Het is niet zinvol om spijt te hebben.. je verandert er niets aan.
  Op dat moment was het voor jou een juiste beslissing en dat was niet voor niets.
  Of de klok mooi of lelijk is .. in sommige reply.. is ook zinloze kritiek.
  Je doet wat je doet voor een reden.. en spijt is nooit een bijdrage aan iets.
  Fijne dag allemaal.
  Flo

 16. Er zal vast wel eens iets zijn waarvan ik spijt heb dat ik het heb weggedaan. Maar ik kan me beslist niks voor de geest brengen dus heel diepe indruk heeft die spijt niet gemaakt.
  Ik heb vooral spijt van dingen die ik niet al veel eerder heb weggedaan, of die van andere gezinsleden niet weg mogen en die ik jaar na jaar door de handen moet nemen in een poging er een betere opbergplek voor te vinden.

 17. Klok moet wel mooi vinden. Te snel weg gedaan. Vaak doe wij ook wel eens dat we dingen weg moeten. Dan krijgen wij geen spijt van. Weg is ie dan…. Wel zonde voor jou dan.

  1. Ach…. Spullen zijn maar spullen meestal. Ik heb wel eens gebaald, maar dan eerder van praktische dingen die ik niet meer dacht nodig te hebben – en vervolgens toch wel.

   Onze klok is zo’n standaard ronde hangklok van de ikea.
   Functioneel en rustig in beeld en geluid. Ik heb een hekel aan tikkende klokken. Zelfs bij anderen / in hotels zet ik ze se slaapkamer uit.

 18. Ik ken het gevoel.
  Zo heb ik een aantal jaar geleden mijn Maeve Binchy boeken weggedaan. Daar heb ik nog steeds spijt van. En ik maakte vroeger zelf kleine meubels, mokkenrek, salontafel. Die heb ik ook weggedaan/verkocht en dat vind ik ook nog steeds stom van mezelf. Alsof ik mezelf wegcijferde.

 19. Nou zeg, dat doe je toch niet? Haha… Ik gooi te veel weg. Ik durf het bijna niet te zeggen maar ik doe het toch, al is het alleen om me eraan te herinneren dat ik zulke dingen niet meer doen. Ik gooide mijn cither weg. hij stond er alleen maar voor sier. Ik begrijp het echt niet van mezelf. Hij was wel kapot hoor. Maar toch.

  Ik heb hem in de container gedumpt. Stilletjes hoop ik dat iemand medelijden had en hem onderschepte. Maar dat kan denk ik niet.

  Dit is echt een leuke post. Omdat ik het herken denk ik.

 20. De Dali klok is zeker wel een bijzondere klok.
  Ze zijn nog te koop voor een zacht prijsje.
  Ach kan toch gebeuren dat je iets te veel opruimt. Hans

 21. Tot nu toe nog nooit echt spijt gehad van dingen die ik weg had gedaan geloof ik. Of ja, toch wel. Ik had met mijn jojo-gewicht een keer alle andere maten kleding dan die ik op dat moment droeg weggedaan. Kreeg ik toch spijt van toen ik alles weer moest kopen. Duur grapje.

 22. Wat een leuke klok, ik snap dat je daar spijt van hebt. Ik ben zelf heel erg weggooierig en heb bijna nooit spijt. Alleen van mijn oude agenda’s (middelbare school en studietijd) soms een klein beetje.

  1. De spijt komt ook vooral door de foto moet ik bekennen. Daar vind ik de klok er heel leuk uitzien. Ik herinner me dat het in de praktijk best een goedkoop ogend plastic ding was. Vandaar ook dat ik hem weggooide denk ik.

 23. Ik vind de klok niet mis maar ikzelf zou hem niet kopen omdat deze niet echt in mijn interieur past.
  Ergens begrijp ik wel dat je hem weg doet. Misschien iets te modern t.o.v. de bibliotheek.
  Lig er maar niet van wakker hoor, t’is en blijft maar een ‘ding’.

 24. Wat een originele klok! Inderdaad meteen bekend van Dali. Eigenlijk kan ik me niet echt iets heugen wat ik weg heb gedaan waar ik later spijt van kreeg. Nu moet ik ook zeggen dat ik uit een echte bewaar-familie kom en veel dus altijd in de kast ging en op een later moment dan weer opdook. Inmiddels ben ik daar wat minder van, maar spijt heb ik dus nog nooit gehad :)

 25. Wel een leuke klok inderdaad. Wie weet kom je hem nog eens tegen bij de kringloop. Ik heb altijd spijt gehad dat ik mijn agenda’s van de middelbare school heb weggegooid. Maar aan de andere kant; anders had er nu gewoon nóg een doos in de berging gestaan waar ik nooit in kijk.

 26. Ik heb er spijt van dat ik mijn collectie parfumflessen weggegooit heb. Er zaten echt hele mooie flessen bij die niet zouden misstaan in mijn beauty kamer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.