Reacties

Online boodschappen doen? — 34 reacties

 1. Mijn schoonmoeder heeft al sinds jaar en dag een boekje waar ze de boodschappen in op schrijft. Deze wordt op een bepaalde dag door de bezorgservice van de plaatselijke plus(geloof ik) uit de brievenbus gevist, en op zaterdag wordt het handeltje bezorgd. Veel lokale supermarkten hebben deze service nog, vooral in kleinere dorpen. Volgens mij valt het ook reuze mee qua kosten, en de kratten worden binnen op het aanrecht gezet (iig bij mn schoonouders).

 2. Teunie, doet ook niet online boodschappen, ze geeft haar boodschappenlijst door bij de super. Bij de site van AH kom je nog steeds in de verleiding om veel meer te kopen. En het bedrag dat je betaald verschilt per tijdstip. Het kan ook voor 2,95.
  Wij deden het 1 of 2x per jaar. Maar dan gelijk voor een half jaar kattegrit en brok bestellen, de voorraad frisdrank en wijn etc. Erg fijn dat ze het dan 4 hoog bezorgen (er is geen lift)

  • Voor mij dat toch wel online boodschappen doen eigenlijk.

   Voor zware spullen lijkt me bezorgen inderdaad ideaal. Zeker als je vier hoog woont, en er geen lift is!

 3. Nou ik vind het wel een goede oplossing, zou wensen dat mijn ouders het zo zouden doen. Dat zou mij ideaal lijken, maar mijn moeder wil de boodschappen graag zien ruiken en bevoelen (ofzo) dus ze wil er in ieder geval voorlopig nog niet aan.
  Sinds ze sinds niet meer mag autorijden (alzheimer) en mijn vader ziekelijk, vind ik het wel een gedoe hoor, gelukkig zijn er een aantal lieve buren die haar altijd mee vragen als die zelf boodschappen gaan doen en haar dan meenemen, en gezien het feit ze alles vergeet, vergeet ze vaak ook altijd een dingetje te halen zelfs als het op de lijstje staat.

  • Dat is inderdaad niet ideaal Sillie. Maar online boodschappen doen zal je moeder dan misschien ook wel niet kunnen? Met Alzheimer lijkt me internet en online boodschappen doen best ingewikkeld.

   Op den duur zou misschien iemand anders haar boodschappen online voor haar kunnen bestellen en laten bezorgen. Dat lijkt me dan wel handig!

 4. Ik heb nog nooit boodschappen online gedaan. Grootste reden is dat ik pas op de dag zelf bedenk wat ik die dag ga eten, en dus nooit voor een aantal dagen, laat staan een hele week, tegelijk mijn boodschappen kan doen. Aan de andere kant woon ik bijna naast de supermarkten Hoogvliet en Aldi, het is maar 2 minuten lopen voor ons. Even heel snel die boodschappen doen die ik nodig heb kan dus echt tussendoor. En ik maak lijstjes waar ik me aan houd... Scheelt ook. Loop dus niet te neuzen naar koopjes...
  Ik wens je een heerlijke nieuwe week,
  Lieve groet,
  Mirjam

  • Superhandig om de supermarkten zo dichtbij te hebben. Dan lijkt me online boodschappen doen ook echt overbodig. Het is net zo makkelijk om er eventjes binnen te lopen.

 5. Hier in het dorp zit een spar met jawel online winkelen. Ik heb er nog nooit gebruik van gemaakt. Omdat ik glutenvrij eet gaan we 1 keer in de week naar een grotere plaats voor de boodschappen.

 6. Ik heb nog nooit mijn boodschappen online besteld. Wij gaan altijd naar de Agrimarkt. Die is goedkoper dan de plaatselijke Plus. 1x In de week halen we daar de grote boodschappen. Tussendoor en voor vergeten dingen ga ik gewoon naar de Plus.
  De AH is behoorlijk duurder dan de Agrimarkt dus online bestellen zal zeker duurder zijn.

 7. Nog nooit gedaan, om dezelfde redenen die jij ook al noemde. Ik weet wel dat het mogelijk is om bij de super in ons dorp de boodschappen te laten verzamelen en bezorgen. Ik zie namelijk regelmatig winkelmedewerkers dozen bij de kassa zetten. En ze hebben een busje, speciaal voor bezorging aan huis. Het zijn voornamelijk ouderen die hier gebruik van maken maar wat het kost, weet ik niet. Ik weet wel dat het geen online service is, ik geloof dat ze het door kunnen bellen.

 8. De supermarkt uit onze vorige woonplaats bezorgde wel. Ook nav een fax of een lijstje dat ze kregen of gebracht werd. Ik geloof dat het onder de 25 euro 2,5 koste en daar boven gratis. Ook als je zelf ging winkelen kon je het laten bezorgen. Dat was een service waar veel mensen (vooral ouderen) gebruik van maakte. Zo konden ze toch een kratje bier en 5 kg aardappels kopen. En er werd 2 keer per dag bezorgt 6 dagen in de week tot in de keuken.

  Ik zoek wel eens wat op in de online winkel van ah om te kijken wat er in de aanbieding is en om het te vergelijken met vergelijkbare producten. Ik vind het maar lastig zoeken. Ik ben wel weer tijd kwijt aan het zoeken en klikken. En hoeveelheden vind ik lastig bepalen in de online winkel. Hoe groot is de bloemkool bijvoorbeeld. Is 1 genoeg voor ons. En zelfs bij koekjes heb ik dat.

  • Dat van die bloemkool is een goed punt Ellen! Je moet die eigenlijk even zien, om te kunnen beoordelen of eentje genoeg is bijvoorbeeld. En als het zo'n knikkermodel is, dan is de prijs misschien relatief hoog.

   Sympathiek dat ze zwaardere dingen bezorgden in je oude woonplaats. Dat zal zeker een goede oplossing zijn geweest voor oudere mensen.

 9. Ik heb het nog nooit gedaan en voor mijzelf zou ik het ook nooit doen. Ik vind het fijn om in de winkel alles te kunnen bekijken, zeker het groente en fruit. Met veel groente en fruit is het bijvoorbeeld belangrijk om de rijpheid te checken (mango's, meloenen, avocado's etc), of om even te kijken of niet de helft verrot in het net zit etc.
  Ook zou ik het zelf eigenlijk meer gedoe vinden om alles online te bekijken en in te voeren dan even naar de winkel te gaan. De winkels (vooral de biologische winkel en de Deen voor ons) zitten op loopafstand en je loopt erheen door het park. Dus ik vind dat nooit vervelend! Ik ga meestal eens per week naar de supermarkt en om de 2 dagen naar de biowinkel, zodat ik altijd lekker verse groenten en fruit heb.

  Ik kan me wel voorstellen dat je met een groot gezin zonder auto, of als je bijvoorbeeld slecht ter been bent of meer dan fulltime werkt, van zo'n service graag gebruik maakt.

  • Bij die laatste dingen lijkt mij online boodschappen doen ook een uitkomst. Of als je een keer ziek bent of grieperig en er is niks meer in huis. Dan ook!

 10. Bio-boodschappen zijn klantvriendelijker. Ik bestel al jaren wekelijks groenten,fruit,zuivel en nog andere dingen bij Odin. Door samen met een ander te bestellen delen we de bezorgkosten van 5 euro.Houdbare produkten bestel ik eens in de 3 mnd. Gratis bezorgd boven de 60 euro.

 11. Boodschappen thuis laten bezorgen heb ik nog nooit gedaan.
  Die twee dames die boodschappen doen dat vind ik een heel sympathiek idee.

 12. Er is een mooi alternatief in Limburg en Brabant voor online de boodschappen thuis te laten bezorgen: http://www.vershuys.com Vers is hier ook écht vers. Alles wordt rechtstreeks van boer, teler, bakker en slager geleverd. Alle dagelijkse boodschappen kun je meestellen tegen de actuele prijzen van PLUS supermarkt. Ze bezorgen gemiddeld voor € 2,95. Er is trouwens sprake van dat Vershuys.com verderop in het jaar, in heel Nederland de boodschappen gaat bezorgen.

 13. Ik heb de luxe van een aantal supermarkten op loop- en fietsafstand. Voor mijn anderhalfpersoons huishouden heb ik niet zo heel veel nodig. Op vrijdag of zaterdag doe ik m'n weekboodschappen (beide fietstassen propvol) en doordeweeks ga ik soms nog naar één van de supers voor wat verse zuivel en verse groenten.
  Online boodschappen doen is voor mij dus niet nodig. Daarbij... je moet thuis zijn om de boodschappen in ontvangst te nemen, lijkt me, en dat moet je dan allemaal weer inplannen en zo. Met een fulltime baan vind ik dat helemaal niet handig.

  • Aan thuis moeten zijn als het bezorgd word had ik nog niet gedacht. Maar je kunt denk ik wel een tijdstip kiezen waarop het bezorgd wordt, zodat het geen probleem is.

 14. Bij onze ah kun je niet laten bezorgen. Overigens bij geen enkele winkel in de omgeving. Wel is er nu bij een naburig dorp een afhaalpunt van ah voor je boodschappen. Moet je nog rijden, dan kan ik ze ook zelf pakken.

 15. ik laat de zware basisboodschappen wel 1x per 14 dagen bezorgen. wasmiddel, blikken, frisdrank, bier etc. plus de verse boodschappen van die week. de andere week sla ik dan over. dan haal ik de rest in een goedkope super en op de markt. zo kom ik toch aan het bedrag van 70 euro bij ah.
  70 euro is gewoon teveel. daar kom ik wekelijks niet aan. maar deze manier voorkomt wel dat ik met de zware dingen loop te sjouwen. ik doe boodschappen niet per auto. ik woon in het centrum met supermarkten in de buurt.

 16. De reden dat ik toch nog liever lekker zelf de boodschappen in de winkel wil halen en uitzoeken is dat ik bang ben dat als je online besteld je bijvoorbeeld bij melk, vla, yoghurt, kortom levensmiddelen met een beperkte houdbaarheidsdatum toch producten krijg met de oudste datum. Ik denk dat de heren of dames inpakkers niet zo nauw kijken wat ze voor de klant inpakken. Nu kun je zelf pakken wat je wil hebben. Daarbij gaat er weer een stukje sociale contacten verloren hoe je het ook wend of keert. Zo vervelend vind ik het niet om zelf de boodschappen te gaan halen. Ik maak altijd wel een praatje met het winkelpersoneel. Ik vind bepaalde dingen wel prettig om te bestellen, zoals schoenen, televisie, koelkast of fornuis bij een bekend online-warenhuis dat werkt allemaal perfect. Maar om nu online mijn boodschappen te bestellen. Sorry, ik ben misschien wat ouderwets maar ik wil graag verse producten en geen producten waarvan de houdbaarheidsdatum al bijna verstreken is.

  • Goed punt Elbert. Ik let ook altijd erg op de uiterste houdbaarheids datum en ik vraag me ook af of het winkelpersoneel net zo zorgvuldig kijkt. Hetzelfde geldt voor verse groentes. Zelf pak je misschien toch net even een andere krop sla!

 17. Mij bevalt het online bestellen van de boodschappen prima! Sinds 3 maanden heb ik geen auto meer, ik doe alles op de fiets. De (houdbare) boodschappen voor drie personen laat ik eens per drie weken thuis bezorgen door AH. De verse dingen haal ik tussendoor bij de Lidl en Vomar. Het bevalt mij erg goed

  • Wat een mooie combinatie Petra. Heb je de auto bewust weggedaan?

   Ik zou ook best zonder auto willen, maar hier op het platteland vind ik dat toch wel erg lastig.

 18. Leuk artikel uit 2014, met inmiddels wel wat nieuwe ontwikkelingen natuurlijk. Zo is er inderdaad picnic bijgekomen maar ook buitenlandse initiatieven als Amazon food etc bestormen binnenkort de Nederlandse markt. Wil je overzichtelijk kunnen zien welke grote Nederlandse supermarkt bij jou in de buurt bezorgd? Kijk dan eens op boodschappenspot.nl, super handig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder