Online boodschappen doen?

online boodschappenIk heb het eigenlijk nog nooit overwogen: online boodschappen doen. Gewoon omdat ik het idee heb dat ik dan duurder uit ben.

Maar ik weet dat bijvoorbeeld Teunie Luijk van Eenvoudig Leven online boodschappen doet. En Teunie is iemand die heel zuinig leeft! Ze komt zelden in de supermarkt, en laat al 10 jaar haar boodschappen thuis bezorgen. Toen ze het nog wel zelf deed, kostte het haar anderhalf uur van haar tijd. Door het online te doen heeft ze een eenvoudiger leven.

Ik besloot de mogelijkheid om mijn boodschappen online te doen toch eens te onderzoeken.

Voordelen van online boodschappen doen en laten bezorgen

 1. Het eerste voordeel van online boodschappen doen is heel duidelijk: je kunt niet in de verleiding komen om van alles te kopen wat niet op je lijstje staat. Wat niet weet, wat niet deert! Dit voordeel noemt Teunie ook op haar blog.
 2. Het scheelt tijd als je niet zelf naar de supermarkt hoeft te gaan. De boodschappen worden voor je gedaan, en thuis bezorgd. Dat scheelt de tijd van het boodschappen verzamelen en de rit heen en terug naar de supermarkt.
 3. Als je met de auto naar de supermarkt gaat , zoals ik, spaar je benzine uit.

Wat weerhoudt me er van om online boodschappen te doen?

Tsja, waarom voel ik zo’n drempel om online boodschappen te doen? Ik geloof stieken toch ook wel een beetje omdat ik dan niet lekker kan rondneuzen. Precies de reden waarom het juist verstandig is om online boodschappen te doen. Schaam…

Een andere reden dat ik het nog niet gedaan heb, is toch het idee dat ik dan duurder uit ben. Maar dat kan heel goed een vooroordeel zijn, want ik heb het dus nog nooit getest.

Tijd voor verder onderzoek dus. Laten we eens beginnen bij de Albert Heijn.

Boodschappen laten bezorgen door Albert Heijn

Bij Albert Heijn moet je voor minimaal 70,- bestellen om in aanmerking te komen voor bezorging. Daar komen dan nog de bezorgkosten bij. Die zijn 6,95.

Kijk, nu haak ik eigenlijk al af op online boodschappen doen bij de AH. Want ik doe meestal voor rond de 30 euro boodschappen bij de Aldi. En wat ik daar niet kan halen, koop ik bij de buurman van de Aldi: de Albert Heijn.

Ik koop normaal dus eigenlijk nooit voor 70 euro bij de Albert Heijn. Dus volgens mij klopt mijn gevoel dat ik duurder uit ben als ik laat bezorgen bij de Albert Heijn wel.

Hoe zit het met Jumbo?

Dit wordt een korte alinea want Jumbo bezorgt niet aan huis! Online boodschappen doen bij de Jumbo kan dus helaas niet. Alleen een beperkt aantal winkels doet dit. Dan maar kijken wat de Plus te bieden heeft!

Boodschappen laten bezorgen door Plus

Dit is een stuk laagdrempeliger zeg! Bij de Plus hoef ik maar voor 20,- te bestellen. En het kost 5 euro voor de service dat zij mijn boodschappen voor me doen en bezorgen.

Boodschappen laten bezorgen door Coop

Bij Coop is het minimale bestelbedrag tussen de € 15,- tot € 40,- euro. Afhankelijk van het filiaal. De bezorgkosten zijn maximaal 4,99. De dichtstbijzijnde Coop in Varsseveld bezorgt helemaal niet.

Dus droop ik af naar het filiaal in Doetinchem. Maar daar kun je de online boodschappen alleen voor je laten verzámelen. Je moet ze zelf ophalen.

Hoewel de prijzen van de Coop dus wel redelijk lijken, zijn zij nog weinig klantvriendelijk.

Dirk van den Broek

Dirk van den Broek supermarkten zijn er niet in de Achterhoek. Maar ik wilde toch weten hoe zij omgaan met online boodschappen bestellen en bezorgen. Op de website van Dirk vond ik helemaal geen informatie hier over. Ik denk dus dat het niet kan.

Andere manier om je boodschappen te laten bezorgen

Voor de lol googlede ik ‘boodschappen laten bezorgen Lidl’. De Lidl heeft deze service niet, zoals ik eigenlijk ook wel verwachtte. Maar ik kwam wel een bedrijfje, Jala,  tegen dat voor jou boodschappen doet en het bij je thuis bezorgt. En ze beloven ook nog naar de goedkoopste supermarkt te gaan zoals de Aldi en Lidl! Ze rekenen 10% van de totale kassabon bij een minimum van 20 euro aan boodschappen + 4,50 bezorgkosten.

Dat lijkt me een prima deal. En ik vind het bovendien erg goed bedacht.

Conclusie en samenvatting

Het aantal supermarkten dat boodschappen voor je doet en het thuis bezorgd is nog beperkt. En het feit dat je bij bijvoorbeeld de AH voor minimaal 70 euro moet besteden, maakt het voor mij in ieder geval relatief duurder. Want normaliter koop ik het meeste bij de Aldi en de Lidl. Verrassend vind ik daarom de opkomst van initiatieven van mensen die boodschappen voor anderen doen en het bezorgen. Ik vind dit een creatieve manier om geld te verdienen, en bovendien mensen te helpen. Ik zelf blijf voorlopig gewoon zelf de boodschappen doen op de maandagochtend. Vooral omdat ik het toch combineer met mijn maandagochtend koffie drinken met mijn twee buurvrouwen.

Leestips

Boodschappen per maand. Wat is een reëel tarief?

Goedkoop boodschappen doen

Hoe is jouw ervaring met boodschappen bestellen bij de supermarkt?

34 Comments

 1. Marike
 2. willemien
 3. Mirjam
 4. grietje
  • grietje
 5. Ellen1979
 6. izerina
 7. De Zuinige Student
 8. Vlijtig met Zuinigheid
 9. marian
 10. Elbert
 11. Petra Blom
 12. Hanneke
 13. Johan

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Refresh