Reacties

Arcopal servies en borden: een bijzonder materiaal! — 23 reacties

 1. Ik ken het! Ik bezit zelf niets meer van arcopal/arcuisine. Mijn moeder wel. Volgens mij is is arcuisine ovenbestendig of geschikt om op een spaar gas brandertje te zetten maar zeker weten doe ik het ook niet. Mijn moeder heeft schalen met deksels. Het zijn fijne schalen alleen moet je er niet een schilfertje afstoten want dan kan er een hele scherpe rand aan je schaal ontstaan. Het is wel nostalgie.....

  • Wat bijzonder dat je het echt Frankrijk bent gaan kopen! Mag ik vragen waarom je het weg deed? Was het niet meer goed, of was je er op uit gekeken?

 2. Toen ik 30 jaar geleden op kamers ging wonen had ik het.
  Dekschalen en langwerpige borden die heel handig op schoot waren.
  Mijn moeder had een hele lading kop en schotels die je ergens bij kon sparen.
  Ik heb het altijd foeilelijk gevonden, maar in die tijd ging je nog op kamers met de afdankertjes van een ander en dacht je niet aan nieuw kopen.
  Die borden (die nooit in nederland te koop zijn geweest) waren trouwens megahandig

 3. Ik ben een Arcopal superfan! De afgelopen jaren heb ik een behoorlijke collectie bij elkaar gespaard via mijn kringloop strooptochten. Mijn favoriete patroontjes zijn de allerbontste en je hebt gelijk dat het melkglas super sterk is.

 4. Ook ik had toen ik op kamers ging een paar borden van Arcopol. De borden waren in die typische kleuren die ze in de jaren '70 erg mooi vonden nl bruin en oranje. Ik heb mijn hele studententijd en nog iets daarna ervan gegeten. Daarna hebben ze heel lang in een doos in de schuur gestaan. Onlangs heb ik ze naar de Kringloop gebracht. Ik hoop dat daar iemand ze vindt die ze wel mooi vindt.

 5. Ik had op een gegeven moment zoveel onderdelen met scherven eraf en dat is dus echt scherp! en de bloemetjes gingen er in de vaatwasser allemaal af dus werd het op een gegeven moment heel lelijk en "brokkelig" en wat ik over had heb ik bij de kringloopwinkel gebracht.

  • Dat de beschildering er af gaat herken ik helaas helemaal! Dat zie je ook heel erg bij mijn ontbijtbordjes. Echt superjammer, want dat maakt het net zo leuk.

 6. Ooit toen ik klein was kon je bij BP sparen voor een rookglazen arcopal servies, zo spuuglelijk, maar mijn moeder vond het mooi. Soms zie ik het nog wel eens voorbij komen op rommelmarkten, zelfs hier op Curaçao. En nog steeds vind ik het lelijk :)

 7. Vroeger, als student en nog een tijd daarna, hadden wij rookglazen mokken (alleen maar mokken). Daarvan hebben we er nog steeds een paar, in de caravan. Ze drinken nl best fijn. Daarna een hele tijd niets, tot anderhalf jaar geleden ong wij ons ratjetoe aan borden zat waren en 3 pakketten luminarc borden hebben gekocht. Per pakket 6 diepe, 6 normale en 6 dessert/ taartbordjes. Brood eten we meestal niet aan tafel en zou dat toch voorkomen dan kunnen we de nog de oude borden pakken (of de "gewone" van het luminarc servies). Ze zijn egaal wit dun glas, prima voor in de vaatwasser, inmiddels is er 1 kapot. Tja niet bijzonder ofzo van motief, voor ons goed genoeg.

 8. Ik heb veel van Arcopal. Alleen ligt dat nog allemaal in Nederland. Ik vind het zo mooi en zulk vrolijk servies. Ik heb mijn verzameling via marktplaats en kringloopwinkels bij elkaar weten te vergaren.

 9. Hoi!
  hier een verzamelaar van t arcopal lotus servies.
  heb inmiddels al zoveel verzameld...
  heb er wel n foto van maar weet zo niet hoe ik deze hier kan plaatsen.
  groetjes

 10. Heb net weer een serie borden en kopjes gekocht. Een winkel inbouw Urk verkopen ze nog steeds nieuwe arcopal borden, schalen en kop en schotels

 11. Toen ik ruim 40 jaar geleden mijn uitset spaarde kocht ik het groene arcopal roc servies. Het was er ook in rood en honingbruin/geel. Alles is in die tijd verloren gegaan en nu zie ik het af en toe in de kringloopwinkels. Ik spaar het weer en vind het zo leuk om te doen!

 12. Opaal glas servies, wit zonder decoratie, is verkrijgbaar bij Ikea.
  4 kleine platte borden, 4 grote platte borden, 4 kleine ontbijt schaaltjes voor 9,99. Ook diepe borden en serveerschaal is los te koop.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder