Reacties

Huis met oprit: eigen parkeerplek bij huis — 20 reacties

 1. Wat woon jij mooi zo in het groen!
  Wij hebben maar één auto en die wordt geparkeerd op de oprit. Onze garage wordt gebruikt als schuur en parkeerplek voor de fietsen. Er zou op de oprit nog een auto kunnen staan, maar dat is gelukkig niet nodig. Voor ons huis wordt zelden geparkeerd. Er zijn parkeerplaatsen verderop in de straat.

 2. Hier wordt de garage voor opslag gebruikt. En de auto's staan op de oprit.
  En er zijn geen losse parkeerplekken bij ons in de straat omdat iedere woning een eigen oprit heeft, dus visite zet hem gewoon op de straat voor het huis.

  • Voor de toegankelijkheid van een straat is dat eigenlijk ook beter! Sommige straten zijn helemaal smal door alle geparkeerde auto's langs de kant van de weg.

 3. Wij wonen in de stad en hebben een garage die gebruikt wordt voor de fietsen. We kunnen parkeren voor onze eigen garage, maar vaak staat iemand anders er toch voor. Eén keer hebben we de takeldienst moeten bellen, maar meestal komt de eigenaar wel opdagen...
  Man heeft vaak geen parkeerplaats en moet dan een paar straten verder parkeren. Niet zo leuk eigenlijk. Soms kom ik thuis en heb ik ook geen plek en moet ik ook een eind stappen met boodschappen en kinders. Het nadeel van de stad dus...
  Een vereiste voor een nieuw huis is dan ook : een oprit voor minstens twee wagens.

  • Wat lomp ook dat mensen gewoon voor iemand anders' garage gaan staan. En ik kan me voorstellen dat als je thuis komt, het balen is dat je een paar straten verderop moet parkeren. Zeker met boodschappen. Dan is 'off street parking' inderdaad wel prettig.

 4. Ik heb geen auto en dat is maar goed ook.
  Ik woon op een doodlopend stukje van een woonerf.
  In dit stukje zijn 14 gezinswoningen en 4 seniorenwoningen.
  Er zijn drie gezinnen met elk 4 autos en dan nog diverse met 2 autos.
  Er waren tot voor kort 1,7 parkeerplaatsen per huis en 0,9 per seniorenwoning.
  Er zijn nu twee parkeerplaatsen bij gemaakt door een stukje plantsoen op te offeren.
  En 5 overburen mogen nu hun auto legaal voor de deur zetten.

  eh, ik kan niet goed rekenen maar volgens mij is het probleem hier nog steeds niet opgelost ;-)

  • Wauw, dat zijn inderdaad veel auto's voor zo'n woonerf. Voor het woonerf vind ik het eigenlijk ook wel mooier als er weinig auto's kunnen staan, maar praktisch is het voor de bewoners natuurlijk niet.

 5. Wij hebben alleen een camper(tje) die onder de 'ofkupping' staat maar hebben genoeg (halfverhard) plek om 10 auto's te parkeren.
  n.b. 'ofkupping' is een soort carport achter de hooischuur waar de boer vroeger zijn tractor parkeerde :-)

 6. Hier rekenen ze 1,3 auto's per woning. Praktisch is niet te doen en staan die auto's vaak associaal, kamper en bezoek ... Pfff
  In Zwitserland moeten ze parkeer ruimte rekenen voor 2 auto's per woning. Is die ruimte er niet, gaat de bouwplannen niet door!
  Mooi groene omgeving trouwens :-)

  • Wat een wonderlijk getal: 1,3 auto per woning! Eigenlijk gaan ze er dus uit van 1 auto per woning.

   Wat grappig dat ze in Zwitserland zelfs de bouwplannen annuleren als er geen plek is voor 2 auto's! Is het daar zoveel ruimer, of zijn de afstanden zoveel groter dat mensen wel een auto móeten hebben?

  • Nee, het is daar niet ruimer, de afstanden zijn ook niet groter.
   Alleen ... het is niet plat. Het wordt wel gefietst maar het kan echt niet in het dagelijkse leven.
   Er zijn natuurlijk platte gebieden, maar plat daar ... is niet plat als hier.

 7. Wij hebben 1 auto en moeten gewoon op de straat parkeren. Mijn man vertrekt altijd al rond 05:00 en komt rond 19:15 weer thuis. Voor hem is het altijd een drama om te parkeren. De meeste mensen hebben twee auto's en daar zijn niet genoeg parkeerplekken voor. Dan heb je ook nog de aanhangertjes van mensen die plekken bezet houden, mensen die zo parkeren dat ze met 1 auto gebruik maken van 2 parkeerplekken en dan krijgen we straks natuurlijk weer de sleurhutten die men alvast drie weken voor vertrek voor de deur wil hebben... Het is onze droom om een huis met een parkeerplek op eigen erf te hebben, maar helaas is dat financieel niet haalbaar hier.
  Ingrid

  • Aargh! Dat lijkt me echt vervelend. Vooral de variant met de aanhanger of slordig parkeren… Het lijkt eigenlijk niet eerlijk als mensen met twee auto's twee parkeerplekken in de straat hebben, en iemand anders met één auto géén plek. Eigenlijk zou je per woning garantie moeten hebben op 1 plekje.

   In welke regio wonen jullie dat de prijzen zo hoog zijn?

  • Wij wonen onder de rook van Amsterdam. Nouja ach er zijn ergere dingen in het leven hoor. Maar als je zoals mijn man lange dagen maakt en je komt dan thuis en kan nergens een parkeerplek vinden dan zijn er van die dagen dat hij enorm baalt.

 8. 1 auto staat in de garage, de andere auto staat op de oprit voor de gargaedeur van het tuinhuis (groot genoeg voor een auto maar is eigenlijk een metalen tuinhuis) waar de fietsen instaan. De caravan staat op een stukje tuin waar je normaal niet komt. Visite kan bijna altijd wel een plekje in de straat vinden en anders maar op onze oprit en in echte noodgevallen op het gras van de voortuin.
  Henriette

 9. Een oprit is het haast niet te noemen. Het is een smal stukje grond naast het huis en een gedeelte van de voortuin.
  Daar moet ik achteruit in draaien en heel goed oppassen want het is een kwestie van centimeters. Ik kom dan met de kant van het stuur enkele centimeters van de heg van de buren te staan en moet dan over versnelling and handrem door de andere kant van de auto naar buiten. Strakke rokken heb ik niet gedragen sinds we hier wonen! Een beetje verder van de heg en ik zou tegen de muur van het huis aan de andere kant terechtkomen Daarbij is de straat nog heel smal zodat ik de stoep aan de overkant moet gebruiken om te kunnen draaien en, als er auto's aan weerskanten te dicht bij de oprit staan geparkeerd dan moet ik noodgedwongen ergens anders een plekje opzoeken. Maar, vergeleken met veel andere mensen in de straat zijn wij bevoorrecht. Dit is een heel oude straat die nooit op auto's is berekend. Veel van de huizen zijn in de loop der jaren omgebouwd in 2 woningen en,omdat de straat zo smal is, kun je maar aan een kant parkeren. Het verbaast me dat er geen ruzie wordt gemaakt. Dit alles in Zuid Londen en het beleid van deze stad is om auto's zo veel mogelijk te ontmoedigen. Er wordt hier in de buurt van alles gebouwd (meestal krappe flatjes die in een leeg hoekje komen te staan) waarvoor gewoon geen rekening wordt gehouden met auto's. De uitleg daarvoor is dat het openbaar vervoer uitstekend is. En om te fietsen is de buurt te heuvelachtig en de straten te smal en te gevaarlijk. En toch is het machtig mooi om hier te wonen, hoor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder