Vogelnest in brievenbus: ááá… of AARGH?!

vogelnest in brievenbus

Moet je kijken wat zich in onze brievenbus heeft genesteld: we hebben een vogelnest in de brievenbus!

Als ik niet doodsbang was voor vogeltjes, vond ik het schattig.

Vogelnest in brievenbus

Een vogelnest in de brievenbus komt wel vaker voor. Ik kwam zelfs een verhaal tegen van mensen die de krant opzegden, zodat de vogels niet gestoord zouden worden!Op de site van Vogelbescherming noemen ze een brievenbus als een van de ‘gekke nestplekken’.

Leestips

Similar Posts

21 Comments

  1. Deze brievenbus gebruikt mijn moeder om tijdschriften in te doen die ze uit heeft, zodat ik ze kan lezen. Het is dus niet de officiële brievenbus, en nu komt ze de tijdschriften brengen!

  2. Zo schattig die vogeltjes in de brievenbus. Gelukkig is het niet de officiële brievenbus en kunnen die kereltjes in rust opgroeien en jullie kunnen dat vanop een kleine afstand volgen!

 1. oeps… dat is niet zo goed… en krijgen ze dan regelmatig ook een stapel brieven op hun kopjes??
  Ik vind het wel heel lief en schattig maar ik zou er toch ook niet aankomen… :-)

 2. Dat vroeg ik me ook al af, hoe je dat met de post doet. Maar daar heb je vast al een oplossing voor want eitjes zijn ook niet dol op een pakket op hun bolletje.

  Ik vind het wel lief, ik ben gek op vogeltjes.

 3. Gelukkig de post is ng niet geweest. Ik neem aan dat de postbode op de hoogte is, anders hadden de hongerende vogeltjes dat al lang niet overleefd.
  Wat hheeft het ouderpaar toch voor een mooie grasmat gezorgd.

 4. Wat ontzettend schattig!! Wij hadden ook een merelnestje, en ik liep op mijn tenen door de tuin! Helaas werden ze gevonden door een kat :(

  Hopelijk beleef je veel plezier aan ze zien groeien en dan als ze leren vliegen!
  (enne… gelukkig vinden de papa en mama het toch niet goed als je ze zou willen aanraken ;))

 5. Wij hadden een nestje in ons mezenhuisje. Ik vind het ook zo schattig, maar ik kon ze nooit zien. Heb ze ook niet zien uitvliegen wat ik wel weer heel jammer vind…
  Ik wens je een prachtige zonnige dag,
  Lieve groet,
  Mirjam

 6. aaaaaaaaaaaah wat schattig , wel even een andere oplossing voor de post verzinnen en er vast rekening mee houden dat je brievenbus volgend jaar weer gekraakt word in de lente ,

 7. Bij ons hadden koolmeesjes een nestje gebouwd in een rubberlaars die op een tuinstoel stond. Ze zijn vorige week zaterdag uitgevlogen. We hebben het hele proces van ei tot koolmeesje gevolgd: elke dag werd er voorzichtig in de laars gekeken. Wat mooi en wonderlijk, de groei van die beestjes.
  Vooral mijn man was er gek op! Stuurde zelfs sms-jes naar huis: zijn de vogeltjes al uitgevlogen? Telkens was het antwoord: nog niet. En zaterdag….hij had nog een foto gemaakt en ging in bad en daarna….waren ze alle 7 uitgevlogen. Niemand heeft het gezien. Snik.
  Groetjes uit Gent!

  1. Dat is nog eens een bijzondere plek! Wat leuk dat je man zo meeleefde met de vogeltjes. Mijn man is ook helemaal verzot op onze kippen!

   Wat balen dat jullie het grote moment net gemist hebben!

 8. Bij ons nog nooit gebeurd, maar bij de overbuurman een jaarlijks gegeven.
  Een briefje voor de postbode, dat de post hier ( met grote rode pijl) naar een losse melkbus) tijdelijk in moet wegens tijdelijke bewoning.
  Ik vind het elk jaar weer prachtig.
  Ook buurman en postbode(s) regelen het gewoon even anders.
  Complimenten!

 9. Wij zouden het geweldig vinden. Hier in de voortuin hadden we een paar duiven die elk jaar weer probeerden een nestje te maken en eitjes te leggen… en elk jaar mislukte het. (ik denk wel 5 jaar achter elkaar). Elk jaar konden we het vanuit ons raam volgen en zagen we het misgaan. Vorig jaar hadden ze wel kleintjes, maar die waren van de éne op de andere dag verdwenen…(en nee, ze hadden nog geen verentooi…) dus dat was lastig uit te leggen aan de meisjes.Dit jaar verwachtten we het niet meer, maar hebben ze kleintjes grootgebracht! Erg leuk om te zien, helaas niet zo makkelijk te volgen omdat ze nét achter een tak (moeilijk zichtbaar) zaten. Zie website link voor een filmpje!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.