De beste muesli koop je bij de Aldi

Hoewel ik zelf nog steeds een ouderwetse boterham eet als ontbijt, eten mijn kinderen liever van die ontbijtgranen.

De beste en gezondste muesli!

Dus deed ik uitgebreid onderzoek naar de beste en gezondste muesli, en kwam uit bij de muesli van de Aldi. Volgens de Consumentengids is dat namelijk de gezondste. En hij was nog vriendelijk geprijsd ook. Blij kocht ik meteen maar twee pakken. Want, ‘Het zal er wel doorvliegen!’ dacht ik optimistisch.

Voor en na foto’s van de muesli!

Hieronder zie je de foto van de muesli zoals ik die in september kocht.

beste muesli

En hier is de foto van de muesli in januari 2018:

beste muesli

Zoek de verschillen!

Zie jij verschil? Waarschijnlijk niet, want er zit nog vrijwel hetzelfde in. De muesli is geproefd en ‘niet lekker’ bevonden. ‘Er zit helemaal geen smaak aan,’ was het verwijt.En vervolgens gingen ze met mijn mán boodschappen doen en kwamen thuis met Crunchy Muesli met chocola er in… Mijn man kun je dus duidelijk níét om een boodschap sturen als het gaat om de verstandige en gezonde keuze.

Dus nu zit ik met twee zakken muesli die niemand blieft.

Maar misschien dat de overgebleven kip het lekker vind? (De overige 3 zijn een gewelddadige dood gestorven. We verdenken onze kat… )

Lees ook mijn post over het vernieuwde Hema ontbijt.

Eet jij wel eens muesli? En zo ja welke kun je aanraden?

Similar Posts

23 Comments

 1. Gekochte muesli bevat suiker en ws andere toevoegingen.
  Kinderlijk eenvoudig zelf te maken, veel voedzamer, smakelijker, beter voor de suikerspiegel en er zijn nog veel meer redenen aan te voeren om zelf te maken.
  Gebruik havermout en/of vlokken van de molen, uit de winkel is nl instant. Beter is het om nachtje te laten weken.
  Ik koop ingrediënten bij de molen of de webshop van eenvoudig leven.

 2. Ja! Pak havermout voor 20 cent, rozijnen erin. Evt. nootjes of zaadjes. In droge pan eventjes roosteren, eetlepel honing erdoor, roeren, klaar. Kost bijna niks en hartstikke gezond en lekker.

 3. Muesli kun je ook heel makkelijk zelf maken. Je koopt een pak havermout/vlokken, van 35 cent. Is 500 gram. Dan voeg je toe wat je lekker vind, zoals rozijnen, gedroogde appeltjes, zonnebloempitten, abrikozen, noten, gebroken lijnzaad etc. Je kruidt ze iig met kaneel, snuf zout en nootmuskaat, als je het wat ‘pittiger’wilt. Voeg dan honing toe, wij doen ong 4 el. In de oven 175graden ong 30 min. Halverwege een keer omscheppen, goed in de gaten houden. Daarna laten afkoelen, voeg dan nog kokosrasp toe of stukjes pure chocolade! Luchtdicht bewaren anders wordt het zacht. (op zich geen ramp, in de yoghurt)
  Eet smakelijk!

 4. Mjah, in cruesli zit 25% suiker, meer dan in muesli.
  Ik maak het het ook zelf…ik zie dat je al diverse recepten hebt gekregen. Een voordeel van zelf maken is dat je echt ziet hoeveel suiker erin zit.
  Maar meestal eet ik gewoon havermout, goedkoop,lekker, snel en een goed begin van de dag voor mij.

 5. Dat er zoveel suiker in cruesli zit is dan ook precies de reden dat je kinderen die willen en geen muesli. Ik ben bang dat ze ook zelfgemaakte muesli met verlaagd suikergehalte of zelfs zonder ook niet zullen eten. Mss kun je proberen om aan de Aldi muesli rozijnen of gedroogde appeltjes of abrikozen toe te voegen en dat ze het dan wel willen eten of je maakt er mueslirepen van met wat extra zoetigheid, dan gaat het tenminste op. Een recept vind je vast wel op internet ergens.

 6. Zelf vind ik deze muesli wel de lekkerste! Bij ‘ mijn’ Aldi was deze een tijdje niet verkrijgbaar, maar toen de muesli weer in het assortiment was, heb ik gelijk drie zakken meegenomen.

 7. Maak je eigenlijk wel eens zelf alternatieven Nicole? Ik heb er nog nooit wat over gelezen geloof ik. Je bent meer van k-en-k kopen schat ik in.

 8. Yep! Al jaren achter elkaar. Ik wissel graag van merk doordat mijn favoriet er niet meer is: Dorset spelt (voor de kenners: het grijze pak). Bij ons gaat er gemiddeld een pak per week doorheen dus onbegrijpelijk dat de grote supermarkt deze variant eruit heeft gegooid want “het verkoopt niet”. Verder heb ik voor mijn blog My Muesli mogen proberen, de Kerst-variant. Erg lekker, maar wel wat meer kaneel dan ik gewend was. Binnenkort ga ik (zelf) een muesli-koker samenstellen. Leuk voor de variatie. Ook de muesli van Bolletje zijn we aan het uitproberen. En de Plus-markt heeft een variant in een fles. Weet even het merk niet meer, maar die zijn ook heerlijk.

 9. En als je van deze muesli ‘overnight oats’ maakt? Het ziet eruit als vooral havermout. Per 100 cc melk, 10 gram muesli evt nog extra rozijnen. Dat de volgende dag even opkoken, wat stukjes banaan en bessen erop. Ik doe nu ontdooide aardbeien, beetje kaneel en klaar. Dat is tegenwoordig mijn ontbijt en ik vind het erg lekker. Ik doe trouwens drievierde sojamelk en een vierde deel water.
  Misschien lust je het zelf op deze manier ook :-)

  1. Wel in de koelkast zetten, anders bederft het mogelijk.
   Ik heb het ook een paar keer met wat chiazaadjes gemaakt. Erg lekker, maar helaas verdraag ik chiazaad niet zo goed. Het kan je bloeddruk lager maken, en die van mij is laag genoeg van zichzelf.

 10. Tja, muesli en cruesli met elkaar vergelijken, dat werkt niet. Cruesli zit vol suiker en vet, lekker knapperig en lekker zoet. Muesli is niet knapperig, niet zoet. Ik merk dat veel mensen muesli en cruesli beschouwen als iets dat ongeveer hetzelfde is. Dat is het niet.

 11. Ik lust graag muesli. Wij kopen hem meestal in de Lidl. Etenswaren die hier blijven staan omdat niemand ze lust zijn hier geen probleem. We doen er onze negen kippen heel veel plezier mee :-)

 12. Ik eet tegenwoordig elke dag muesli. Ik heb wel moeten zoeken hoor, om een soort te vinden met minder dan 2% toegevoegde suikers, maar ik heb hem gevonden! Het is een klein verschrikkelijk duur zakje van Quaker denk ik. Ik kieper het over in een hersluitbare pot maar zou het zakje zo herkennen. Dat eet ik dan met wat soja yoghurt, de mild en creamy bevat ook geen suiker. Maar de kinderen willen ook liever tresor of iets met chocolade. Ik koop dat eigenlijk zelden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.