Wat is er toch zo leuk aan Wie is de mol?

wie is de molHet programma Wie is de mol? is weer begonnen. En de kijkcijfers zijn weer enorm hoog. Wie is de mol? is dan ook een heel populair programma, waar veel mensen naar kijken. En vervolgens ook over praten en speculeren. Het was een aantal keren het best bekeken programma na het 8 uur journaal.

Maar wat is er in vredesnaam zo leuk aan? Want ik snap het niet zo goed.

Wie is de mol? Waar gaat het over?

Wie is de mol? is een spel, waarbij kandidaten moeten samenwerken om geld ‘in de pot’ te verdienen. Daarvoor gaan ze ergens naar het buitenland. Hoewel het lijkt alsof ze allemaal samenwerken, is er één speler die stiekem de boel saboteert. Dat is ‘de mol’.

En het spel draait er allemaal om, om de mol te identificeren.

Aan het eind van elke aflevering moeten de kandidiaten 20 vragen beantwoorden over de mol. De speler met de meeste fouten antwoorden moet naar huis. Zo blijven er steeds minder spelers over. Waar onder de mol.

Waarom ik Wie is de mol niet leuk vind

Omdat ik er zoveel over las en iedereen zo enthousiast was, besloot ik Wie is de mol ook te gaan kijken. Maar ik kwam niet verder dan aflevering 3 geloof ik. Ik snap niet wat er zo leuk aan is. Ik begrijp wel dat het intrigerend is om er achter te komen wie de mol is, maar ik vind het spel niet leuk.

Ik zal uitleggen waarom!

Heb jij wel eens een blouse aangetrokken, maar aan het begin deed je het verkeerde knoopje in het verkeerde knoopsgat? Zoiets komt niet meer goed. Het resultaat is een scheef dichtgeknoopt overhemd.

wie is de mol

Dit principe vind ik van toepassing op Wie is de mol? Als een deelnemer de verkeerde persoon identiceert als ‘de mol’ dan zijn automatisch zijn antwoorden ook fout. En mocht de speler wél de juiste persoon verdenken, dan wordt er ook nog eens een enorm beroep op het geheugen gedaan.

Er zitten dus twee onzekere factoren in het spel

 1. Je weet niet wie de mol is.
 2. Je moet allerlei kleine dingen onthouden over wat er die dag is gebeurd, en wat de mol heeft gedaan. Maar je weet dus niet eens zeker wie de mol is.

Dus hoe weet je dan in vredesnaam wat relevant is? Of is dat juist het leuke?

Mijn conclusie over Wie is de mol?

Ik heb het gevoel dat ik iets mis omdat ik Wie is de mol? niet begrijp. Maar omdat het programma een groot beroep doet op het geheugen in combinatie met een onzekere basis vind ik het niet leuk om te kijken.

Kijk jij Wie is de mol? En wat is er in vredesnaam toch zo leuk aan? Ik wil het echt graag weten!

Similar Posts

70 Comments

  1. Gelukkig ben ik niet de enige die “wie is de mol” niet snapt z! Wat is er zo bijzonder aan? Al die zendtijd nog eens over allerlei theorieën en speculaties ! Ik zie de lol er niet van in ! Misschien mis ik een bepaald gen ????
   Wat maakt het mij uit wie de “mol” is !!

 1. Oooooh ik hou echt van de mol!

  Het is net die intrige die het zo fijn maakt. Iedereen loopt er constant op zijn tippen, want iedereen kán de mol zijn!

  Het allerleukste is misschien wel : op zoek gaan naar de verstopte tips van de programma-makers. Elk dong dat je ziet, kan een tip zijn!

  Ik vind het her heerlijk, het mollenspel!

 2. Ja ik kijk al jaren. Voor mij is de combinatie van intrige, mooie opdrachten op mooie locaties en een beetje mee speuren naar de Mol gewoon leuk. De laatste aflevering waarin je ziet wat de Mol onder andere allemaal heeft gedaan of mpogging heeft gedaan tot saboteren is ook erg leuk.

 3. Ik vind het ook een leuk programma. Mooie omgeving, leuke opdrachten en fanatieke deelnemers.
  Ik ben niet goed in het zien van de verborgen tips en molacties, maar nog steeds vind ik het een leuk spel.
  De deelnemers hebben niet voor niets hun eigen mollenboekje waar ze aantekeningen in maken.

 4. Hahaha ja ik kijk het en al jaren! Ik baal dan ook als ik dan een verjaardag ofzo zou hebben dan meld ik me nog het liefst ziek, want ik wil niks missen! Mijn moeder vond het eerst ook niks, maar uiteindelijk is ze toch gaan kijken en nu is het ook één van haar favoriete programma’s! Ik heb het trouwens nooit goed haha. Je moet wel blijven volgen en verder kijken dan aflevering 3 ???? dan kom je er vanzelf in.

 5. Ik kan er niks aan doen maar ik deel je mening helemaal. Ik vind het zo’n onzinnig programma en snap echt niet wat anderen er leuk aan vinden… hahaha

 6. Ik vind de mol juist heel erg leuk, het legaal mogen liegen en bedriegen, het spel spelen en je gaat naar huis omdat je de antwoorden fout hebt en niet zoals bij Expeditie Robinson omdat je de sterkste bent of niet goed in de groep zit.

 7. Ik kijk het niet, sterker nog.. ik heb nog nooit een aflevering gezien. En doordat anderen er zo enthousiast over zijn hoor ik er ook veel over, maar ik begrijp er weinig van haha.

 8. Ik vind wie is de mol pas sinds kort leuk om te kijken maar vooral omdat ik de vorige seizoenen niet vanaf het begin heb gekeken en nu wel. Ik vind het zelf een spelletje om op dingen te letten en daarna te raden wie de mol is. Vorig jaar had ik m al vrij snel goed. Maar ben niet erg van de mol hype vind het leuk om te kijken en meedoen maar erover bloggen en poels enzo doe ik niet aan mee

 9. Wij kijken ook niet. Zelden of ooit eens voorbij zien komen op het scherm. Nu is het wel zo dat wij erg weinig tv kijken.

 10. Oh het is zo leuk om te zien of je kan uitvinden wie de mol is. Wie zit de boel te bedriegen, valt het op, of juist niet. geweldig programma! Fan vanaf het eerste uur overigens

 11. Ik begrijp je. Ik heb vrienden die het fanatiek volgen en ik heb het 2x geprobeerd, maar ik snap de hype ook niet. Veel te vermoeiend om overal maar op te moeten letten. Nou had ik sowieso al een tijdje geen tv meer, dus ik mis zo ongeveer elke hype ;-)

 12. De voorkeur voor TV-programma’s zijn natuurlijk heel persoonlijk. Ondanks dat ik pas drie jaar kijk (het programma draait al 18 seizoenen) vind ik Wie is de mol heel leuk. Niet dat ik er veel van begrijp maar ik vind de beelden van de verschillende landen prachtig en de opdrachten ingenieus bedacht.

 13. Ik vind het juist heerlijk om naar te kijken! Je hoeft echt niet zo fanatiek mee te doen en alles te onthouden hoor ;) Het gaat gewoon om de vage spannende opdrachten en om de mindfuck. Als je eenmaal 1 seizoen hebt gevolgd, wil je niet meer zonder hahah

 14. Toen het programma van start ging “heel lang geleden”, was het nog zonder BN’ers. Toen was veel leuker vind ik omdat er toen ook wel ‘gemold’ werd maar zonder intriges etc. Voor mij is George uit seizoen 3 nog steeds de enige echte mol!
  Overigens kijken we thuis niet meer omdat we er geen bal meer aan vinden????

 15. Ik houd niet van intriges, ik houd niet van wedstrijdjes wie er het beste is(deels omdat er altijd naar gedaan wordt over wie niet de beste was of slechtste was) Doe maar gewoon gezellig, en eerlijk, en samen, met elkaar. Dat vind ik veel leuker.
  Maar goed, dat is persoonlijk.

 16. Haha ik ben gek op de Mol! :) Ik vind het leuk om te zien hoe de groep opdrachten uitvoert en wel of niet daarin slaagt. En de laatste aflevering is altijd briljant als je de opdrachten gezien hebt, want dan zie je waarom er minder geld is gehaald of waarom een opdracht niet lukte: de mol was bezig :)

 17. Vorig jaar werd het programma opnieuw gelanceerd in België. Toen heb ik die reeks wel bekeken. Ik kijk vooral omwille van de fantastische reis die ze maken en de spelletjes op zich. Ben absoluut zelf geen die hard fan die de mol wil ontmaskeren. Gewoon een leuke serie om even niet te moeten nadenken.

 18. Mijn moeder is er ook helemaal lyrisch over, dus ik dacht ook maar eens kijken. Ik heb nu 1 aflevering gezien dus ik kan er nog niet veel over zeggen. Maar ik hou wel geheimen en mysterie!

 19. Oh, ik hou van Wie is de mol? Ik volg dit programma al vanaf het allereerste seizoen. Tegenwoordig kijk ik zelden nog televisie, alleen dit programma moet ik zien. Het is het hele concept bij elkaar. De groepsdynamiek, het spel dat continue doorgaat, de prachtige, sfeervolle beelden, het speuren naar de mol, interessante opdrachten, het psychologische spel… Het programma is heel puur. Oh…. :-)

  Ps.1 Ik heb geen aandelen.
  Ps.2 Ik hoef niet per se in de spotlights te staan, maar ik roep al jaren dat ik precies bekend genoeg wil worden om een keer deel te kunnen nemen aan dit programma!

 20. Het is een stukje ontspanning en intrige. Ik zit er al-tijd naast bij het raden van de Mol, elke finale ben ik weer in shock. Blijft leuk, en mijn man vind het ook erg leuk, dus wij zitten altijd gezellig op de bank, drankje hapje, wie is de mol te kijken.

 21. Nou….hier net zo. Ik heb dus afgelopen zaterdag voor het eerst gekeken, met dezelfde reden als jij. Mijn vriend en leasedochter zaten aan de buis gekluisterd, en ik zat ongemerkt alweer te lezen! Ik snap er niet heel veel van en wil dit ook niet snappen hoor haha. Laat mij maar naar robinson kijken, dat is duidelijk voor mij.

 22. Ik moet bekennen dat ik het spel nooit goed begrepen heb. ik mis er denk ik het geduld voor. Het principe: eentje speelt vals, wie is dat , vind ik best grappig.maar dat gedoe met mensen die naar huis moeten en zo..dat snap ik echt niet

 23. Ik zie hierboven dat er nog best veel fans zijn van widm. Ik heb het ooit één keer gezien in het allereerste begin en ben al heel snel afgehaakt. Ik hou niet van programma’s waar je elkaar een loer moet draaien, liegen en bedriegen, stiekeme afspraken maken etc.
  Ik vind het vooral heel kinderachtig, nou vind ik dat tegenwoordig al heel gauw met allerlei programma’s, zal wel met de leeftijd te maken hebben, haha. En wat zie je nou helemaal van het land waar het zich afspeelt, alleen de locatie waar een opdracht moet worden uitgevoerd. Tenzij dat verandert is nu, weet ik natuurlijk niet want ik kijk niet meer.

 24. Onze zoon(9 jaar) is er vorig jaar ook mee begonnen, daarvoor keek hij naar de kinderversie. Die ik trouwens wel leuk vond. Hij moet alleen kijken want wij vinden er alle twee niks aan. En wat ik heel erg knap van hem vond is dat hij het vorig jaar goed geraden had wie de mol was. Er is nu nog maar een aflevering geweest dus ben benieuwd hoe ver hij dit keer komt. Na elle uitzending maakt hij een briefje met wie hij denkt en die levert hij bij mij in als bewijs zeg maar. Want ze kunnen nogal wispelturig zijn soms????
  En voor de rest snap ik de hele hype dus ook niet.

 25. Word een beetje moe van de programmas waarin BNers op kosten van een omroep allerlei mooie reisjes maken en ervaringen opdoen. Van het spelen van een spel zoals wie is de mol tot het ontdekken van hun verleden. Deze mensen kunnen dit vaak gewoon zelf betalen. Leuker zou het zijn als de gemiddelde nederlander de kans geboden word dit te doen. En als ik mooie landen en/of natuur wil zien kijk ik wel naar de mooie programmas van de BBC waarin de landen en dieren dan de hoofdrol spelen.

 26. Haha, grappig om te zien dat niemand zegt: ik vind het een beetje leuk. Je vindt het of heel leuk of echt niks aan.
  Zelf kijk ik echt bijna geen televisie, maar dit kijk ik altijd. Ik zit bijna altijd in de richting, maar dan heb ik het op het eind nét niet goed.
  Ik vind juist vooral het psychologische spelletje het leukst, kijken hoe mensen in elkaar zitten, wat ze voor jokers overhebben enz. Ik hou ervan.

 27. De laatste 2 seizoen hebben we de Belgische versie gevolgd en elke week vonden we een andere verdacht. Snap best dat mensen er helemaal in kunnen opgaan

 28. Ik vind het wel heel leuk; de spellen zitten altijd supergoed in elkaar en je wordt inderdaad steeds op het verkeerde been gezet. 1 iemand is de mol, maar de rest heeft er belang bij om de verdenking op zich te laden, dus dat maakt het extra spannend.

 29. Hahahaha wat leuk!! Ik heb nog nooit een aflevering gekeken.
  Ik heb mij wel is afgevraagd of ik het ook niet leuk moet gaan vinden. Maar ik geloof het toch niet…
  groetjes,
  Marleen

 30. Fijn om even een uitleg over het programma Wie is de Mol te lezen. Ik heb het ook nog nooit gekeken. Heb ook niet het plan te gaan kijken. Ook niet nu :-)

 31. Haha, ik vind het dus juist echt een geweldig programma! Maar mijn moeder vind het ook maar niets. Grappig is dat hoe smaken kunnen verschillen.

 32. Ik vind het een geweldig spel! Omdat het zo goed in elkaar zit qua de mol en de andere spelers die graag de verdenking op de mol willen hebben (als de andere tegenstanders dat denken, maken ze fouten bij het invullen over de vragen wie zij denken dat de mol is en worden dan naar huis gestuurd en zo word jij de winnaar) Elke week word je weer op het verkeerde been gezet

 33. Haha, alleen die titel al. Ik kijk het ook niet, maar voel me bijna de enige! Voor mij is het niet heel boeiend om naar te kijken. Ik denk dat het met spanning te maken heeft. Er wordt ook zoveel aandacht aan besteed in de media!

 34. Haha! Ik snap je helemaal! Zelfs je theorie met het knoopgat! Ik heb een aantal keren gekeken en erg veel plezier eruit gehaald, maar ik kan het ook niet meer opbrengen. Weer de zoveelste editie en je moet er weer voor gaan zitten. Tuurlijk kan je later uitzending gemist kijken, maar dan heb je de spoilers al weer op de werkvloer gehoord.. pfff

 35. Hier nog zo één die het niet volgt haha ik heb weleens een aflevering gekeken, maar vind het niet leuk. Ik zal het principe ook wel niet begrijpen ????

 36. Eerlijk gezegd kijk ik nooit echt wie is de mol. Ik snap nooit wie de mol zou moeten zijn, dus dat is niks voor mij!

 37. Wij hebben ook een Vlaamse versie en vind het gewoon leuk om mee te clues te achterhalen en te raden naar zie de mol is! Een beetje Cluedo ;) De NL versie wel mooi gezien!

 38. Hahah wij zitten op één lijn denk ik. Ik heb het zelfs maar 1 keer gezien, toen wist ik al dat het niet mijn ding was. Daarin tegen lijkt schijnbaar het grote gedeelte het zo leuk te vinden.

 39. Ik moet je eerlijk zeggen dat ik daar dus ook geen barst van begrijp. Ik heb 2 x een groot deel van een seizoen gezien en het kan me niet echt boeien.

 40. De mol? Wie is dat?

  Lol! Ik kijk nooit. Het eerste jaar keek ik er naar en vond er toen al geen ruk aan. Dus meteen in de verledentijd-lade gelegd.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.