Cadeautip voor een 4-jarige!

cadeautip vierjarige

Twaalf jaar geleden is het inmiddels dat ik onderstaande post met een idee voor een cadeau voor een 4-jarige schreef. Destijds bezochten mijn kinderen nog de basisschool, en was ik dus nog in de weer met lunchtrommels en bekers!

Ik heb deze post geupdate en handige nieuwe informatie toegevoegd over onder andere Action traktatiebekers en nog veel meer!

Action broodtrommel

Vandaag* stond ik met een felgroene Action broodtrommel in mijn handen. Hij kostte slechts 0,79. Toch heb ik hem weer terug gelegd, want mijn ervaring is dat de sluitingen van zulke goedkope trommeltjes nogal eens ‘lam’ raken.

Lunchbox met vakjes Action

Ook handig: een lunchbox met vakjes van de Action:

lunchbox met vakjes Action

Inmiddels ben ik zo’n twaalf jaar bezig met het dagelijks vullen van de trommeltjes voor school. Gedurende die tijd heb ik verschillende merken gebruikt afkomstig van de Wibra, Zeeman, Action en Hema. Maar het bekendste merk is toch wel Mepal.

Beker met naam

En ik moet zeggen, toen ik op de website van koter kado de nieuwe Mepal Lunchbox zag, was ik oprecht onder de indruk. Je kunt er namelijk zelfs een ‘koelelement’ in doen, zodat je kind niet met zweterige kaas geconfronteerd wordt.

Subliem verjaardagscadeau voor een vierjarige

Daarnaast kun je de naam van je kind er op laten drukken. Ik vind dit echt een subliem verjaardagscadeau voor kinderen die hun schoolcarrière gaan beginnen. Als moeder zit je jarenlang gebeiteld met een stevig trommeltje, en je hoeft niet bang te zijn dat het ding kwijt raakt, aangezien de naam van je kind er op staat.

Het is natuurlijk ook leuk voor oudere kinderen.

In april wordt mijn zoon Ot 10, en ik denk dat hij ook zo’n leuke trommel gaat krijgen!

Update augustus 2022

Ik word er een beetje melancholiek van… Waar is de tijd gebleven! Tegelijkertijd ben ik ook wel opgelucht dat ik niet langer bezig hoef te zijn met goed sluitende broodtrommels en bekers die écht niet lekken.

Naar aanleiding van deze post vroeg Melanie mij naar een zogenoemde traktatie beker van de Action.

Traktatie beker Action

Een traktatie beker van de Action is een simpele papieren beker. En ze zijn inderdaad perfect als traktatie beker! Je kunt ze vullen met van alles en nog wat, en gebruiken als leuke traktatie op school. Denk aan tumtummetjes, Engelse drop of iets gezonders zoals popcorn en rozijntjes.

Onderstaande traktatiebekers van de Action kosten maar 45 cent voor 10 bekers!

Traktatie beker Action Traktatie beker Action Traktatie beker Action Traktatie beker Action

Naast traktatiebekers kun je bij de Action ook terecht voor traktatie bakjes! Je vindt ze onder de noemer snackbakjes. Vijf Action traktatiebakjes kosten 89 cent. Ze zijn dus wat duurder dan de traktatiebekers.

traktatiebakje Action

Leestips

Heb jij voorkeur voor een bepaald merk trommeltje? En wat doe je er zoal in? Heb jij behoefte aan een koelelement?

*Dat was januari 2011…. Ach ja… Das war einmal. Zucht…

Similar Posts

17 Comments

 1. mijn voorkeur gaat uit naar Tupperware,
  helaas raken ze op een bepaalde leeftijd nog wel eens iets kwijt en dan krijgen ze goedekope bakjes (Xenos, Wibra) mee.
  Ik vind deze van Mepal met naam ook wel heel erg leuk…….

  gr. Anita

 2. hey, mepal hebben ze hier ook , met ‘coole’ prentjes op de deksel natuurlijk – maar de stickers met hun naam houden niet zo – dus dit vind ik nog wel een goede tip – bedankt !

 3. Ik denk dat je voor hetzelfde geld ook bij Tupperware wel een bakje hebt, bekers zijn wel duurder als ze die nog in het assortiment hebben tenminste.
  Het voordeel van Tupperware vind ik dat je het in principe voor je leven hebt, gaat het stuk dan krijg je het weer vervangen en dat is met Mepal niet zo….

  gr. Anita

 4. Hier hebben ze ook de goekope groene (je er ook heb ook blauw en oranje van) trommel van de action en doen er al 2 jaar mee.
  Sluiting gaat nog steeds goed dicht en trommel gaat regelmatig in de vaatwasser.. niks mis mee dus

 5. Ik vind het persoonlijk altijd het belangrijkste van welk materiaal het gemaakt is.
  Toch fijn om te weten dat het materiaal geen vieze chemische stofjes afgeeft aan de lekkere boterhammen van de kids.

  Ook de site van greenjump staat hier een heel artikel over.

  Groeten M@@ike

 6. Ik heb een stuk of of vier verschillende trommels.Ik heb een dora trommel met bijpassende beker ooit gekocht bij de Zeeman en die gaan nu al 4 jaar mee.De andere trommel heb ik op de rommelmarkt gekocht voor zo´n 50 cent per stuk.
  Deze gaan waarschijnlijk nog langer mee,want hoe lang heeft de vorige gebruiker deze trommels gebruikt?
  Groetjes Alexandra

 7. Tupperware heeft nog nooit weekmakers of giftige kleurstoffen gebruikt. Ik heb er veel van. O.a. diepvriesdozen, de oudste zijn een jaar of 45. En als iets stuk gaat door een fabrieksfout dan wordt het nog steeds vergoed. Maar laatst had ik een artikel totaal versleten en dat is dan geen fout van Tupperware meer. Logisch eigenlijk.
  Hartelijke groet en tot laters
  Gerrie

 8. Goede tip! Mijn zoontje wordt in de lente vier en ik ga dit zeker op zijn verlanglijstje zetten!
  Heb trouwens zelf nu een stickertje van Goedgemerkt op zijn fruitbakje voor de peuterspeelzaal en die is ook vaatwasser en ‘peuter-peutervingertjes’ bestendig. Heb alleen de achternaame en telefoonnummer erop laten drukken, dus ik kan de stickers voor het hele gezin gebruiken.

  Pauline
  thuismetkinderen.blogspot.com

 9. hele goede tip. Als mijn kleine meid straks naar school gaat dan is dit idd wel een heel bijzonder kado ik kreeg laatst mijn oude broodtrommeltje van mijn moeder”kijk eens wat ik op zolder vond” vond het echt bijzonder al die jaren heb ik met dat tupperware trommeltje gedaan…

 10. Toen ik nog werkte heb ik voor mezelf een lunchbox gekocht waarin je makkelijk lekkere slaatjes, restjes pasta(salade) van de vorige dag, yoghurt, stukjes fruit enz. goed in kon meenemen. Er zitten losse vakjes en bakjes in die je apart kunt afsluiten. Wel prijzig maar fantastisch!
  https://www.laptoplunches.com/
  Op de website wel honderd foto’s van lunches die mensen in de lunchbox maakten. Heel inspirerend (https://www.laptoplunches.com/photo-gallery.php)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.