Auto voor vrouwen

auto voor vrouwen

Een auto voor vrouwen.

Is dat nodig?

Auto voor vrouwen

Als moeder zit je in theorie weliswaar achter het stuur. Maar soms voelt het wel eens alsof de remmen niet meer werken, en doen de kinderen alles wat je ze verboden hebt! Dan kan het prettig zijn om létterlijk het stuur in handen te nemen, en een autoritje te maken. Als jij aangeeft dat je naar rechts wilt, dan gá je ook naar rechts. En als jij op de rem trapt, dan stopt de auto ook.

Om met Hyundai te spreken:

‘Alles in eigen hand was nog nooit zo relaxed.’

Fijne auto: Hyundai ix20

Nou ben ik op het gebied van auto’s nogal een nitwit. Als mensen mij vertellen dat ze een nieuwe auto hebben gekocht, dan is mijn belangrijkste vraag: ‘Wat voor een kleur?’ Maar zelfs ik raakte geïnteresseerd toen ik las over de Hyundai ix20 die ‘Stijlvol, dynamisch, veelzijdig, praktisch, mooi, veilig en amuserend’ is! Als deze auto een man was, dan was hij mijn ideale partner!

Auto voor vrouwen: met parkeerhulpje

Hij is namelijk onder andere toegerust met een navigatiesysteem en een parkeerhulpje! ‘Niemand merkt dat u hulp krijgt van slimme technologie als u kiest voor het optionele navigatiesysteem met achteruitrijcamera,’ belooft de brochure. Ik zie me al nonchalant mijn auto in de meest lastige parkeerruimtes manoeuvreren.

Auto voor moeders: ruimte naar wens aanpassen

Omdat je de stoelen heel makkelijk kan verzetten, kun je het aantal zitplaatsen naar believen groter of juist kleiner maken.

Milieuvriendelijke auto voor vrouwen

Ook op milieugebied doet de Hyundai ix20 het goed: motoren van de Hyundai ix20 behoren tot de zuinigste in zijn klasse. De 1.4-liter benzinemotor produceert bijvoorbeeld slechts 130 g/km aan CO2 in combinatie met het start-stopsysteem.

Een auto voor vrouwen: flauwekul?

In principe is een speciale auto voor vrouwen flauwekul. Want waarom zouden vrouwen een andere auto nodig hebben dan mannen? De keuze van een auto hangt af van individuele voorkeuren, zoals budget, rijstijl, behoeften en smaak. Wat voor de ene persoon een goede auto is, kan voor een andere persoon minder geschikt zijn, ongeacht het geslacht.

Anderzijds kan het wel zo zijn dat vrouwen andere voorkeuren hebben als het om auto’s gaat. Sommige vrouwen willen liever een wat kleinere auto’s vanwege hun wendbaarheid en gemak bij het parkeren, terwijl anderen vrouwen misschien voorkeur hebben aan een ruimere auto, zoals SUV’s of stationwagens voor extra laadruimte.

Bij een auto kopen is het belangrijk om rekening te houden met verschillende factoren, zoals grootte, brandstofefficiëntie, betrouwbaarheid, veiligheid, comfort en technologische functies.

Hyundai review website

Heel bijzonder is dat Hyundai een review website rondom deze auto is gestart. Je vindt daar de onafhankelijke mening van proefritrijders, autobladen en blogs! Ook kun je er een filmpje bekijken en de folder lezen.

Leestips

Hoeveel auto’s hebben jullie?
Rijd je in een nieuwe, of tweedehands auto?
Wat vind jij belangrijk aan een auto?

Similar Posts

10 Comments

 1. Wij rijden een tweedehands Opel Zafira, met zes zitplaatsen. Ik ben het helemaal met je eens dat een auto altijd moet starten!

  Onze vorige Renault Espace vertikte dat steeds vaker, en op een gegeven moment werd ik daar echt zenuwachtig van.

 2. Ik rijd zelf een oudje. Een volkswagen polo. Voor een habbekrats gekocht en ik rijd er inmiddels al 5 jaar in. Hij is pas weer goed gekeurd, dus zeker nog weer een jaar erbij!!Het is voor mij belangrijk dat ik gewoon kan gaan en staan waar ik wil, en als het nodig is voor mijn kinderen er kan zijn. Onze zoon heeft PDD-NOS een autistische stoornis en hij zit op het VSO. Kan soms driftbuien krijgen (is gelukkig al best lang niet meer gebeurd) en dan moet ik er heen kunnen. Omdat Jan in de ploegen zit is het handig dat ik eigen vervoer heb. Zelfs onze hond past erin en dat is fijn, want we wandelen het liefst in losloopgebieden.Jan heeft ook een auto, daar heb ik over geschreven in m’n blog onder de titel ïedere gek heeft z’n gebrek”.

 3. Ik rijd in een Golf Plus en mijn man heeft een auto van de zaak.(zonder bijtelling, omdat we er niet prive mee rijden) Een Golf Plus is een hogere golf. Hele fijne auto, diesel, achterbank is helemaal verstelbaar, achteruitrijsensoren en verwarmde stoelen (lekker!!) We hebben ‘m 2ehands gekocht in Duitsland. We hadden eerst een Peugeot 206 SW (=stationwagen) maar die kon onze caravan niet trekken.

  JJA

 4. Mooie vraag.. wij hebben feitelijk twee auto’s voor de deur staan, maar één is er maar van onszelf. Een oude tweedehands, omdat een nieuwe voor ons nog steeds niet te betalen is in aanschaf. Jammer, want niet alleen het milieu is dan beter af, ook de portemonnee zou met een nieuwe bolide stukken beter af zijn.
  De tweede auto is een (nieuwe) auto van de zaak, voorzien van alle nieuwstje snufjes, maar we rijden er geen kilometer prive mee. Dit omdat we dan maandelijks veel duurder uit zijn dan dat we onze eigen auto rijden. Gekheid? Ja, eigenlijk wel, maar het is óf twee auto’s met ongeveer € 100,00 aan kosten per maand, óf één auto met ongeveer € 250,00 kosten per maand.

  Oh.. en de voorwaarden? Dat ‘ie (veilig) rijdt! ;o)

 5. Wij hebben 1 auto. De laatste jaren altijd nieuwe auto’s gereden. Maar nu wij minder rijden ( Husband loopt naar zijn werk ), was de behoefte ook minder.

  Vorig jaar werd onze auto total loss gereden en wij kregen de nieuwwaarde uitgekeerd. Toen hebben wij een tweedehandse auto gekocht. Een Fiat Panda uit 2006. Rijd zuinig en kost niet veel als hij stilstaat. Wij zijn er blij mee.

  Liefs Frederique

 6. We hebben er twee, omdat het werk van manlief buiten de plaats is en het handig is als hij zelf kan bepalen wanneer hij naar huis kan. Ik heb er één. Maar allebei tweedehands. Als de kinderen groter zijn dan wil ik één auto waarschijnijk weer weg doen.

 7. Ik heb zelf geen rijbewijs maar mijn man wel.

  Vorig jaar hebben wij onze 18 jaar oude auto weggegaan en nu rijden wij in een tweedehands. Geen flauw idee hoe oud deze auto is, geef er ook helemaal niets om als we maar van A naar B komen en de auto in goede staat is om ons veilig te vervoeren.

  Wel wil ik graag mijn rijbewijs halen. Ik zeg steeds voor mijn 40e dus heb nog een ruime 3 jaar de tijd ;)

  Groetjes kasboekvrouw

 8. Tot voor kort hadden we 2 auto’s omdat we beide werkten. Maar nu we de hele dag thuis zijn hebben we nog 1 peugeot partner. Bevalt erg goed. We hebben hem nieuw gekocht in 2004. We hebben er veel gemak van omdat er veel laadruimte in zit, en omdat we in het buitengebied wonen kunnen we maar inladen als we in een grote plaats zijn. Maar we rijden alleen als het noodzaak is, we doen ook veel op de fiets.

 9. wij hebben meerder auto’s (oeps) nee, even zonder gekheid. Hier voor de deur staat een chevy transporter (7 pers) deze konden we vorig jaar (met inruil van onze oude auto) heel goed aanschaffen. We moesten een andere auto omdat ik vanwege mijn handicap niet meer in en uit de auto kon komen. We hebben nu een auto met hoge instap.
  Verder staat er een VW bus voor de deur maar dat is een bus van de zaak van manlief.

  verder heeft manlief samen met zijn broer en zus nog een 2cv. Deze is van schoonmama geweest, en is bij haar overlijden naar haar 3 kids gegaan. En manlief is samen met zijn broertje nog een Dyane aan het opknappen. Als het goed is, kan daar van de zomer ook in gereden worden.

  groet
  bezigbijtje
  gro

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.