Wafelijzer van de Lidl

wafelijzer van de lidl
Tegenwoordig bak ik op vaak woensdagmiddag wafels met mijn wafelijzer van de Lidl. Tussen de middag eten we al warm, en ‘s avonds is dan het meeste werk al gedaan. Dat komt goed uit, aangezien ik op woensdag altijd alle bedden verschoon.

Ik bak mijn wafels met 250 gram zelfrijzend bakmeel, twee eieren, 450 ml halfvolle melk, 60 gram vloeibare boter en wat kaneel. Hieronder zie je het resultaat van mijn inspanningen:

wafelijzer lidl

Wafelijzer van de Lidl

Maar wat mij nou zo verwondert is dat de wafels per wafelijzer verschillend smaken! Terwijl ik precies dezelfde ingrediënten gebruik voor het wafels bakken! In het geval van het Lidl wafelijzer ben ik daar niet zo blij mee, want de wafels in mijn oude wafelijzer waren veel knapperiger en lekkerder. Ik snap er echt niks van.

Wel blijken de wafels uit mijn Lidl wafelijzer een dag later bijzonder lekker. Ik warm ze op in een vergiet dat ik boven een pan met kokend water zet. ‘De magnetron voor arme mensen,’ noemde mijn moeder dat altijd. De wafels worden er weer heerlijk zacht van en smaken verrukkelijk met een flinke dosis poedersuiker.

Lees ook mijn review van het Lidl verspakket.

Kniepertjesijzer Lidl

Helaas vind je geen kniepertjesijzer bij de Lidl. Dit wordt ook wel een oublie ijzer genoemd. Hieronder zie je hoe zo’n kniepertjesijzer eruit ziet:

kniepertjesijzer lidl

Met een  kniepertjesijzer kun je van die opgerolde, knapperige kniepertjes maken. Ook de Action verkoopt ze op het moment helaas niet. Een kniepertjesijzer vind je bijvoorbeeld wel bij bol.com.

Leestips

Hebben jullie dat ook, dat wafels per wafelijzer verschillend smaken, met dezelfde ingrediënten?!
En wat is jullie favoriete wafelrecept?

Similar Posts

11 Comments

 1. Hallo,

  Ik volg je blog sinds kort….Ik heb zelf een wafelijzer van Welkoop, we hebben het een keer geprobeerd, maar de wafels vielen ons tegen, waren ook snel slap. (zullen wel wat fout gedaan hebben.)Pas hadden we het er nog over, dat we het nog eens gaan doen. Ik zal jouw recept ervoor gaan gebruiken, ik hou je op de hoogte!
  Groetjes Joke

 2. Ja. Mijn vriendin had een wafelijzer gewonnen en wist zeker dat ze er niets mee zou doen. Ik heb er al 1 maar met 5 kids is een 2e wel meegenomen.
  De “nieuwe” doet er veeeeeel langer over en de wafels zijn niet egaal van kleur…..
  Misschien toch weer teruggeven….

  Groetjes Nelly.

 3. Ik vind ze heerlijk de wafels. Ik heb maar een ijzer dus weet niet hoe ze met een andere smaken.
  Het recept is zo’n beetje hetzelfde, en echt iedereen smult mee het liefste nog warm!! MMMmmmm.

 4. Neen, ik heb dat niet want ik heb jammer genoeg geen wafelijzer! Maar ik vond dat mijn mama dat zo lekker kon maken dus ik hoop dat mijn ventje mij verrast met ‘n wafelijzer (voor moederdag ofzo, maar dan zonder kinderen) dan kan ik ze zelf maken! Pas daarna zal ik je kunnen zeggen of ik dit verschil tussen wafelijzers ook ervaar. Liefs. Me

 5. Hallo,

  Mijn vraag is of je de vloeibare boter gebruikt voor het invetten of dat je dat door het beslag mengt. Ik heb een Tafal Reverso met wafelplaten, die vet ik in met vloeibare boter en de wafels lukken eigenlijk altijd goed.
  Groetjes,
  Karin

 6. Ik gebruik inderdaad vloeibare boter, maar desondanks vind ik de wafels aanzienlijk minder lekker met mijn Lidl wafelijzer.

  Aangezien het ijzer blijkbaar best een rol speelt, overweeg ik nu om een ‘beter’ wafelijzer te kopen.

 7. Ik heb een wafelijzer gehad, maar gebruikte dfat ding nooit. Het werd een keukenlijk en ik heb het weg gegeven. Ik vond de wafels ook niet echt lekker en ik had hem nog wel in België gekocht. Voor mij toch wel het land van de wafels.

 8. Ik heb een ijzer van Tristar. Gratis uit een doos kringloopspullen van een vriendin. Het volgende recept zat erbij:
  – 250 gr bloem, 250 gr halvarine of boter, 250 gr suiker, 4 eieren, vanillesuiker naar smaak, snufje zout. Eiwitten apart kloppen en door het beslag spatelen. 3 uur laten rusten. Heb ook wel eens wat van de boter en suiker vervangen door hetzelfde gewicht in appelmoes. Echt lekker. Groet Bespaarma(atje)

 9. Ik vet het ijzer nooit in,dat mag volgens mij niet. Ik heb verschillende recepten,maar inderdaad als je het doet zoals Bespaarma(atje) het doet, moet het lukken.
  SuccesWilma

 10. Ik bak heeeeeel veeeeel wafels, en
  er is inderdaad een verschil in
  wafelijzers. Ik heb een oudje (met vaste vorm) dat
  een beetje sleet begon te vertonen
  en toen kreeg ik van mijn buurvrouw
  een nieuw met losse vormen die je
  kan wisselen voor croques of wafels.
  Ik vind dit echt niet goed, mijn wafels lukken niet goed in het nieuwe ijzer en ik neem altijd mijn
  oudje er terug bij….
  Ook heb ik er eens een kleintje van
  aldi gekocht (ben altijd bang om in
  panne te vallen als ik nog veel deeg over heb), maar de resultaten
  vallen ook erg tegen. Dus volgens
  mij zit er wel verschil in wafelijzers.
  liefs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.