Sfeerprofielen trapbekleding

trapLinda schreef voor Huisvlijt een artikel over trapbekleding.

Daar heb je tegenwoordig namelijk heel veel mogelijkheden in. In ons oude huis in de stad hadden wij ecru-kleurige stoffen tegels op de trap. Niet echt mooi, maar het liep wel veiliger. Hier in ons huis op het platteland is de trap alleen geschilderd.

Zo mooi als op het plaatje in deze post is onze trap helaas niet.

Lees hier onder Linda's artikel!

Sfeerprofielen trapbekleding

De inrichting van je huis is altijd erg persoonlijk. Hetzelfde geldt voor een traprenovatie. Er zijn honderden mogelijkheden in kleuren en patronen wanneer het gaat om het kiezen van trapbekleding. En je wilt natuurlijk graag dat het past bij de rest van het huis. Om je keuze voor trapbekleding wat makkelijker te maken kun je gebruik maken van zogenoemde sfeerprofielen. Zo'n sfeerprofiel past bij een bepaald soort trapbekleding.

Strak en modern: Laminaat

Voor een strakke moderne look wordt in de meeste gevallen gekozen voor laminaat. Door de mooie afwerking en grote diversiteit aan kleuren en patronen is er eigenlijk altijd wel iets te vinden wat bij je huis past. Op dit moment vinden veel mensen het leuk om te spelen met het contrast van de vloer:

Bij een lichte vloer een donkere kleur trapbekleding en andersom.

Je kunt kiezen worden uit plaklaminaat, of overzettreden die kant en klaar in de fabriek worden gemaakt. Die laatste staan bekend om hun hoge kwaliteit. Ze zijn gemakkelijk te plaatsen en geven een perfect resultaat.

Lees ook mijn post over je trapgat verven! Want alles er strak en modern uitziet, is het wel zo mooi als de boel strak in de verf staat.

Knus en comfortabel: Tapijt

Houd je van een uitnodigende, comfortabele sfeer? Dan kun je het beste kiezen voor tapijt. Tapijt er een stuk verwelkomender uit dan laminaat, en geeft je huis een knus gevoel. Tapijt loopt lekker, en is geluidsdempend. Dat is handig als je kinderen hebt die graag luidruchtig naar boven stampen.  Een ander groot voordeel is de prijs van tapijt.

Tapijt is namelijk de goedkoopste vorm van trapbekleding.

Houd er wel rekening mee dat er meer onderhoud nodig is en tapijt vaak maar enkele jaren meegaat.

N.B. Denk ook eens aan de duurzam stof jute in dit verband.

Robuust en authentiek: Eikenhout

Sommige mensen houden van een 'houtlook'. En wat geeft nou een betere houtlook dan echt hout : )

Eikenhout is het populairst als het gaat om houten trapbekleding. Omdat het zo robuust en duurzaam is, is het ook heel erg geschikt voor op de trap. Een eikenhouten trap hoeft er tegenwoordig ecnt niet ouderwets uit te zien. Als je wilt kun je met eikenhout ook een hele moderne look maken.

Renovatie bij woningaanpassingen

Ook als je een trap met een traplift hebt,  kun je je trap renoveren. Als je kiest voor eikenhout moet de traplift wel weggehaald worden. Bij trapbekleding als tapijt en laminaat hoe je voor het verwijderen van de traplift geen extra kosten te maken.

Meer lezen over trapbekleding?

Lees dan: Trapbekleding: hoe ziet jouw trap er uit?

Hoe ziet jouw trap er uit?

Vergelijkbare berichten

11 reacties

 1. Toen wij ons huis kochten, hebben we zowel de trap naar de eerste verdieping als de trap naar zolder laten bekleden door Upstairs. We hadden toen nog katten en wilden o.a. daarom geen tapijt en de traptreden waren nogal beschadigd, waardoor het ook niet mooi zou worden als we ze zouden lakken. We hebben toen gekozen voor donkerbruine treden en zilverkleurige stootborden. We zijn nog steeds blij met deze keuze!

 2. wij hebben geen trap! In ons oude huis hadden we vloerbedekking, maar dat nooit meer. Bij ons zie je veel als op het bovenste plaatje. Of een houten trap.
  als je een houten trap of met laminaat heb is het makkelijker schoon te maken.
  Groet, WIlma

 3. Ik ben blij met onze trappen en overlopen die eindelijk weer netjes zijn, met volledige bekleding. Na 10 jaar lelijke trappen etc. nu netjes en zoveel stiller dan zonder bekleding of maantjes (wordt veel minder vaak wakker van kinderen die een trap op- of afgaan. Zuigen moet je toch en tapijt gaat mij lang genoeg mee

  1. Onze trappen vind ik ook weinig representatief. En we wonen hier pas 5 jaar. Ze zijn dus wit geschilderd, en je ziet er alles op. Bovendien zijn ze beschadigt. Maar zo lang de kinderen nog thuis wonen, heeft het denk ik niet zoveel zin om te gaan opknappen.

 4. Ik moet de trap hier nog steds doen. Zoldertrap was al netjes toen we hier 3 jaar geleden kwamen wonen, geverfd met halve maantjes.
  Beneden heeft er bij de vorige bewoners tapijt op de trap gezeten e die zit nu dus nog vol met meerdere lagen lijm. Ben er toen wel mee begonnen om ht te verwijderen, maar door zwangerschappen ben ik niet meer verder gegaan.
  Het is de bedoeling dat het nog een keer geverfd wordt.

  1. Die lijmresten hadden wij ook in ons huis in de stad inderdaad. Ik kan me voorstellen dat je als je zwanger bent geen puf hebt om dat aan te pakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.