Ben jij blij met de kwakkelzomer? + Huisvlijt Linkparty Reminder

kwakkelzomerToen ik vanochtend na het hardlopen de krant uit onze brievenbus viste, las ik op de voorpagina:

'Blij met de kwakkelzomer, of niet?'

Mijn antwoord is een hartgrondig: 'Jazeker ben ik blij! Dit is tenminste leefbaar weer.'

Ik vind het prima weer, en ben blij dat het niet tropisch warm is. Het woord kwakkelzomer vind ik dan ook een beetje negatief. Ik zou het lieve een fijnezomer willen noemen : )

Onderaan deze post vraag ik aan jullie: 'Wat vind jij van het weer deze zomer?' maar nu eerst de Huisvlijt Linkparty Reminder.

Huisvlijt Linkparty Reminder

Doe mee en deel jouw blogpost! Of ontdek leuke nieuwe blogs.

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

Wat vind jij van het weer deze zomer? Vertel het hieronder in de comments!

Zie ook Zomerdepressie!

Similar Posts

16 Comments

 1. Ik vind tropisch weer ook wel lekker, hoor! Maar je hebt wel gelijk, 'kwakkelzomer' is minstens een beetje overdreven voor deze weer eens doodnormale Nederlandse zomer. En eerlijk is eerlijk, die buien tussendoor hebben me al tientallen liters water sjouwen voor de voortuin bespaard. 😉

  Hoe kort het collectieve geheugen dan is, hè? Mijn kinderen (8 en 7) kan ik het niet kwalijk nemen dat ze inmiddels dachten dat 38° een normale gemiddelde zomertemperatuur is, maar de grote mensen hadden het vorig jaar nog over global warming en extreme temperaturen. 🤷🏼‍♀️

 2. Heerlijke zomer vind ik het. Ik hou van dat wisselende weer. Zo loop je in de regen, paar uur later lunch je op terras of in de tuin. Het is goed voor de natuur en voor de dieren en voor mij dus.

 3. Prima weer. Kwakkel slaat nmm nergens op. Zou kunnen dat dat voor een ander deel van Nederland geldt. Hier waaien wolken snel over. Wel hebben een paar stortbuien gehad, maar ook erg veel zon en zeker niet te warm. Ook 's nachts niet. Ik kan tegen warmte, maar dan moet het geleidelijk gaan. Loop elke dag en heb genoeg ervaring om het hier in elk geval geen kwakkelzomer te noemen.

 4. De schuttingpalen schimmelen en rotten sneller dan ze vervangen kunnen worden.. de paddestoelen staan er beter bij dan in 10 jaar herfst bij elkaar. Mijn éénjarige zomerbloeiers bloeien niet, de knoppen verpotten.

  De tuinkussens liggen nog op zolder. Te koud en te nat om buiten stil te zitten.
  Ik heb nog geen korte broek aangehad. En mijn wollen truien liggen voor het grijpen.
  Ik verhuis nog een keer naar een warm land waar het minder regent.

  Even voor het idee. Vorig jaar van 1 januari tot 1 augustus hadden we 1950kwh opgewekt met de zonnepanelen. Dit jaar staat de teller op 860kwh. De lucht is hier vrijwel de hele dag een grijstint.

  Een echte Nederlandse, klamme, koude, natte zomer. (Voorherfst) het regent eerst 6 weken dagelijks en daarna 7 weken dagelijks.
  Het hoeft niet wekenlang heter dan 30 graden. Maar een weekje blauwe lucht, wat zon en geen regen..

  Ja ik vind het een kwakkelzomer. De verkoudheden tieren hier nog altijd welig. Vroeger moest ik met mijn ouders kamperen en dan had ik binnen een week bronchitis te pakken.

 5. Ik geniet met volle teugen van deze zomer. Heerlijk koel weer, zoals het vroeger ook was in mijn herinneringen. Geen gezweet, veel minder mensen buiten en veel minder zon. Heerlijk.

 6. Ik geniet nu ook veel meer van deze zomer. Het is wel vaak benauwd weer, maar dat komt natuurlijk weer door het regen. Wel eindelijk het grondwater op peil. Geen lelijke gele plekken meer in het gras. Ik kan mij het nog herinneren voor twee jaar terug. Zo'n droge zomer, ik hoefde niet eens gras te maaien, het groeien hield wel op met die hitte. Bijna niets kunnen doen met die extreme hitte. Zo rond de 25 graden, heter hoeft voor mij niet.

 7. Heerlijk dit weer. Ik kan niet tegen de warmte en xat de hele zomer binnen bij de airco. Nu kan ik naar buiten.
  Geertje

 8. Een heerlijke Hollandse zomer! Zo nu en dan een bui... Ik kan me wel voorstellen dat als je op de camping zit je liever wat droger weer hebt. Maar voor mij is dit weer veel beter... De tuin doet het er ook goed op.

  groetjes, Alice

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.