Reacties

10 tips voor je zolderrenovatie — 6 reacties

 1. Wij hebben ook een zolder die louter als berging gebruikt wordt. Ooit doen we misschien eens een investering. Eingelijk hebben we voldoende ruimte, maar zo'n mooi afgewerkte zolder kan toch nuttig zijn.

  • In Engelse woonprogramma's hebben ze het dan altijd over waardevermeerdering. Door een lelijke bergzolder om te toveren tot slaapkamers creëer je meerwaarde voor je huis.

 2. Wij hebben een volwaardige zolder met 2 slaapkamers en 2 dakkapellen. We gebruiken hem vooral als rommelzolder en voor de was. Ik zou hem graag nog opgeruimd hebben en hem nuttiger inzetten, maar ik zie er ook erg tegenop om het op te ruimen. Ik stel die klus uit. Maar ik zal er binnenkort toch aan moeten geloven.

  • Dat klinkt fijn zeg Henny! Twee slaapkamers met dakkapellen! Onze zolder slaapkamer heeft alleen zo'n schuin raam. Een dakkapel lijkt me heel fijn want dan heb je veel meer loopruimte. Op zich best een leuke klus om er volwaardige slaapkamers van te maken lijkt me.

 3. Mocht je het huis ooit willen verkopen, is een zolder met dakkapellen zeker een meerwaarde voor je huis, maar ook voor jullie zelf zou het nu veel gemak, ruimte en licht geven.

  Zelf hebben wij een bovenste appartement in een klein complex en hebben twee verdiepingen. De bovenste hebben we opgedeeld in twee afgesloten ruimtes: een grote kantoorruimte voor mijn man, die vanuit huis werkt en het kleinste zolderdeel is mijn werkkamertje, cq zolderruimte. In beide alleen maar Velux ramen en een klein vast raam in de gevel. Er is voldoende loop- en staruimte, dus dakkapellen zijn niet nodig. In het kantoor zit wel airco anders kun je het er zomers niet uithouden.

  • Dat laatste geloof ik meteen Gerda! Ik bak soms ook helemaal weg in de zomer, daar op onze zolder slaapkamer... Het raam dicht houden helpt daar helaas niet tegen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>