Fruithap: supermakkelijk en groots effect : )

fruithap

Je moet als volwassene per dag 'twee stuks fruit' binnenkrijgen volgens de experts. Ik heb alleen nooit begrepen of ze met 'twee stuks' nou bijvoorbeeld twee stukjes van dezelfde appel bedoelen, of twee appels...

Fruit mee naar school

Hoe dan ook, ik geef mijn kinderen braaf een stuk appel mee naar school, en als ze om 15.30 thuis komen krijgen ze ook weer fruit.

De fruitspies : )

Omdat stukjes appel op een gegeven moment ook wel eens gaan vervelen heb ik mij laatst aan een culinair hoogstandje gewaagd: de fruitspies! Gemaakt van stukjes appel en banaan.

Tataaaa! Ik ben er erg trots op.

Heb jij ook makkelijke tips om fruit leuk te presenteren?

Vergelijkbare berichten

22 reacties

 1. Op zich vind ik het altijd leuk om eten presentabel te maken. Maar bij fruit hoeft het niet voor mij. Gewoon een banaan, of een kiwi(gold, geen green), een appel (dan weer wel in partjes) of een bak druiven. Klaar. Geen gedoe.
  Als je het voor kinderen aantrekkelijk wilt maken: plak er eens wiebeloogjes op :)
  (En ik dacht dat ze met twee stuks fruit twee hele vruchten bedoelden: dus een hele appel en een hele kiwi. Met een halve appel kom je ook wel weg bij kids natuurlijk.)

 2. Hier gaat er op een dag echt wel meer dan 2 stuks fruit pp in. Alleen al aan tussendoortjes zit je op twee, dan bij de lunch en het avond eten nog wat en als er gesport is ontbreken de bananen natuurlijk ook niet.

  Wat mijn dochter erg leuk vindt om samen met vriendinen te maken zijn fruitbomen.
  Neem een banaan pel en halveer in de lengte, leg beide stukken met de buiging naar buiten op een bord, leg partjes mandarijn om de bovenkant en halve plakjes kiwi aan de onderkant, nog wat druiven er bij bij wijze van kokosnoten en smullen maar.

  Wat hier ook erg lekker wordt gevonden zijn minikomkommers, tomaatjes, olijven, zoete paprika (net als bananen heel handig mee te geven)

 3. Plakjes appel op een boterham of cracker met jam/appelstroop. Een lekkere verse ananas in stukjes gesneden als traktatie, of een meloen. In de ochtend eet manlief een fruitsalade, ik eet pap met wat vers fruit erop.
  In mijn gezin wordt sowieso veel groente en fruit gegeten. De meeste moeite is het spul in huis krijgen :-)
  Ik maak soms compote van appel en banaan of van rabarber en appel. De eerste serveer ik zo of met wat kaneel(suiker), de tweede ging ook wat suiker doorheen en gaf ik met een dot kokosroom. Ingevroren fruit in milkshakes is hier ook een succes.

 4. Ja dat zou wel heel makkelijk zijn: 2 stukjes banaan hahahaha. Nee de bedoeling is 2 stuks fruit van normaal formaat. Bij besjes en aardbeien telt dus een lekkere handvol voor 1 stuks.
  Leuk presenteren hoeft van mij niet. Ik eet het gewoon op. Alleen appels vind ik niet lekker uit het vuistje dus die bak ik altijd zacht en dan door de yoghurt. Hmmm.

 5. Als ik ze hier "gek" wil malen van vreugde, schil ik ouderwetse fruitbakjes. 1 appel in stukjes (met zo'n chopper vd ikea, schil eraan) 1 banaan, 2 mandarijnen 1 of 2 kiwi's. Twee stuks fruit halen ze anders niet.

 6. Ik eet zelden fruit. Ook mijn twee kinderen niet. We eten wel veel groenten. We lusten het wel maar het is alsof ons lichaam het niet wil. Als ik bijvoorbeeld 2 aardbeien eet kan er niks meer bij, helemaal vol zit ik dan, ik vraag mij af of er nog mensen zijn die daar last van hebben.

 7. Wat leuk simpel maar het ziet er wel net wat gezelliger uit dan losse stukjes in een schaaltje. Ik ga het maken morgen voor de kids. ja hier krijgen de kinderen ook elke dag fruit mee. En vaak maken we s, avonds ook nog vaak wat fruit voor ze naar bed gaan. zelf moet ik me er wel toe zetten om fruit te eten maar ik doe mijn best.;)

  1. Bij mij werkt fruit eten het beste op vaste moment in de dag. Dus bij de koffie van 10 uur en als de kinderen uit school komen en fruit eten. Dan moet ik eigenlijk ook even nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.