Reacties

Vrouwelijke solidariteit in paskamers! — 25 reacties

 1. kom eigenlijk niet zo vaak ineen paskamer. En als ik ga winkelen doe ik dat op een rustig moment.... of merk ik andermans gesprekken niet op, omdat ik tijdens het passen mijn overal en nergens naartoe vliegende kinderen in de gaten moet houden.

 2. Grappig ik had het gisteren, loop de laatste tijd wat vaker de kringloopwinkel in , en wat een vondsten die ik daar doe!!. Maar ook de mensen geven elkaar tips bij de pashokjes Geweldig!

 3. Ik moet bekennen dat ik mijn meeste aankopen online doe. Maar dan mis je het advies bij de pashokjes, wat soms best fijn is. En inderdaad, dat kan van een onbekende zijn. Misschien moeten er meer pashokjes komen in de wereld. :)

 4. In kleine winkels stoor ik mij juist aan het altijd positieve commentaar van verkoopsters, terwijl ik mensen regelmatig in kleding zie waarvan ik denk 'NIET DOEN'. Dan vind ik het nogal intiem om mijn mening te ventileren. Ik herken wat jij schrijft in anoniemere winkel(ketens) en dat is echt leuk en positief.

  • Verkoopsters die alleen maar wat willen verkopen en daarom van alles zeggen dat het goed staat vind ik ook niet prettig. Ik wil graag een eerlijke mening.

 5. Als ik ga shoppen ga ik altijd met mijn moeder en geven we advies aan elkaar. Vind het altijd prettig dat zij zegt wat ze ervan vind. En ik irriteer mij ook altijd aan de verkoopsters in hun ogen staat jou alles goed. Ik wil graag een eerlijke mening. Dus vraag ik mijn moeder!

 6. Ja helemaal! Mijn vriendin en ik gaan ook zo met elkaar om. Opbouwend commentaar tijdens het passen, altijd eerlijk maar nooit kwetsend :-)

 7. Ja, en ik vind het vreselijk. ik ga veel liever met Sander winkelen, die bemoeit zich er tenminste niet mee ;)

  Ik moet nu een jurkje hebben voor de trouwerij van mijn zusje en zij bemoeit zich ermee en vind niks leuk wat ik leuk vind en andersom. Echt een verwschrikking

  • Is Sander één van die mannen die braaf buiten de winkel staat te wachten Daantje? Of bij het pashokje? Mannen kunnen er zo geduldig en gelaten uitzien bij pashokjes : )

 8. Vind het altijd leuk om te kijken wat mensen aanpassen.
  En heb ook vaak de behoefte om even een praatje te maken. Zeker als ik zie dat iemand twijfelt. Ik zeg dan dat ik het mooi vind staan. Maar als ik het niet mooi vind, zeg ik niets, ha,ha.

 9. Ja herkenbaar. Ik geef altijd mijn mening wanneer ik het echt leuk vind staan bij iemand. Wanneer iets minder mooi staat zeg ik eerlijk dat ik het kleding item wel mooi vind, maar niet passend bij de persoon.

  Ik vind het zelf ook prettig wanneer ik een eerlijk antwoord krijg wanneer iets wel/niet leuk staat.

  • Een eerlijk antwoord vind ik ook heel belangrijk. Je hebt er niets aan als iemand zegt dat iets leuks staat, als het niet flatteert.

 10. Ik herken het wel, maar soms denk ik ook wel eens dat vrouwen positief zijn, om maar niet "lullig" over te komen. Natuurlijk goed bedoeld, maar niet behulpzaam.
  Ik ga dan ook graag met mijn vriend shoppen, die zegt eerlijk wat hij vind.

 11. Nee. Ik ben meestal gewoon met mijn eigen ding bezig. Of ik heb iemand bij me die ik om advies of een mening vraag. Ik ga echt niet onbekende vrouwen iets vragen over mijn kledingstijl, of ongevraagd advies geven. En gelukkig vragen andere passers me dat ook niet.
  Het is lastig in te schatten of iemand een kledingstuk voor een bepaalde reden koopt. Ik kan me wel herinneren dat een Zuid-Afrikaanse verpleegster die net voor de winter in Nederland aankwam, aan mijn moeder vroeg of een bepaalde winterjas wel warm genoeg was voor de komende winter. Dat was een praktische vraag.
  Maar 'lijkt mijn kont hier dik in?' is zo'n ... rare vraag. Je hebt een dikke kont of niet. Een broek of rok maakt hem echt niet minder of meer kolossaal. Als je een dikke kont hebt, moet je eigenlijk al weten welke modellen jouw achterste het beste en rondste doen uit komen. Want een dikke kont is OK, als hij mooi verpakt is.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder