Reacties

Mooi tweedehands kopje! — 17 reacties

 1. Mijn favoriete beker, want ik ben niet van de kopjes. Heb ik bij Blokker gekocht. Het is hele grote beker waar lekker veel thee in kan. Deze reuze beker staat bij ons ook wel bekend als de TLC beker. Voel je niet zo goed? Rotdag gehad? Dan pakken we de TLC beker.

  • Grappig! Waarom heet hij de TLC beker? Staat dat voor Tender Loving Care? Thee drink ik ook graag in een mok. Koffie juist uit zo'n klein kopje.

 2. Leuk, leuk! Zo nu en dan koop ik ook van zulke kopjes. Mijn moeder had vroeger een massa van zulke kopjes, met mooie bloemetjes en gouden randjes. Destijds vond ik ze ouderwets.... Nu, jaren later, verzamel ik ze zelf!

 3. Mijn favoriete kop en schotel is helaas gesneuveld. Het was een setje met bramenmotief, ontworpen door Marjolein Bastin.
  Koffie (of chocolademelk) drink ik het liefst uit een mok. Daarvan heb ik twee lievelingsmokken. De ene is babyblauw (ben gek op die kleur), de ander heeft een Hollands delftsblauw motief met molentjes, klompjes enzo. Lekker kitsch en past daarom zo leuk bij chocolademelk.
  Mijn favoriete watermok is eentje van cremekleurig aardenwerk. Die houdt zo prettig vast, maar is niet handig met chocolademelk omdat ik dat altijd in de magnetron maak. En als de chocolademelk lekker heet is, kan ik de mok niet meer vasthouden. Die heeft namelijk geen oor.

  • Ik snap je mok voor chocolademelk helemaal. Dat Hollands delftsblauw past echt heel goed bij de warmte en gezelligheid van chocolademelk.

   Balen dat je favoriete kop en schotel is gesneuveld. Is het setje ook niet meer te koop?

 4. Ik heb sinds jaren servies van greengate. Met stippen, bloemen, paisley etc. Ik heb geen kop en schotel, maar wel bekers en bekers. Koffie drink ik uit een beker en thee uit een theeglas.

 5. Schattig kopje. En inderdaad een heel lief gebaar. Koffie drink ik het liefst uit een mok die niet te dik is. Thee drink ik bij voorkeur uit een theeglas met oor.

 6. Een hele grote mok met de holding heart drawing van Keith Haring, iedereen heeft er hier zijn eigen mok van, dus lekker kleurig bij elkaar!
  Maar jouw nieuwe kopje is ook heel leuk. Zo grappig dat die vroeger bij een heel klassiek of deftig interieur paste, maar tegenwoordig juist in een lichte frisse kleurige en jonge stijl. Dan is het ineens een heel ander kopje!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder