Reacties

2 kinderen op 1 kamer — 48 reacties

 1. Haha arme jij dat je ook een kamer moet delen ;-)

  Zoon is vooralsnog enig kind en heeft dus een eigen kamer. Het is het kleinste kamertje van het huis. We hebben in principe nog een andere, grotere kamer over, maar deze is wel zo knus. Zoon zou volgens mij trouwens graag zijn kamer delen, maar die is dan ook nog maar vier.

 2. Wij hebben nog maar 1 kindje, dus hier is het nog geen probleem. Mocht er een tweede komen, dan hebben we wel wat ruimte tekort waarschijnlijk. Maar daar is vast wel een mouw aan te passen tegen die tijd :)

 3. Hier delen de 2 oudsten ook hun kamer. De muur tussen de kamers is zo dun ( een houten muurtje) Dus eingelijk slapen ze met 3 op een kamer

 4. Hadden mijn ouders jouw tips maar gehad, dan waren er vroeger minder ruzies geweest, denk ik :-)
  PS kan jij s geen post wijden aan de wezensokken? Mijn wasmachine eet die op, denk ik !

  • Hang of leg op iedere slaapkamer een waszak. Doe daar alle sokken in en doe ze met zak en al in de was. Dan raken ze vast niet kwijt.

 5. Als er echte veel gezeur over was en ik zou de ruimte hebben dan zou ik echt een klein caravannetje overwegen in de tuin.
  Hier slapen de 2 jongsten op een kamer en dat geeft nog geen problemen, tegen de tijd dat die meer behoefte aan eigen ruimte hebben zullen de oudsten wel reeds het huis uit zijn denk ik :-)

 6. Wij hebben een lelijke maar zeer efficient ingedeeld rijhuis : grote vierkante blok met boven vier ruime slaapkamers en een zolderverdieping waar we nog met gemak 3 bijkomende slaapkamers zouden kunnen maken. We hebben 2 kinderen dus ze hadden alletwee hun eigen kamer. Ik denk dat, als ze klein zijn, kinderen het leuk vinden om een slaapkamer met broer of zus te delen maar eens ze wat groter worden, ze liever hun eigen kamer hebben omwille van privacy. Je kan een ruime kamer dan misschien wel in twee delen met een gordijn of met het strategisch plaatsen van de meubels maar het is en blijft één ruimte.....
  Eens ze ouder worden, gaan ze studeren en dan is het wel makkelijk dat ze 'apart' kunnen zitten om te werken.
  Vroeger sliepen broers en zussen vaak met meerdere in dezelfde kamer maar toen waren er weinig kinderen die gingen studeren.

 7. Wij hebben twee kinderen, elk met hun eigen slaapkamer.
  Zelf heb ik altijd, vanaf mijn tweede levensjaar, mijn kamer gedeeld met mijn zus. Ik kan dan ook slecht alleen slapen want van de gedeelde kamer met mijn zus ben ik gaan samenwonen met mijn , nu, man.
  Soms heb je ruzie maar meestal was het ook gewoon gezellig. Toen wij beide een vriendje kregen sliepen we op afspraak thuis of bij het vriendje. Want samen met je zus en je vriendje op een kamer slapen is natuurlijk een "no-go"

 8. Ik heb 2 kinderen die ieder een eigen slaapkamer hebben waarvan één hele kleine.
  toen ze klein waren sliepen ze wel bij elkaar maar nu ze ouder zijn hebben ze echt behoefte aan hun eigen ruimte.
  Indien mogelijk zou ik zeker kiezen voor een eigen ruimte voor je zoon, in wat voor vorm dan ook.
  Groet Thea

 9. Ik heb (om eerlijk te zijn: gelukkig!) nooit een kamer hoeven delen met mijn twee broers, of één daarvan, maar een vriendin van mij deelde haar kamer tot ze het huis uit ging met haar zus en dat ging ook prima. En dan was haar kamer ook nog eens de helft van de mijne!

  • Kun je nagaan! Het heeft duidelijk ook erg met de puber zelf te maken. Het vriendje van mijn dochter is 18 en deelt ook een kamer met zijn broer. Hij vind dat helemaal prima.

 10. ..een caravan kan in de winter behoorlijk koud zijn dus of dat een goede oplossing is...
  Wij hadden Lun..dia-kasten (kamerhoog) met een dichte achterwand om en om in het midden van de grootste kamer gezet met een ruimte van 80 cm opengelaten (op het eind)
  De jongste had de helft zonder deur naar de gang omdat de oudste later naar bed ging!

 11. Hier slapen zelfs 3 jongens op 1 kamer! Ze zijn 12, 10 en 7 jaar. Twee op op een stapelbed en één in een juniorbed. Het is de grootste slaapkamer van het huis en het past makkelijk.
  Het gaat op zich goed, maar we merken wel dat de oudste toe is aan een plekje voor zichzelf. Dat gaat hij deze zomer ook krijgen. Dan wordt er een dakkapel op de voorzolder bijgezet en maken we daar ook een slaapkamer.
  De oudste 2 meiden hebben ook jarenlang een kamer gedeeld. Dat ging ook prima. Ze hadden een ruime zolderkamer. Waarbij ze ieder een eigen kant hadden. Toen de oudste in groep 8 zat begonnen we erover om hun kamer opnieuw te behangen en verven. Toen vroegen ze tegelijk of er dan geen muur tussen kon. Dat kon. Dus nu hebben ze ieder een eigen kamer.
  We merken dus dat ze zolang ze op de basisschool zitten het prima gaat, maar als ze ouder worden ze toch een stukje privacy nodig hebben.

  Een pipowagen of caravan lijkt mij 's winters erg koud.
  Ik ken jouw huis natuurlijk niet, maar misschien is het een idee om iemand eens te laten kijken of het mogelijk is om van een stuk van de lange gang een slaapkamer te maken. Als het een dragende muur is wordt het wat lastiger, maar dan kun je misschien een stuk uitbreken en daar een bedstee maken.

 12. Nummer 1 hield nummer 2 wakker. Nummer 2 was chagrijnig en doodmoe. Dus nummer 2 kreeg haar eigen kamer. Daar staat een bed en een kastje, that's it. Gross van het speelgoed staat bij zus op de kamer. Daar spelen ze het vaakst overdag. Nummer 3 slaapt bij ons op de kamer.
  Vond het idee heel leuk: twee zusjes van 6 en 4 die een kamer delen. Goed voor de band, niet helemaal alleen. Maar het blijkt niet te werken. En we merken dat nummer 1 toch ook wel waarde hecht aan een plekje helemaal van haar alleen.

 13. Ik kan me voorstellen dat de oudste wat privacy wil. Hoewel hij misschien de jongste wel gaat missen om zich heen! Ik zou ook zoeken naar n oplossing een gips muurtje ertussen? Zou niet heel duur moeten zijn! En zo'n caravan lijkt me ook best cool! Liefs, en succes ;-) Eva

 14. De tweeling deelt een kamer ook al zijn ze 21 en de meiden delen een kamer (19 en 17), de nog oudste thuiswonende 23 heeft een eigen kamer en de jongste heeft dan wel een eigen kamertje maar de tweeling moet daar doorheen om naar hun eigen kamer te gaan. De gedeelde kamers zijn groot , die van de meiden is meer een studio met eigen badkamer en mogelijkheid tot maken van kookgelegenheid ( er zit al een keukenblok in, koelkast en kookplaat/ magnetron zijn indien gewenst zo geplaatst). Het kamertje van de oudste wordt nu gebruikt als studeer/ tv/ game/ logeerkamer. Daarvoor kan een caravan ook gebruikt worden en misschien geeft dat genoeg lucht aan je zoon. Voor de warmte een heteluchtkacheltje (kan ook gebruikt worden als koeling in de zomer), voor het mooi buiten wat klimlatten en klimplanten.

  • Ik had eens zitten kijken en ergens in Apeldoorn verkopen ze oude caravans voor zo'n 350 euro. Die kunnen denk ik niet meer rijden, maar zouden misschien geschikt zijn. Maar ik blijf het wel een lelijk ding vinden in de tuin...

  • Kijk eens op de caravanity happy campers , over het opknappen van oude caravans en campers. Uit het zicht maken kan denk ik makkelijk door een paar palen en dan een paar rietmatten / gevlochten iets ertegen aan , daarna wat klimplanten met veel bloemen of druivenranken. Klein electrisch kacheltje

 15. Onze 2 meiden van 18 en 16 slapen samen op de zolderkamer, we hebben de bedden met de kopkanten tegen elkaar gezet, met daartussen een hoge kast met aan beide zijden plankjes, zodat ze enigszins hun privacy hebben. Verder ieder een eigen buro en een eigen kledingkast. Ook hebben ze op de voorzolder hun eigen wastafel en make-up hoek. Ze vinden het beiden prima en gezellig.
  Onze 2 jongens van 13 en 10 jaar delen ook een kamer, met een stapelbed, een groot hoekburo en ieder een eigen kledingkast. Ook dat gaat tot nu toe prima.
  Gelukkig heeft manlief gouden handen en heeft al het meubilair zelf gemaakt, zo kun je optimaal je ruimtes gebruiken en indelen. Ik zou mijn knusse jaren-30 huisje niet willen ruilen voor wat voor nieuwbouwhuis dan ook. Wel hebben we een grote achtertuin met een flinke schuur en een veranda, dus ook daar een hoop gemak van.

 16. Ik heb (gelukkig!!) nog nooit mijn kamer hoeven delen met mijn zusjes. Zelfs niet op vakantie. Mijn zusjes wel. Ik was altijd op mijn kamer bezig en huiswerk maken. Ik kon dat beneden bij de eettafel echt niet. En toen ik jonger was speelde ik altijd op mijn kamer, liefst alleen. En ik ben nog steeds graag alleen, dus ik slaap wel met mijn man samen maar ik heb ook een hobbykamer voor mijzelf waar ik graag vertoef zonder de kinderen. Die ruimte heb ik gewoon nodig.
  En de kinderen nu hebben ook een eigen kamer, het is ook broer en zus dus dat ligt ook wat moeilijker en de jongste is ook heel onrustig en slaapt graag uit en de oudste slaapt later en is 'sochtends heel vroeg wakker. Dus ze zouden elkaar alleen maar wakker houden. Er zit ook een 4 jaar tussen.
  Een caravan lijkt mij heel cool maar ik denk in de koudere periode van het jaar, die hier heel lang duurt, veel te koud is om in te slapen en je wilt ze ook niet de verantwoordelijkheid van een kacheltje geven. Althans dat lijkt mij weer heel eng.

 17. Hier ook twee kinderen op één kamer in een stapelbed, maar die zijn een stukje jonger nog. Mochten ze ouder worden en we de ruimte niet hebben (nu kunnen we de zolder nog wel verbouwen tot slaapkamer, maar ze vinden het zelf wel gezellig) dan zouden we overwegen om het stapelbed midden in de kamer te zetten, zodat daardoor een verdeling komt, we zouden dan de rest dicht maken zodat de bovenste maar aan één kant uit bed kan en de onderste aan de andere kant, zo hebben ze allebei een eigen helft als je er grote platen hout tegenaan timmert (aan het stapelbed aan de goede kant) dan hebben ze ook vrij veel privacy. Maar dat word een projectje voor ooit, over 10 jaar of zo als ze echt meer voor zichzelf willen hebben ;)

 18. Een caravan kan een leuk verblijf zijn voor een 14 jarige, een soort hanghok.monze jongste heeft in de pubertijd onze caravan daar ook voor gebruikt. Een volledige vervanging voor een kamer kan het niet zijn, want de verwarmingskosten( flessengas) zijn hoog. Maar ik denk dat met zo'n hanghol voor je puber de zaak aardig is opgelost. Een caravan die je daarvoor gebruikt kan je voor ongeveer 1500 euro kopen

 19. Ondanks dat we genoeg ruimte hebben, slapen onze jongste jongens (tweeling van 5 jaar) ook samen in 1 kamer. Dat willen ze zelf graag. De oudste heeft een eigen kamer, hij heeft ook veel meer behoefte aan privacy.

 20. Bij ons slapen ze ook samen. Baby bij ons, de 2 tienermeisjes samen, oudste zoon alleen en de overige 3 ook samen op een kamer. Natuurlijk wordt er wel eens gemopperd. Maar vaak genoeg liggen ze ook met zijn allen op 1 kamer :)
  Een extra huisje in de tuin is wel een mooi idee.

 21. Mij lijkt het niets om een kamer te moeten delen, behalve dan met je geliefde :-)
  Kunnen 2 van de andere 3 kinderen de komende paar jaar geen kamer delen, nu de broertjes het een tijd gedaan hebben?

 22. Mijn en mijn zusje op één kamer: dat had nooit goed gegaan. Maar goed, bij ieder kind is dat denk ik weer anders. Het gezin dat voor ons in dit huurhuis woonde, had vier kinderen en die sliepen allemaal op één kamer. Van hun ouders mochten ze ook een eigen kamer, maar ze wilden het niet.

 23. Dit is weer echt een flut probleem.
  Ken vele gezinnen daar slapen ze met 3 of meer in een kamer.
  Weer typisch een wit probleem.
  Vroeger deden we niet anders dan met meerdere kinderen op een kamer.

 24. Mijn dochtertjes hebben ook heel lang bij elkaar op 1 kamer geslapen. Ze vonden het geweldig. Ik merkte toen mijn oudste een jaar of 9 was dat ze meer behoefte kreeg aan een eigen slaapkamertje om zich soms even terug te trekken. We hebben toen besloten om ze toch maar beide een eigen kamertje te geven. Dus hebben we de zolder verbouwd. Maar mijn meiden hebben het echt altijd als iets heel fijns en positiefs ervaren. Soms slapen ze nu nog bij elkaar op de kamer als ze daar zin in hebben.

 25. Wij waren met 3 meiden en 1 jongen. De twee slaapkamers moesten gedeeld en 3 op 1 kamer ging echt niet. Hierdoor moest een zus bij haar broer slapen en dat hebben ze zonder problemen tot ze 17-18 waren ook gedaan. Ze vonden het zelf gewoon en erg gezellig. Nou zijn wij wel naturisten en ligt dat misschien iets gemakkelijker?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>