Reacties

Gestresst? Lees een boek — 26 reacties

 1. Lezen is heerlijk. Om alle redenen die jij genoemd hebt. Helaas neem ik er niet altijd de tijd voor dus ik lees vooral op vakantie. Dan gaan er ook letterlijk honderden boeken mee, gelukkig heb ik ook een ereader anders is het best sjouwen

 2. Lezen is heerlijk, ik zou niet zonder kunnen. Als kind was ik een echte boekenwurm en dat is niet veranderd. Ik ben ook blij met mijn e-reader. Sinds een paar maanden ben ik lid van een soort boekenclub , elke maand kun je acht boeken downloaden. Er zitten altijd wel een paar boeken bij die ik goed vind.En zoals jij ook schrijft, lezen is een goede remedie tegen piekeren. Als je tv kijkt dwalen je gedachten al snel af en pieker je gewoon verder, Als je een goed boek leest is er geen plaats voor gepieker !

 3. ik probeer altijd even in een boek te lezen voor dat ik ga slapen. Het bevordert de nachtrust. Ik adviseer dat ook aan mijn kinderen. Daar worden ze rustig van.

  • Bij mij ligt het wel aan het soort boek. Voor ik ga slapen mag ik van mezelf geen spannende boeken meer lezen. Want die kan ik dan niet wegleggen, en ik word er juist wakker van. Ik lees dus meestal boeken over bloggen of over rustig leven in bed.

 4. Ik vind het ook heerlijk een boek wat ik al tig-keer heb gelezen als ontspanning te pakken en gewoon ergens middenin te lezen, ken de verhalen al dus verrassend is het niet. Ik heb de hele collectie van Hans Martin een schrijver uit de 50-er jaren en veel van James Mitchener,

  Als ik 's-nachts wakker ben pak ik een tijdschrift om in te bladeren.

 5. Ik ben ook een echte boekenfan. Ik ben altijd wel in een boek bezig, maar lees niet dagelijks omdat er ook andere dingen bij te houden zijn.
  Maar het staat bij mij bovenaan het lijstje van anti-stressdingen.
  Ook de kinderen stimuleer ik tot lezen. Eén leest vrijwel nooit meer maar de andere kinderen doen het allemaal (nog) graag.

 6. Lezen is heerlijk! Vooral thrillers va Lackberg, of iets om van te leren.
  Zelfs mijn 14 jarige dyslectische dochter is dan toch aan mijn Thea Beckmans begonnen!! Heerlijk"

 7. Jazeker, ik lees best veel eigenlijk.
  Omdat het leerzaam is, ik leen vaak boeken waar iets uit te leren valt.
  En nu heb ik ook een aantal gewoon makkelijk weg te lezen boeken, beetje romangenre en humor.Dat heb ik nu even nodig om vervelende gedachten opzij te zetten.

 8. Ik ben dol op lezen, als kind al. Maar als ik gestrest ben hoef ik echt niet te gaan lezen, dan kan ik juist mijn gedachten er niet bij houden. En dan stres ik nog meer...

 9. Oh ook ik ben echt dol op lezen, maakt mij niet eens uit wat. Romans, wetenschap, werkgerelateerd, opvoeding, koken ( ja ik lees kookboeken ter ontspanning, net als mijn jongste dochter trouwens) ehm voor mij echt een ding dat mij een fijn gevoel geeft.
  LEZEN !!
  ps als ik bij t vakje van mijn website mn blog invul komt mijn reactie blijkbaar niet zichtbaar.

 10. Ik lees ook graag. Momenteel ben ik met vier boeken tegelijk bezig. Voor in bed een roman (en bij stress ook niet verkeerd). Verder heet ik niet voor niets VeggieMo en ben bezig om meer plantaardig te eten. Net als vroeger toen ik een tijd veganistisch at. Dit lukte met mijn strenge glutenvrije dieet niet goed, maar er is nu veel meer info over glutenvrij en vegan. Daar lees ik nu een kookboek van 'Groen is geweldig'. En ik lees het boek 'Dieren eten' van Jonathan Safran Foer. Echt verschrikkelijk om te lezen, niet echt tegen de stress. De situatie in de VS is erger dan in Europa. Ik weet nu bv beter wat een zgn 'chloorkip' is. Daar hoor je nu wel eens wat over als het gaat over TTIP. Het handelsverdrag tussen de VS en Europa. Chloorkip klinkt niet lekker, maar ik dacht dat de kippen alleen schoon gespoeld werden met chloorhoudend water. De kippen liggen echter met uitwerpselen, bloed, pus en al in bakken koud water (met chloor) om te koelen na de slacht en om tegelijk wat van dat uitwerpselenwater te kunnen absorberen. Dat verhoogt het gewicht. Een kip mag (als ik het goed heb tot 11% of nog meer van dit water bevatten) en om de smaak weer ok te krijgen wordt er het eea aan geur, kleur en smaakstoffen toegevoegd.
  En voor de leut heb ik nog het boek 'Ik mis nog steeds de Hema' liggen. Over emigreren en remigreren. Het is een vervolg op 'Ik mis alleen de Hema'.
  Hoewel het me niet zou verbazen dat het tegenwoordig wellicht beter 'Ik mis alleen nog de Action' zou moeten heten ;-)

 11. Lekker even lezen in bed voor het slapen gaan. Even alle zorgen opzij en dan lekker ontspannen in slaap vallen.
  Overigens schieten de boeken wel een beetje in bij het lezen van blogs op dit moment. Maar dat is ook ontspanning zal ik dan maar zeggen ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder