Kinderkleding kopen: wie betaalt bepaalt?

kinderkledingOoit kon ik gewoon kinderkleding kopen, en dan trokken mijn kinderen het aan. Maar naarmate ze ouder werden, ontwikkelden ze natuurlijk hun eigen smaak. En regelmatig lachten ze me vierkant uit als ik ze trots de leuke kleding liet zien die ik voor ze had gekocht. En dan had ik echt geprobeerd om spullen te kopen in hún smaak!

Zo draagt mijn oudste zoon vrijwel alleen maar zwart. Maar toch kocht ik dan blijkbaar een verkeerde zwarte broek.

Kleding doorschuiven

Als je vijf kinderen hebt, kun je veel kleding doorschuiven. Daardoor had ik op zolder een flinke voorraad met jongensbroeken. Die heb ik gisteren allemaal te voorschijn gehaald voor mijn jongste zoon. Er zaten heel veel driekwart spijkerbroeken bij. Maar één voor één keurde mijn jongste zoon ze af. Want hij vond ze niet ‘netjes’ genoeg. Mijn jongste draagt altijd een nette broek met bloes, en spijkerbroeken vindt hij (helaas) maar niets.

Aan het eind van al het passen had hij niet één broek goedgekeurd! Overal was wat mee. Volgens hem… Het enige voordeel was dat ik al die broeken nu definitief kan opruimen. Ik heb ze verzameld in twee grote vuilniszakken, en die kleding gaat naar de kringloop. Iemand anders is er vast wél blij mee.

Kinderkleding kopen samen met de kinderen

Dus om terug te komen op kinderkleding kopen: dat durf ik dus niet meer te doen zonder mijn kinderen er bij. De kans dat ik iets koop dat ze drie keer niks vinden is veel te groot.

Gelukkig is mijn jongste zoon aanstaande zaterdag aan de beurt om met mij naar de stad te gaan. En dan kan ik samen met hem wat zomerbroeken en zomerbloesjes kopen. Want hij is wel uit zijn zomerkleren van vorig jaar gegroeid. Overigens hebben mijn drie zonen alledrie iets tegen driekwart broeken! Zelfs bij 34 graden dragen ze lánge broeken…

Als moeder moet je voortdurend loslaten.

En dat gaat van kledingkeuze tot en met hun levenskeuzes…

Tip: Kleding markeren helpt te voorkomen dat je kind thuis komt met de verkeerde kleding.

Koop jij voor je kind of mét je kind? En hoe bevalt het?

25 Comments

    • Lonneke
  1. grietje
  2. VeggieMo
  3. Sabrina

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Refresh