Reacties

Kinderkleding kopen: wie betaalt bepaalt? — 25 reacties

  • Daantje, bij meisjes zo rond een jaar of 2! Die, neeeeeee!!!!! nie die, DIEHIE!!!!
   En simpelweg weigeren om iets aan te trekken.

 1. Zorg dat je vroeg genoeg bent dan he.
  Hier kan ik voor de jongens alles nog wel meebrengen, al wordt oudste zoon wel kritischer.
  Hij draagt juist het liefst spijkerbroeken. Vind ik ook makkelijk.
  De meiden gaan zelf op pad.

  • Ik vind spijkerbroeken ook best leuk. Maar mijn jongste zoon is er pertinent op tegen om de één of andere reden. Ik denk dat hij ze te stug vindt.

 2. Ik vind het leuk om te zien dat ze een eigen stijl en smaak ontwikkelen. De oudste twee zijn meiden van 15 en 13. Vooral de oudste heeft een uitgesproken smaak. Niet altijd helemaal mijn smaak, maar wel netjes. Dus ik betaal. Maar als er iets is wat ik echt niet mooi vind of niet netjes genoeg, dan koop ik het niet.
  De jongens zijn nog erg makkelijk, hoewel de oudste van 12 ook wel voorkeuren gaat krijgen. Prima laat maar horen wat je wil!
  Met 4 jongens op een rij kan je ook redelijk wat doorschuiven. Hoewel....er ook redelijk wat broeken gewoon versleten zijn en er dus uiteindelijk er toch weer nieuw gekocht moet worden.

 3. Mijn oudste zoon (26) vindt het nog steeds heel gezellig als ik mee ga wanneer hij kleding nodig heeft. Hij ziet er graag netjes uit, al vindt hij spijkerbroeken geen probleem. Als het maar nette spijkerbroeken zijn.
  Manlief wil ook altijd dat ik mee ga. Hij koopt nooit iets zelf en van hem mag ik ook kleding kopen zonder hem want hij weet toch wel dat ik weet wat hij leuk vindt.
  In het najaar gaan we weer pakken kopen bij Makro. Zij hebben kwalitatief heel goede pakken die ook nog eens betaalbaar zijn.

 4. Hier hebben ze alledrie zo hun eigen idee over leuke kleren. Het is al vijf jaar terug dat ik DL1 in een broek kreeg, bijvoorbeeld. Ze is nu net 7. ZL loopt het liefst in een joggingbroek en een t-shirt en de kleinste draagt al sinds vrijdag een maillot en een roze rokje van tule.

  Vind jouw kinderen er altijd (nou ja, als ze er eens een foto van plaatst) een heel leuke stijl hebben. En zo grappig dat je ene zoon alleen maar nette kleding wil. En de ander alleen maar zwart. Ja dat komt natuurlijk vrij nauw. Maar de leeftijd waarop je kleding nog zo kan doorschuiven is wel makkelijker. En goedkoper.

  Maar voor als ze straks 'groot' zijn, heb ik toch 100 x liever dat ze met een hanekam en een gescheurde spijkerbroek lopen, dan met van die rap-kleding. Of met lange zwarte jurken dan met zo'n sportbroekje waar hun kont half uit valt!

 5. Ik doe beide maar mij bevalt kopen voor beter. In de winkel gaan ze gelijk op alles af wat felroze is of een Frozen print bevat (Hell nooooo!). Als ik iets mee neem of online bestel is de kans groter dat ze andere dingen (lees dingen die ik tof vind hehehe..) leuk vinden.

  Samen winkelen vind ik dan wel weer heel erg gezellig dus dat doen we voor sokken, ondergoed, pyjama's etc etc :)

 6. Tot mijn zoons 12de maakte het niet veel uit wat ik voor hem kocht, daarna stelde hij een beetje merkkleding wel op prijs (en om heel eerlijk te zijn, ik vond veel van die kledingstukken ook helemaal niet verkeerd). Daarna kocht hij - met mijn bankpas haha - zelf dikwijls z'n broeken, truien, overhemden etc.
  Eenmaal studerend, niet meer thuis wonend en zelf z'n kleren kopend, kocht ik nog wel eens een wat duurder overhemd voor hem, tot hij zelf zei dat die van de Hema net zo goed waren. Als ze zelf op de centen moeten letten, leren ze het wel.

  Uit mijn eigen jeugd weet ik nog wel dat ik het vreselijk vond als ik niet mocht dragen waar al mijn vriendinnen in liepen, mijn ouders waren nogal 'belegen' op kledinggebied. Dit heb ik altijd in gedachten gehouden bij het kopen van kleren voor mijn zoon.

  • Grappig hoe je je eigen ervaring gebruikt voor de opvoeding vind ik altijd. Dingen die je zelf niet fijn vond, doe je in de rol van ouder inderdaad bewust niet bij jóuw kind.

 7. Mijn zoons en 2 en 4. De 'eigen smaak' komt bij jongens geloof ik toch wat later dan bij meisjes. Dus ik heb voorlopig nog de luxe om het allemaal lekker zelf uit te kiezen.

 8. Hier kopen we eens in de zoveel tijd samen kleding in een grotere stad en vul ik de basics wat aan. Ik ben een beetje afgestapt van internetaankopen voor de kinderen. Ik vind dat ik dan de maat niet goed kan inschatten, of de stof/het materiaal.
  Ik vind het vooral belangrijk dat ze er schoon (geen vlekken of luchtjes) en netjes ( zonder gaten en dergelijke) bijlopen. Dat betekent tegenwoordig wel elke dag schone kleren aan ( vroeger konden ze wel eens twee dagen met iets doen), want ergens in de middag bij het buitenspelen wordt er veel vies. Maar dat is ingecalculeerd!

  • Die van mij worden vaak zweterig omdat ze naar school moeten fietsen. Een schoon shirt moet elke dag wel. De broek kan meestal nog wel een dag langer.

 9. Hier is het half om half ,we beslissen samen. Maar hebben al van kleins af een eigen smaak. Bij de oudste liefst truien met kap. Tja hij is nogal gevoelig en hoogsensitief en kan zich in zijn kap terug trekken. De middelste hoe feller , hoe beter . En de jongste heeft ook een eigen voorkeur.
  Meestal ga ik eerst kijken en later gaan we samen terug of lang leve de webshops ( de postbode geeft soms wel commentaar). Merkkledij past hen eigenlijk perfect omdat ze mager zijn. Bij goedkopere kledij zijn de broeken meestal te wijd in verhouding met de lengte. Zelfs skinny modellen zijn nog te wijd.
  Truien moet de oudste passen ivm met zijn brede schouders door turnen.
  De jongsten is het moeilijkst met maten hij is 3 jaar, heeft de lengte van 2 jaar en het weegt +/- 11,5 kg

 10. Regelmatig denk ik nog terug aan de ¨goeie ouwe tijd¨ ;) dat mijn zoon van 8,5 de kleding die ik kocht voor hem gewoon aantrok. Al sinds zijn vijfde ongeveer heb ik het opgegeven en koop ik kleding alleen nog maar met hem erbij, en zelfs dan is hij nog in staat om iets wat hij in de winkel echt heel graag wilde hebben niet aan te trekken. Drama's heb ik altijd 's ochtends met hem gehad, niet omdat ik hem ergens toe wilde dwingen maar omdat hij geen keuze kon maken, boos werd, stofje niet goed was, broek te strak, shirt te wijd, trui te warm, blouse te groot, kortom er was altijd wat. Gekmakend. Maar aan de andere kant, hij heeft nou eenmaal recht op zijn eigen ideeën daarover. Sinds een half jaartje ongeveer gaat het 's ochtends redelijk gesmeerd qua aankleden, hij heeft zijn absolute favoriete kledingstukken en die wisselt hij continue af. Betekent dus dat ik met een hele berg kleding zit die hij nooit draagt en die hij bijna niet meer past. Een jaartje of wat geleden heb ik mij voorgenomen niet te veel kleding meer voor hem te kopen, te veel keus is voor hem lastig. Hij is dol op kleding uit de kringloopwinkel en daar gaan we dan wel regelmatig ¨los¨, grappig dat zijn favoriete kleding waar hij bijna in woont allemaal afkomstig is uit de kringloop...

 11. Roos is 19 maar die vindt het nog steeds gezellig om samen kleding te kopen. Ook omdat ze dan meer kan uitgeven ;-) Vanaf klein kind had ze al zeggenschap. Ik vind alles best wat ze wil dragen als het maar niet bloot of ordinair is!
  Ik werd vroeger gepest op school omdat ik nette kleren moest dragen van mijn moeder. Daar heb ik een trauma aan overgehouden...

 12. Voor de jongste zes kinderen (leeftijden tot 11 jaar) koop ik meestal de kledij zelf zonder dat er bij zijn.
  Maar ons Lies die vier jaar is wil niet altijd dragen wat ik koop. Zo vindt ze bepaalde stukken NIET mooi. Ze is een echte prinses zullen we maar zeggen :-).
  Ons jongens dragen gewoon alles wat ik kies.
  Voor de tieners koop ik alleen wanneer ze er bij zijn want op een gegeven moment moest ik niet meer komen aanzetten met een belachelijke jurk of trui die ik supermooi vond.
  Gelukkig hebben ze een goede smaak vind ik.

 13. O, dat komt hier vast ook nog wel. Mijn dochters van 4 en bijna 2 maken zich nog niet druk om hun kleding gelukkig. Samen winkelen lijkt mij dan wel weer heel erg leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder