Aangekoekte pan schoon maken

aangekoekte pan‘Kan deze pan nog gered worden?’ vroeg ik me af. En ik kreeg fijne tips. Ik zet ze hier even op een rijtje.

Tips om een aangekoekte pan schoon te maken:

• Schuursponsje van brillo
• Nacht in schoonmaakazijn. Lees ook Schoonmaakazijn waar te koop?
• Uitkoken met water en soda
• Heet water en een beetje bleek
• Schepje Biotex en nacht laten weken
• Blokje afwasmachine, uurtje zachtjes laten pruttelen
• Stukje staalwol gebruiken om ‘m schoon te schuren
• Bodempje azijn, kort koken, en dan met schuursponsje aanslag verwijderen
• Schepje kledingwasmiddel in bodempje water. Rustig laten koken.

Welke methodes heb ik gebruikt?

Ik ben een schande voor alle huisvrouwen, want ik had de meeste spullen niet in huis… Wel had ik azijn en dat heb ik geprobeerd. Alleen vergat ik vervolgens dat ik het pannetje op het vuur had staan, met slecht resultaat. Toen heb ik de methode van het blokje van de afwasmachine gebruikt met een heleboel water en dat werkte geweldig.

En dít is het resultaat: Tetteretèèè!

aangekoekte pan

Wat doe jij met aangekoekte pannen?

Similar Posts

16 Comments

 1. Apart dat baking soda er niet bij staat. Dat is echt een natuurlijk wondermiddel voor heel veel uiteenlopende dingen. Ik vergeet zo’n pannetje op het vuur ook altijd in de gaten te houden haha.

 2. Ik heb soms echte horror pannen (pubers, eten, saté ssus erbij…dit alles des nachts).

  Mijn altijd werkende oplossing: beetje vaatwasmiddel erin, opkoken, stinkt wel, daarna paar uur laten staan.

  P.S. de gróótste bezuiniging in de keuken is géén bl9kjes vaatwasmiddel maar zuinig poeder (1 eetlepel) doseren. Ik doe een half jaar met een pot Sun van 3 kilo. En ja, hij draait elke dag. Blokjes = betalen voor luiheid.

 3. Ik gebruik een combi van 2 van jouw punten: Biotex of een ander inweek-handwasmiddel en dan even een kwartiertje opzetten. Natuurlijk heb ik dan wel een kookwekker nodig! O ja, er stond nog wat op het gas….!!!
  Heleen

 4. Haha leuk pannetje. Ik ken het met Uitkoken met water en soda heb dat oo wel eens geprobeerd en dat werkt op zich wel. Handige tips voor als het eens mis gaat.

 5. Ik had het een tijdje geleden ook. Aardappels op t vuur en lekker buiten de folders doornemen… Geen goede combinatie! Ik heb een afwastabletje in het pannetje gedaan en bijgevuld met kokend water uit de waterkoker. Een uurtje later was de pan weer blinkend alsof ie nieuw was!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.