Reacties

Braadpan of hapjespan? — 41 reacties

 1. In het Begin heb je het over de Tefal pan, later over de BK pan die je had......? Foutje? Ik vind persoonlijk een hapjespan of hogere koekenpan prettig. Braadpan is gelijk zo zwaar. Die pannen die jij laat zien zijn erg mooi, maar ik zou zelf niet gauw zo veel geld uitgeven voor één pan.
  Groet, Ingrid (SE)

  • Bedankt voor de tip Ingrid. Ik haal die altijd door elkaar. Nou weet ik niet meer of het BK of Tefal was. Ik heb onder de pan gekeken, maar daarop kan ik het ook niet meer zien. Het is één van de twee...

  • Als je voor een dubbeltje geboren bent, word je nooit een kwartje. Ja tenzij je eindelijk eens voor kwaliteit kiest is jouw leven. Aanmodderen is een keuze. Bedenk ook eens met welk plezier jij steeds de pan zult gebruiken als je hem echt fijn en mooi vindt. Ik zou gewoion toegeven dat ik het geld niet kan missen op dit moment. Maar anders was mijn keuze echt snel gemaakt.

 2. Ook wij hebben slechte ervaringen met Tefal. Wij zijn overgestapt naar Fissler keramische hapjespannen en een gietijzeren braadpan en koekenpan, die ook in de oven kunnen. Wanneer je het gas uitdraait blijven die nog lang warm.

 3. Ik doe heel veel in de wok, een originele Tefal wok die ik al zeker tien jaar heb. En de rest doe ik in de braadpan. Een witte, die ik zeker 25 jaar geleden kocht bij Blokker. Beide pannen gaan nooit in de vaatwasser. Verder heb ik een keramieken koekenpan voor eieren en pannenkoeken en zo. Het is mijn eerste pan van dit materiaal en ik vind hem top. Een goedkope pan is niks waard. Beter investeren in een duurdere, die veiliger is en langer meegaat.

 4. Heb toen van mijn moeder een wat goedkopere braadpan gehad (50 euro bij de makro ofzo), maar daar braken de stukken emaille vanaf na een paar jaar. Kwaliteit kopen betaalt zich echt wel terug hiermee.

  Heb sinds een paar maanden een SENSUELL pan van ikea, die is heel fijn en komt met lange garantie. Hij kan ook in de oven. Zo'n grote Dutch Oven staat nog wel op mijn voor-ooit verlanglijstje, maar voorlopig gaat het hier prima mee.

 5. Ik heb vorige week net twee braadpannen gekocht van BK, zwart met een blauwe emaille binnenkant. Een kleine en een middelmaat. Ik ben er blij mee, de hapjes pan gelijk weggegeven.

 6. Prachtige pannen hoor! En ik heb zelf ook al jaren een Le Creuset braadpan en ben er nog steeds heel blij mee. Ik heb een mooie rode, denk zomaar dat jij voor de roze bent gegaan ????

 7. Ik denk dat je de roze gekozen hebt. Zelf heb ik een hele grote zwarte gietijzeren braadpan die je met twee handen moet tillen. Hij werkt prima op inductie en alles gaat er in. Van braadstukken tot nasi. En het leuke is: die pan hebben mijn overgrootouders als huwelijksgeschenk gekregen.Hij is dus al 94 jaar oud!

  • Wauw, al 94 jaar oud! Die pan is echt onverwoestbaar. En nog met sentimentele waarde ook denk ik. Het lijkt me een heel bijzonder idee dat je oma daar ook nog mee heeft gekookt.

 8. Ik denk niet dat je roze hebt gekocht. Ik denk groen. Ik heb net roze gekocht. Was ook op zoek naar z'n soort veelzijdige pan. Met wat googlen bij Fonq nu €130 betaald ervoor.

 9. Ik kook al jaren in onverslijtbare pannen van Le Creuset en plaatstalen koekenpannen. Die laatste daarmee moet je even leren omgaan, maar daarna zijn ze ook onverslijtbaar. Geklonken steel, je kan ze in de oven zetten want geen onderdelen die kunnen smelten Altijd schoon te maken(mar zonder zeep) en zei ik al onverslijtbaar? Ik heb hier de koekenpannen van de Buyere. Zijn ze duur, mwah, als je zes jaar met een Tefalpan doet, valt de aanschaf van een echt goede koekenpan wel mee. Hetzelfde geldt voor een Le Creuset-pan.

 10. Leuk. Ik heb deze braadpan in het knalrood. Oerdegelijke kwaliteit.
  Houd er wel rekening mee dat er wel degelijk een verschil is tussen een hapjespan en een braadpan. Een braadpan heeft een veel dikkere bodem. Groenten even snel roerbakken gaat er niet heel fijn in vind ik.
  Ik heb uiteindelijk nu een koekenpan, een hapjespan, een hele grote wok, een fluitketel en een braadpan van dit merk. En krijg straks voor kerst een griilppplaat en een theepot van dit merk. En dan ben ik klaar ;-).
  Ik heb dit in twee jaar bij elkaar gesprokkeld van mijn zakgeld en verjaardagsfeestje. Ben er heel blij mee.

 11. Ik heb een paar keer een hapjespan gehad, maar eigenlijk nooit gebruikt, dus ook weer weggedaan.
  Ik heb wokken in verschillende maten en 2 braadpannen, die ik alleen gebruik voor stoofschotels met vlees, hachee, rundvlees, Indonesisch stoofvlees etc.
  Daarnaast heb ik enkele koekenpannen, waarvan 1 vrij duur was voor mijn begrippen, maar waar ik wel heel blij mee ben. Zelfs na een aantal keer gebruik blijft hij er als nieuw uitzien.
  Toch zou ik niet willen beweren, dat alle goedkoop ook duurkoop is, daarbij is het ook wel eens leuk om weer eens iets nieuws te kopen ;)

  Ik denk ook, dat je de roze hebt genomen, omdat hij zo mooi bij je koffiezetapparaat past, maar je houdt ook van kleurig, dus je kan zo maar anders besloten hebben....

  Groetjes Lily

  • Hoe los jij dat op met de keukenkastjes Lily? Heb je flinke grote? Ik heb niet zo veel ruimte, en probeer daarom het aantal pannen erg te beperken. Een wok lijkt me ook best lastig om in een keukenkastje te proppen.

  • Mijn wok- en koekenpannen staan boven op de koelkast, want die zijn inderdaad niet handig in kastjes te plaatsen.

 12. Ik denk dat je de groene hebt gekozen. Past leuk bij je nieuwe groene stoel :-)
  Ik heb geen braadpan. Wel een hapjespan en een grotere variant die eruit ziet als een braadpan maar een teflon laag heeft. Die gebruik ik vaak voor eenpansgerechten. Ik braad heel weinig vlees en soep maak ik in een andere pan. Ik heb nogal keus in mijn pannen want ik kreeg het eea toen mijn ouders op inductie gingen koken.
  Ik zou niet zo'n dure pan kopen als jij hebt uitgezocht. Ik vind dat soort pannen veel te zwaar om te hanteren.

 13. De roze natuurlijk!! En die is geweldig, ik heb hem zelf ook :). Ook van fonq. Ik gebruik al jaren le creusetpannen en de dingen blijven top. In dit geval is volgens mij goedkoop vaak echt duurkoop :)

 14. Ah, mooi dit artikel. Wij moeten ook nodig een nieuwe pan, of misschien wel 2. Bij ons begint van een van de pannen de buitenste laag eraf te gaan (wel aan de onderkant hoor). Wil af van de teflon lagen, voel me daar toch niet prettig bij. Zo'n le Creuset pan lijkt mij ook erg handig. Kunnen ze in de vaatwasser dat je weet?

 15. Haha ik moet wel glimlachen om je overwegingen. Zo zou ik ook tot een keuze kunnen komen, soms tegen alle logica in.
  Een paar jaar geleden kocht ik bij de Makro een gietijzeren wok. Sinds ik die heb gebruik ik minder de hapjespan. Een gietijzeren braadpan heb ik ook, die is van de Ikea. Die gebruik ik vooral voor suddervlees en rollades. Koekenpannen tegenwoordig van greenpan vanwege dat daar geen mens- en milieubelastende stoffen in worden verwerkt.

  Welke kleur creuset heb je nu gekozen? Roze?

  • De Ikea wordt vaker genoemd als een goede plek voor degelijke pannen. Dat ga ik zeker in mijn oren knopen.

   Soms is de gedachtengang achter een aankoop inderdaad niet zo logisch ; ) Leuk dat je dit wel herkent Anita.

 16. Le Creuset heb ik ook, gekregen van mijn moeder toen ik 19 was, gaat nu al 30 jaar mee! Ik vond onlangs een tweede exemplaar bij de kringloop voor 12,50, nagenoeg nieuw, van Staub. Ook geweldig (kostte nieuw 139 euro dus ik had echt een kringloopvondst!). Ik heb ook twee koekepannen van Le Creuset. Het gaat een leven lang mee, echt waar. Ik heb zelfs het oude juspannetje van mijn oma nog, van hetzelfde merk. Ik heb alle andere pannen weggedaan. Mijn gewone pannen zijn van Fissler, die heb ik ook al 30 jaar!
  Dus: gefeliciteerd met je goede keuze!

 17. Wat een goede keuze en een mooie kleur!!
  Ik heb ook al jaren 2 pannen van le creuset, de rode variant, zou niet anders willen.
  Ik had er ook een wok van, die vond ik te zwaar en gebruikte ik te weinig en heb deze voor een voor mij goede prijs op MP kunnen verkopen.
  Uiteindelijk ben je altijd voordeliger uit met zo'n goede pan, altijd lekker gebraden vlees.
  Ik gebruik nooit geen hapjes pan, heb er geen en vlgs mij kan het gewoon in de braadpan het is denk ook wat je bent gewend!
  Ik heb nog een grote gietijzeren braadpan met een plaatstalen deksel, dat is ook fijn, gezien deze iets minder zwaar is.
  Pannen met een laag zijn ook nog eens slecht voor je gezondheid!
  Ik heb er indertijd voor deze pannen gespaard, daar ze echt duur zijn.
  Goede spullen om mee te koken en bakken zijn voor mij belangrijk, verhogen het bak- en kookplezier en geven geen ergernis!

  • Pannen met zo'n laag vind ik inderdaad ook niet prettig meer door alle enge verhalen die je daar over leest.

   De zwaarte van een pan is denk ik wel een belangrijk aandachtspunt. Zo geeft Marine van Min of Meer ook aan dat ze een Creuset pan te zwaar vind. En ik lees in jouw reactie dat een te zware pan misschien toch minder gauw gepakt wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder