Millie Pie planner: review + winactie!

millie pie

Ik heb het al vaker gezegd: ik ben dol op kantoorartikelen, notitieblokjes en agenda’s! Dus toen ik de kans kreeg om een Millie Pie planner te proberen, was ik helemaal blij. Zelfs al had ik toen net de Webster’s Pages planner gekocht.

Voor nieuwe planners heb ik altijd tijd : )

Lees ook mijn review van de Happy Planner!

Millie Planner: wat moet je je er bij voorstellen?

De Millie Planner is een planner met een ringband systeem. Wat dat betreft lijkt het wel wat op de Webster’s Pages planner, met dit verschil dat de Millie Planner maar 2 ringen heeft. Dat maakt het bij deze planner ook makkelijker om zelf papieren toe te voegen. Met een standaard perforator kun je gaatjes maken, en huppekee, weer een extra vel in je planner.

Hier onder zie je de Millie Pie planner geopend op de eerste bladzijde:

millie ple planner

Millie Pie planner: uiterlijk en vormgeving

De Millie Pie planner werd bezorgd in een prachtig roze tasje van stof met een lintje er om heen:

millie pie

De Millie Pie planner heeft een omslag die aanvoelt als stof. De planner die ik kreeg is lichtblauw met roze olifanten.

Hij is 20,5 cm breed en 23 cm hoog. Hij is dus A5-formaat, wat ik een prettige grootte vind.

Er zit een zwart elastiek aan vast. Daarmee kun je de agenda extra sluiten, of je kunt het elastiek gebruiken als boekenlegger.

Aan de binnenkant van de cover zitten plastic hoesjes, met ruimte voor 3 kaartjes op credit card formaat.

Millie Pie planner: de inhoud

Wat me als eerste opviel was het stevige materiaal dat is gebruikt voor de tabbladen en het papier. Ik weet niet of iemand het papier van Filofax kent, maar dat is flinterdun. Het papier van de Millie Pie planner is van veel prettiger kwaliteit.

millie pie

De inhoud van de Millie Pie planner:

 • Tabbladen voor elke maand
 • Maandkalender van 2016 t/m 2019
 • To do lijstjes per maand
 • To lijstjes per week
 • Weekplanner: maandag t/m zondag. Een week beslaat  pagina’s. Je moet zelf de datum/maand invullen. Elke week heeft een ‘Mijn focus van de week’en er is ruimte voor 3 prioriteiten per dag.
 • Notitie blaadjes
 • Diverse bladen met titels als ‘Shop this, Thanks! It inspires me… etc.

Millie Pie planner: geen gewone agenda maar een ‘life planner’

De Millie Pie planner is geen standaard agenda. Want de weken hebben geen data. Je moet zelf de datum/week/maand invullen. Dat is in die zin handig omdat je deze agenda dus kunt gaan gebruiken op elk willekeurig moment van het jaar.

In de Millie Pie planner staan dan ook:

‘Met deze DID & DOO planner heb jij de touwtjes in handen. Jij bepaalt: hoe? wanneer? waarheen? waarvoor?

millie pie
De tabbladen van de maanden

Hoe gebruik je de Millie Pie planner?

 1. Bepaal waarvoor je deze planner wilt gebruiken. Wat is jouw grote doel?
 2. Vervolgens stel je jezelf doelen per maand/week/dag.
 3. Aan het eind van elke maand vul je in wat je goed deed, wat beter had gekund en waarom.

Mijn mening over de Millie Pie planner

Ik vind de Millie Pie planner hartstikke mooi om te zien. Maar ik vind het jammer dat het geen agenda is. Zoals ik het nu zie is het vooral een middel om je vooruitgang op een bepaald gebied bij te houden.

Je kúnt de planner wel als agenda gebruiken,maar dan moet je eerst alle data gaan zitten invullen.

Dat vind ik persoonlijk niet zo fijn. Maar als je houdt van mooi schrijven en zo, is dat misschien best oké.

Verder word ik eerlijk gezegd bij voorbaat al moe als ik deze planner doorblader. Elke dag is bijvoorbeeld geordend op tijd met per regel 1 uur. Ik houd niet van zó’n strakke structuur in een agenda. Terwijl ik normaliter dol ben op de drie R’s, vind ik het in deze agenda te veel.

Ook de voortdurende zelfreflectie, van wat ging er mis en wat kan er beter is voor mij persoonlijk te veel.

Conclusie over de Millie Pie planner

De Millie Pie planner is een prachtig vormgegeven persoonlijke planner. Je kunt hem gebruiken als agenda, maar dan moet je wel eerst zelf de data invullen.

Hij wordt verkocht als life planner, en is heel geschikt als je een project begint zoals een boek schrijven. Of gewoon om jezelf te verbeteren.

Aankondiging giveaway+ doe al vast mee!

Aangezien ik de Millie Planner niet ga gebruiken geef ik mijn exemplaar weg! Hij is spiksplinternieuw, en ik maak er graag iemand anders blij mee.

Het enige dat je hoeft te doen om kans te maken op de Millie Pie planner is Huisvlijt liken op Facebook en/of een emailabonnement nemen : )

Om het je makkelijk te maken: hier onder het formulier voor een gratis abonnement op Huisvlijt:

Subscribe to Blog via Email

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Dat kun je nu al doen, of vanmiddag als de giveaway officieel van start gaat. Maar een beetje voorsprong is nooit weg natuurlijk ; )

Kende jij de Millie Pie planner? En wat vind je er van? Zou jij hem kopen?

Lees ook mijn post over de Happy Planner!

Similar Posts

44 Comments

 1. Zie ik een verticale weekindeling? yes! Zo belangrijk voor mij om overzicht te krijgen!! Ik vind m ook nog es superleuk!

 2. Wat een handig ding!!
  Ik ‘vind-ik-leuk’ huisvlijt op FB al lang????
  Email abonnement ook meteen gedaan.
  Dankjewel voor de leuke actie!

 3. Oh ik wil hem dolgraag hebben! Dit is precies wat ik zoek! Lijkt me ideaal voor het plannen van mn projecten. Data zelf invullen vind ik niet zo erg. Ik gebruik nu een notitieboekje, daarin vul ik alles zelf in. Nadeel is dat je er niets in kunt stoppen.

  1. Als ik jullie reacties lees, baal ik dat ik er maar eentje heb om weg te geven! Want volgens mij zijn er heel veel die hem met veel plezier zouden kunnen gebruiken!

 4. Ik heb ook al een tijdje een abonnement op de email. Zo zag ik dit berichtje. Ik zou hem ook heel graag winnen. Ben sowieso wel van plan hem aan te schaffen. Vind hem helemaal geweldig die planner als echte plannergirl. Hoe kon ik deze Nou gemist hebben???

  Groetjes Corinne

  1. Ik had ook nog nooit van Millie Pie gehoord toen ze me mailden Corinne. Het is dus goed dat ze zichzelf in de kijker spelen, want veel mensen vinden het een mooie planner.

 5. Oh, de dingetjes die jij als minder aanschouwt, vind ik juist pluspunten :D Zo zie je maar weer hoe verschillend mensen kunnen zijn, hè ;) En maar best ook, de wereld zou maar een saaie boel zijn anders! :D
  Ik doe heel graag mee! Zou van pas komen voor het bloggen wat beter in te plannen ;)

 6. Als je een zekere leeftijd!!!!!!hebt zoals ikzelf dan heb je geen planners of zo meer nodig dan mag je van alles doen ,maar moeten is er niet veel meer bij dus ik kom toe met de kalender van de libelle om mijn afspraken bij te houden ,ik heb jaren een drukke kalender gehad maar nu is het tijd om te genieten van de dingen die ik nog kan en graag doe.

 7. Ohh die is mooi. Ik doe graag mee met de aktie. Voor mij als ADDer is het juist belangrijk om goed te plannen (en me daar dan ook aan te houden????). Ik heb me gelijk aangemeld voor de nieuwsbrief.
  Groetjes,
  Jenna

 8. Ik doe graag mee.
  Ik ben dol op planners/agenda’s/organisers etc.
  Heb me tot nog toe in kunnen houden om er eentje voor het komende jaar te kopen.
  Maar deze lijkt me wel erg fijn in gebruik.

  groetjes Jen

 9. Ik doe graag mee, de ideale planner heb ik nog niet gevonden. Hopelijk lukt het met deze beter om met m’n ADD om te gaan :)

 10. Ooh dit lijkt de perfecte agenda voor mij. Die dagindeling vind ik juist perfect, zo zie je maar, voor elk wat wils. Maar ik heb er al eentje gekocht, met dezelfde weekindeling. Dus ik doe niet mee.

 11. Oh, nu lees ik nog de rest. Een mooie planner. Een to do lijstje per maand is ook fijn. Want ik heb altijd wel to do lijstjes…

  Ik had nog nooit van deze agenda gehoord.

 12. Mooie planner! De zelfreflectie lijkt me juist wel handig omdat ik mezelf een aantal doelen heb gesteld. En ik ben dol op lijstjes dus een to do list vind ik top.

 13. Graag doe ik ook mee. Ook ik heb een zwak voor agenda’s, kantoorartikelen ed. Met name planners geven me houvast in mijn planning. Hierdoor ben ik effectiever.

 14. Ik doe ook graag mee. Lijkt me een ideale agenda voor mij om al mijn lijstjes, plannen, goede voornemens enz. in kwijt te kunnen en overzicht te houden.

  1. Haha, nee het overzicht zal ik zelf moeten houden…Maar alles bij elkaar in één systeem lijkt me een goed begin :)

 15. Het ziet er superleuk uit, maar ik ben het met je eens dat het toch niet zo handig lijkt. Als een persoonlijk doelen-schrift/agenda/werkboek wellicht wel. Ik doe overigens niet mee. Ik heb laatst bij de Action een grote agenda voor 1,79 (!) gekocht en gekozen tot blogagenda van 2017. Een hele saaie, maar wel met een dag per pagina. Eerst dat maar eens proberen. Maar … het ziet er inderdaad wel heel gezellig uit, dat kan je van ‘mijn’ agenda dan weer niet zeggen ;)

  1. Wat een heerlijke prijs voor de agenda van de Action! Dan is de Millie Planner erg duur met z’n 50 euro. Maar inderdaad de cover is wel erg leuk.

   Ik ben benieuwd hoe je Action agenda gaat bevallen.

 16. Ik zou graag willen weten hoe groot de pagina’s zijn in cm. Kan het nergens terug vinden, zou je dat voor me willen meten, bvd!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.