Reacties

Terug naar Moleskine... + poll! — 32 reacties

 1. Ik merk dat ik veel meer rust heb nu ik weer papier heb (sinds een paar weken). Ik kijk minder vaak, vertrouw erop dat wat er staat klopt en vind m'n geheugen is ook gelijk scherper.

  En... ik vind het gewoon een supermooi ding in m'n tas. Er kunnen ook actuele papieren in van zaken waar ik mee bezig ben.

 2. Ik heb een papieren agenda, maar hou ook de agenda bij in Outlook op de pc. Dat laatste om even snel iets op te zoeken als ik boven achter de pc zit, maar ik zou niet zonder mijn papieren agenda kunnen en willen.
  Fijne dag verder,
  Liefs,
  Mirjam

  • Ja, ik was ook van mijn geloof gevallen... Soms kan ik blijkbaar erg trouweloos zijn. Dan laat ik me verleiden door een glanzende kaft en de belofte van flexibiliteit!

   Gelukkig ben ik weer terug!

 3. Ik had de agenda op mijn telefoon maar heb nu weer een papieren. Het is gewoon niet handig als je aan de telefoon bent en je moet een afspraak maken. En in de papieren schrijf ik van alles op voor het blog.

 4. Ik zag gisteren voor het eerst een Moleskine in het wild, en daar was ik toen heel enthousiast over. De webster heb ik nog nooit in het echt gezien. Op zich lijkt me wel fijn, om blaadjes toe te kunnen voegen. Ik denk echter dat ik die van Team Confetti wil. Die ziet er zo gezellig uit. En dat vind ik ook heel belangrijk.

  • Ik heb Team Confetti natuurlijk meteen gegoogled, en wat een leuke planner is dat! En nog op A5 formaat ook. Gelukkig is de layout van binnen voor mij niet geschikt.

   Was ik al bijna weer van het Moleskine pad....

 5. Ik heb geen agenda !Waarschijnlijk is mijn leven nogal saai zonder veel afspraken :-).
  Lesschema's van mijn zoon en afspraken schrijf ik op papieren die ik met magneetjes op de koelkast plak. Telefoonnummers en adressen sla ik op in mijn smartphone. Tot een paar jaar geleden had ik een papieren agenda. Maar daar schreef ik zo weinig in op dat ik er geen meer gekocht heb. Een oud adresboekje heb ik ook nog.
  Beetje rommelig zo. Misschien koop ik voor het nieuwe jaar een leuk klein agendaatje !

 6. Ik heb alleen een kalender thuis en geen agenda want daar keek ik te weinig in waardoor ik ook weer dingen vergat. Dit jaar had ik een maand kalender maar volgens jaar weer terug naar een familie planner per week. Op verzoek van de jongens is hij weer van buurman en buurman :)

  • Een van mijn koffievriendinnen gebruikt ook een kalender voor de afspraken. Bij haar werkt dat ook prima. Hij hangt in de keuken.

   Leuk dat je voor je jongens een Buurman en Buurman kalender koopt : )

  • Nee, ik vond het papier te klein, en daardoor had ik niet genoeg ruimte...

   Bovendien bleek de flexibiliteit voor mij juist rommelig te werken. Ik verloor het overzicht.

 7. Ach wat jammer, maar je hebt het geprobeerd.
  Ik gebruik een papieren agenda, ik wil geen digitale. Een papieren agenda heb ik altijd bij me.

  Ik heb al jaren hetzelfde type, maar heel anders dan jij. Ik koop hem bij de boekhandel, maar zag dat de Hema ze dit jaar ook voor het eerst heeft. Ze zijn groot, en op een dubbele pagina staan de vijf werkdagen naast elkaar met de uren van de dag. Ik vind dit het enige superhandige systeem. Fijn dat je de hele week op een pagina ziet, en de rijtjes uren maakt het zo overzichtelijk, echt super. En echt veel meer ruimte. De meeste agendas, zeker de mooie met prachtige bladen ertussen, hebben allemaal vakjes voor de dagen zonder die uurindeling, en dat wil ik nooit meer.

  Het voordeel van mijn favoriete systeem is dat het weekbeeld fotografisch in mijn hoofd zit.

  Deze agendas zijn niet duur, die van de Hema is nog geen tientje. Die van mij van Ryam is 11 euro.

  • Ik ken deze agenda's wel Mathilde. Ze bieden inderdaad lekker veel ruimte. Ik heb er ooit eentje gehad, en gebruikte die ook bij het bloggen. Maar ik vond de tijdstippen juist niet zo fijn, omdat het bij mij dan vaak niet klopte.

   Top dat je een goede vorm hebt gevonden wat betreft agenda!

 8. Ik gebruik ook altijd nog een papieren agenda, veel handiger! Ik koop de mijne bij de Action, ik zoek een kleine voor in mijn werktas. Vroeger had ik ook altijd Moleskine, maar vind ze best prijzig.

  • Nou inderdaad Saskia! Ik schrok best een beetje van de prijs: 23,! Gelukkig had ik een boekencard van 15,- cadeau gehad en betaalde ik maar 8 euro maar goedkoop is het niet.

 9. Ik ben al 9 jaar of zo de ringband agenda van de Hema. Ik gebruik he. Ook als "to do" list. Omdat het altijd "de gezinsagenda" was stond er ook in wie wanneer waar was en wel/ niet mee at sav9nds. Ik was erg streng...... wat er niet instaat (bv. Een. Afspraak om de auto te lenen) BESTOND NIET. punt uit.

  In mijn tas altijd een klein agenfaatje om afspraken buiten de deur te noteren.

  Ik kan Geen digitaal programma vinden voor mijn telefoon dat fatsoenlijk werkt. Hopeloos. Wie heeft een goede digitale planner?

  Geprobeerd: Google agenda, Samsung calender, s planner, .........

  Nu gebruik ik "tot do tomorrow" gaat best goed maar graag suggesties voor kalender.

  Als ik afspraken moet maken sjouw ik dat ding altijd maar mee. Hopeloos.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder