Reacties

Waarom is het zo moeilijk om een leuk cadeautje te verzinnen? — 60 reacties

 1. Het blijft inderdaad altijd moeilijk, wel ga ik bij vrouwen meestal van mezelf uit dan ben zodat ik er achter mijn kado sta, dat helpt mij eigenlijk meestal wel bij het maken van een keuze.

  • Dat durf ik juist niet zo goed Anne. Want smaken kunnen enorm verschillen. En ik heb geleerd dat wat ik mooi of leuk vind, iemand anders misschien helemaal niet kan waarderen.

 2. Weet je wat vaak het probleem is als ik aan iemand vraag wat ze willen hebben? Ze weten het vaak niet of ze willen gewoon gevuld envelopje. Dit maakt het steeds vaker erg lastig om nog leuk uit de hoek te komen.

 3. Ik zie altijd zoveel leuks om aan iemand te geven. Maar als puntje bij paaltje komt weet ik het opeens niet meer. Nu koop ik direct iets wanneer ik iets zie wat leuk is voir die persoon en dat kan vanalles zijn. Van bloemen tot beauty pakket.

 4. Nah, geen moeite mee. Ik kijk naar de persoon, waar die van houdt, hoe die leeft. Voor jou Nicole zou ik een mooi oud theekopje kopen, gevuld met wat zelfgemaakte pindarotsjes en verpakt in doorzichtig folie...met een strikje erop.

 5. Ik vind het juist andersom lastig. Als ik iets wil hebben dan koop ik het wel. Gelukkig weten de meeste mensen wel waar ik van hou en heb ik bijna nooit iets gekregen wat ik niet wilde. En zo wel dan gaat het in de kast voor een andere verjaardag indien mogelijk. Dit jaar denk ik dat ik het simpel hou en met een paar mensen uit eten ga. Scheelt ook een huis vol visite en alles daarbij.

 6. Ik probeer steeds wat persoonlijks te bedenken.
  Zo ging ik onlangs naar de instuif van mijn nicht haar nieuwe huis. Ik weet dat ze houdt van homemade en retrodingen. Dus kocht ik in de chocoladewinkel een prachtig retro-koekendoosje en heb een hele batch koekjes zelfgebakken en die erin gestoken in bakpapier. Ze was er heel blij mee.
  Dat creatieve vind ik wel fijn :-)

 7. Ik vind dat ook moeilijk voor de dochter en schoondochter geef ik een enveloppe en voor mijn vriendin is het moeilijk want dat is een verzamel mieke en die haar huis staat vol met van alles en met vooral serviezen vorig jaar heb ik voor haar een beeldhouw werk gemaakt en daar was ze blij mee.

 8. Ik vind het altijd heel lastig om voor vriendinnen cadeautjes uit te zoeken. Ze zijn dan erg bescheiden en zeggen dat ze niets willen krijgen. Dat maakt het natuurlijk extra moeilijk.

  • Als iemand zegt dat ze niets willen krijgen, vraag ik me altijd af of ze dat ook echt menen. Stel dat je inderdaad niets meebrengt: Is dat dan oké?

 9. Ik geef (en krijg) het liefst geen cadeau en vind langskomen belangrijker. Idd iedereen heeft alles al en als ze precies weten wat ze willen, koop het dan lekker zelf en vooral eerder. Er is volgens mij ook een soort onbedoelde? leukheidswedloop gaande. Zie je bij en verjaardag dat iemand een leuk cadautje geeft, dan wil je de volgende keer op z'n minst dat niveau halen. En zoiets houdt een keer op. Alcohol, meuk dat na een jaar op de rommelmarkt ligt of cadeaubonnen (geld met een aankoopbeperking) geef ik in elk gval niet. Als ik al iets geef is het een plant of een bos bloemen.

 10. Ik krijg altijd complimenten op de cadeau's die ik geef. Ze vinden ze altijd zo persoonlijk.. Ik probeer altijd goed te kijken naar de persoon en wat bij die persoon past en speel daar op in. Ik vind het dus super leuk om cadeautjes te shoppen haha.

 11. Voor de één vind ik het een eitje, voor de andere een marteling. Zelf krijg ik idd het liefst wat ik vraag, of anders iets dat 'op' gaat. Mij doe je écht geen plezier met allerlei neerzetspulletjes enzo, maar als ik ze krijg, dan pak ik ze weer braaf aan en zeg ik dankjewel en zet ik ze toch neer...

  • LOL. Ja dat doe ik ook. Want iemand heeft dan toch moeite gedaan. Maar na een tijdje verdwijnt zoiets soms wel naar de kringloop in een aanval van opruimwoede.

 12. Omdat iedereen alles al heeft!!!
  Bij mij is het erg gemakkelijk: ik hoef helemaal niks, want wat ik nodig heb dat koop ik, maar als men er echt op stáát om mij iets te geven, dan moet het op of (op den duur) dood gaan. Dus iets om te smikkelen, een bescheiden plant of een bloemetje. Alsjeblieft niks anders! Op of dood is trouwens bij steeds meer mensen die ik ken het credo geworden. Iedereen (zekere leeftijd, ja) is aan het ontspullen, dus niemand zit meer te wachten op nog meer dingen. Kom gezellig langs met niks in je handen, dat vinden wij veel leuker.

 13. Ik hoef ook niks voor mijn verjaardag maar mensen staan er blijkbaar nog steeds op om iets te geven, dat zijn ook degenen die graag ontvangen. Ik snap dat gegooi met spullen niet. Maak er een gezellige dag van en koop zelf wat je hebben wilt.

 14. Ja vreselijk kadootjes kopen! Tenminste voor een verjaardag. Soms kom je iets tegen en denk je: dat is perfect voor die of die. Gewoon een aardigheidje. Dat is veel leuker als van die verplichte kadootjes!

 15. Ik vind altijd wel iets wat bij de persoon past. Ik vraag bewust niet wat ze graag zouden willen krijgen, want het antwoord is steevast; geen idee, kijk maar even.

  Zelf weet ik altijd ook wel iets te vragen, als ze me vragen. Ik ben dol op boeken lezen, boekenbonnen komen dan goed van pas. Een zelfgemaakt iets vind ik ook heerlijk om te krijgen, pot jam, koekjes noem maar op; daar is aandacht aan geschonken. Het boeit me niet of het een dubbeltje heeft gekost of veel meer, als je het maar met aandacht doet... Denk aan een zelfgemaakte tekening van je kids vroeger op moederdag.....

 16. Ik vind persoonlijke cadeautje wel leuker om te geven, maar als iemand specifiek vraagt om een cadeaubon geef ik dat ook. Een uitje samen vind ik nog leuker, making memories

 17. Leuke blogpost. Een cadeau geven is inderdaad erg lastig. Ik weet soms niet wat iemand leuk vind. Maar als ik weet dat iemand van boeken houdt dan geef ik boeken cadeau en dan nog een leuk geurtje erbij. Als ik absoluut niet weet wat degene leuk vindt dan ga ik naar de cadeauwinkel als ici paris of douglas en vermeld de leeftijd dan geven zij aan wat gemiddel verkocht wordt. Dat koop ik dan ook. Zo niet dat wordt bijna iedereen wel blij van een leuke luxe geurenset. Ik geef wel originele cadeaus niet echt van die standaard dingen ieder jaar opnieuw.

 18. Met een aantal mensen hebben we de afspraak geen cadeautjes meer te geven. Bij andere mensen is een bloemetje altijd goed, of een flesje wijn. Echt een cadeautje uitzoeken doe ik eigenlijk bijna niet meer, en als ik dat nog wel doe dan vind ik inderdaad een wenslijstje het handigst!

 19. Het liefst geef ik een herinnering cadeau. Of dat nu een fotoboek is of een etentje.
  Merk dat mensen daar altijd blij mee zijn. Want echt iets kopen blijft heel lastig! Wat je zegt:mensen hebben alles al.

  • Een herinnering geven is zeker ook een leuk idee. Hoewel ik zelf niet blij zou worden van een bon met bijvoorbeeld een ballonvaart. Maar een uitnodiging voor een kopje koffie vind ik wel leuk.

  • Haha nee daar zou ik ook niet blij van worden. Ligt echt aan de persoon: voor de een zou ik een etentje kiezen, de ander indoor skydiven. Of gewoon een album met foto's en/of persoonlijke boodschappen. Dat doet het ook meestal goed.

 20. Ik vind verlanglijstjes daarom altijd wel handig, maar sinds blijft het gokken natuurlijk. Het helpt dat veel vrienden van mij graag lezen. Met een boek zit je dan snel goed.

  • Ik houd ook erg van lezen, maar ik heb gemerkt dat ik boeken wel leuk kan vinden maar iemand anders niet. Daardoor vind ik boeken geven nu ook best lastig.

 21. Ik vind het altijd zo leuk om cadeautjes uit te zoeken voor iemand. Graag kies ik dan echt iets uit wat kenmerkend is voor die persoon of ik geef iets wat ze inderdaad graag willen hebben.

 22. Als ik het soms niet weet, maak ik een eigen pakket. Dan vul ik een mandje met dingen waarvan ik weet dat die persoon er blij van wordt. een kaartje erbij. Dan pak ik het in in doorzichtig folie en een strik erop en klaar.

  • Het nadeel van VVV bonnen vind ik altijd dat het bónnen zijn. Ik vind die cadeaukaarten waar je telkens een beetje van kunt gebruiken handiger.

 23. Het wordt vooral lastig als mensen niet (meer) aangeven wat ze willen hebben. Ik probeer tegenwoordig dan maar een passende cadeaubon te kopen. Voor mijn broer laatst een boekenbon en voor mijn nichtje een H&M-bon. Wij vieren bijvoorbeeld altijd kerst bij mijn schoonouders. Die vragen elk jaar bijna hetzelfde, dus proberen we toch zelf nog wel eens creatief te zijn en wat anders te verzinnen.

 24. Ja lastig kadootjes kopen! Zelf ben ik van de online geschenkjes. Zelfs met eega nog eens een bok geschoten: middagje Ferrari rijden werd weggegeven aan een totale onbekende!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder