De was kan weer buiten worden opgehangen!

de eerste was buiten

Toen ik terugkwam van mijn hardlooprondje voelde ik de warmte van de zon op mijn rug, en ik besloot optimistisch:

‘Ik ga de was buiten ophangen!’

Ook al had ik mijn handschoenen nog aan, ik geloof in de kracht van de zon. Bovendien bestaat er ook nog zoiets als ‘vriesdrogen’. Het kan buiten zo koud zijn dat je was dáár van droogt!

Echt waar.

Wanneer kun je de was weer buiten ophangen?

Omdat ik de schone was vanochtend al rond kwart voor negen ophing, verwacht ik dat hij door de kracht van de zon, rond een uur of 3 wel droog zal zijn. Of dit optimisme terecht is, zal vanmiddag moeten blijken.

Buienradar belooft een onbewolkte dag, dus ik heb goede hoop.

De eerste was buiten van 2022.

P.S.

In het licht van de wereldgebeurtenissen stelt iets als ‘de was buiten hangen’ natuurlijk niets voor. Maar zoals Saskia en Serge zongen:

‘t Zijn die kleine dingen die het doen, die het doen…’

Zeker nu de wereld in brand lijkt te staan…

Om toch iets te kunnen doen, heb ik gedoneerd aan Oekraïne via het Rode Kruis.

Similar Posts

28 Comments

 1. Mijn was heb ik net binnen gehaald van balkon en ik vind dit altijd veel frisser ruiken dan dat ik deze binnen droogt. Alleen de dekbedhoes heb ik over mijn strijkplank hangen want zo droogt deze ook goed. Voor deze had ik wat ruimte gebrek want mijn balkon plantjes verdienen nu ook buiten wat zonneschijn. En dat jij je handschoenen droeg wa zo gek nog niet want ik vond het vanmorgen ook wel frisser als gisteren en ik had ze ook aan bij boodschappen doen. Wens je nog fijne voortzetting met je blogwerkjes en als je klaar bent fijne voortzetting van deze dag. Groetjes, Tine

  1. Ik snap helemaal wat je bedoelt Tine: was die buiten is gedroogd ruikt lekkerder en frisser dan was die binnen is gedroogd. Fijn dat je hiervoor je balkon kunt gebruiken!

 2. Ik kan de was onder een afdak hangen. Is die half droog,dan doet de droger de rest. Scheelt toch weer elektriciteit. En het ruikt zo lekker

  1. Dat scheelt inderdaad toch weer een boel Izerina. Mijn buurvrouw heeft haar was ook onder een onderkapping hangen. Voordeel is dat het droog blijft bij regen, maar nadeel is dat de was minder van de zon kan profiteren.

 3. Het zijn zeker de kleine dingen die het doen. Ik zag vanmiddag ook ergens de was buiten wapperen en ik werd er gewoon een beetje vrolijk van. Dit ziet er ook zo heerlijk zomers uit bij jou!

 4. Die kleine dagelijkse dingen geven voldoening. Op heel veel dingen hebben we geen invloed, maar als je handen bezig kunnen zijn met iets nuttigs dan geeft dat geruststelling.
  Was je was droog in de middag?

 5. Ik was alleen in het weekend en kijk dan naar de luchtvochtigheid. Zo weet ik of het naar buiten kan of niet. Mijn eerste was hing een paar weken geleden al buiten. Afgelopen zaterdag droogde het ook heel snel hier. Altijd fijn want geen droogkosten!

 6. Het is een van de kleine geneugten van het leven: zongedroogde was. Ik heb al een aantal keren handdoeken droog gekregen en tafellakens, maar broeken moeten nog binnen nadrogen.
  Ik vind het er ook gezellig uit zien!

 7. Het is voor mij al de tweede keer de was buiten. Maar deze keer ging het beter dan de eerste keer. Wat een heerlijke dag.

  Love as always
  dimario

 8. De was buiten ophangen kan ik niet meer, maar binnen met het raam open gaat goed.
  Ik heb ook geen wasdroger, in de gang is het in een uurtje droog als de zon schijnt. Hans

 9. ha Nicole,

  inderdaad… in het kader van het wereldgebeuren…
  Maar toch: verbeter de werelod begin bij jezelf.
  En dat is…
  buiten de was ophangen.
  Mijne hangt ook … heerlijke geur…

  Laten we zorgen, dat we ons prettig voelen.

  Liefs, Marlou

 10. Ik vind het altijd zalig als ik de was buiten kan drogen.
  Ik vind het stukken leuker dan het ophangen van de was binnen of het gebruik van de droogkast. Ik vind was die buiten heeft gehangen ook altijd zo lekker ruiken!

 11. Ik hang mijn was nooit buiten, aangezien ik in een omgeving woon waar veel verkeer rijdt. Plus vanwege mijn allergie vind ik het ook niet heel handig

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.