Huisvrouw of thuisblijfmoeder

huisvrouwHuisvrouw of thuisblijfmoeder zijn is niet langer vanzelfsprekend. Sterker nog, het is steeds meer ‘not done’.

Wie zijn dan toch die vrouwen die hiervoor (durven) kiezen?

Ik schreef er een artikel over op Het Moederfront!

Similar Posts

10 Comments

 1. Ik als werkende vrouw, die er het huishouden naast doet met haar partner, voel me niet echt geroepen om dit te lezen. Omdat ik namelijk weet dat iedereen vrije keuze heeft.
  Leven en laten leven :)

 2. Ik wordt altijd een beetje moe van dit onderwerp. Als je als moeder thuis blijft bij het grut dan deugt het niet. Als je werkt dan dump je de kinderen weer ergens enz. Iedere moeder moet maar kiezen waar ze zich het beste bij voelt.

  1. Het punt is dat dit dus voor veel vrouwen geen optie meer is. Fulltime moederen is anno 2016 eigenlijk ‘not done’ en de overheid doet er alles aan om het financieel te ontmoedigen.

   Het zou mooi zijn als iedereen inderdaad in vrijheid kon kiezen.

 3. Met recht durven kiezen vind ik. Het huisvrouw zijn en/of thuisblijfmoeder is een factor geweest om geen gezin te stichten. Dit beangstigde mij enorm, benauwde me. Ik vind het zo knap hoe vrouwen vol voor deze keuze kunnen gaan.

 4. Ah, die discussie weer. Fijn dat jij het ook weer eens belicht. Dat het echt een keuze kan zijn en geen zielig iets voor vrouwen die niet écht mogen of kunnen werken… (En hoe je die keuze maakt, tja, dat mag ieder zelf weten.)

  1. Het is een onderwerp dat blijft spelen inderdaad. Maar het gaat ook over iets fundamenteels. Heb je als ouderpaar nog de ruimte en vrijheid om je kinderen op te voeden zoals jij dat wenst?

 5. Heel erg benieuwd naar dit artikel!
  Momenteel ben ik een ‘verplichte’ thuisblijfmoeder, nadat ik mijn ontslag kreeg nadat ik terug kwam na zwangerschapsverlof.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.